Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Lista distilator românești de top nu poate fi completă fără gama produsă de Vincon Vrancea. cap de listă este vinarsul Jad, cu o vechime de 35 de ani. „Păstrat în butoaie de stejar, vinarsul și-a definit personalitatea distinctă și complexitatea pentru a oferi experiența pură a bogăției aromatice. 35 de ani în butoaie de stejar, în permanent contact cu lemnul, pentru un buchet perfect conturat și o culoare aparte. 35 de ani de fidelitate pentru tradiția vrânceană și o experiență greu de egalat” - așa își descriu produsul reprezentanții Vincon Vrancea, unul din liderii pieței locale a vinurilor.


Este un vinars scump - o sticlă de 700 ml poate fi cumpărată cu 300-400 de lei, dar în același timp cel mai vechi de producție autohtonă. Pentru comparație, un produs similar ca vechime și metode de preparare, dar realizat de o distilerie cunoscută din Franța poate costa 3-700 de euro sau chiar mai mult. Și se găsește destul de rar un vinars vechi de peste trei decenii.


Gama de produse a Vincon Vrancea mai cuprinde vinarsurile Miorița (de 15 și 25 de ani) și Dorobanț (9 ani). Acestea sunt realizate în crama "Paradis" (datorită rezervei de distilat de vin de peste 4.200 de butoaie este cunoscută drept cea mai mare din Sud-Estul Europei) prin cupajarea distilatelor obținute prin metoda "Charente", iar calitățile acestora au fost recunoscute de medaliile obținute la concursurile internaționale de profil.


Aceste sunt cele mai cunoscute distilate românești, însă nu sunt toate. Fie că vorbim despre vinarsul Brâncoveanu, Vasconi sau Zarea, de Horinca de Maramureș sau Palinca de Bran, abilitățile românilor de a transforma fructele dulci în băuturi tari sunt departe de a fi epuizate. Și în contextul în care consumatorul renunță la multe, dar mai greu la plăcerea de a ciocni un pahar cu prietenii, pare că distilatele produse la noi nu vor rămâne prea mult timp la învechit în butoaie.

Alte articole recomandate:

Compania Microcat România are deosebita plăcere de a-si anunta prezența la cel mai mare eveniment expozițional de profil din România, Indagra 2014. La editia de anul acesta, noi Microcat România impreună cu partenerii nostri de la Aqua D&P Technologies am pregătit pentru dumneavoastră ultimele inovații în domeniul biotehnologiilor si protectiei mediului și vă asteptam la standul nostru cu numărul 34 din pavilionul C2, pentru a găsi impreună soluțiile [...]
  Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator. Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de [...]
Peste 3.000 de litri de apă minerală au fost confiscați, ieri, de polițiști, în urma pechezițiilor în trei magazine din Sectorul 3, pentru că sursa indicată pe etichetă a apei respective este un izvor neînregistrat, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Poliției Capitalei. Surse din Poliție au precizat că anchetatorii au ridicat 3.015 litri de apă minerală marca Saguaro, din trei hipermarketuri Lidl din Sectorul 3. Potrivit etichetei, apa respectivă ar proveni din [...]
Rosa, puiul gigant care cutreieră Europa a ajuns, de ieri și în România. Simpatica mascotă a devenit faimoasă în ultima lună, când a călătorit în cele mai mari capitale europene în cadrul unei campanii menite să îi convingă pe oficialii de la Bruxelles că este nevoie de o etichetare corectă a cărnii de pui. În spatele costumului lui Rosa se află Tamsin French, o tânără fermieră  de 23 de ani care și-a propus să apere dreptul [...]
Pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere, organizația Environmental Working Group (EWG) a publicat o listă a celor mai contaminate produse, notează huffingtonpost.com. Folosind informațiile puse la dispoziție de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate în 48 de fructe și legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor și legumelor ce conțin pesticide. Reziduri de pesticide au fost depistate în cazul a două [...]
Căpșunile congelate în prealabil și apoi uscate păstrează toată Vitamina C și polifenoli și 92% din antioxidanții lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Sheffield Hallam, din Marea Britanie, pentru firma de fructe congelate Chaucer Foods, potrivit foodqualitynews.com. Cercetarea a măsurat Vitamina C, capacitatea antioxidantă total (TAC), precum și conținutul fenolic total (TPC), în căpșuni proaspete, refrigerate [...]
Deși sunt mai puțin lovite de foamete ca înainte, Europa și Asia Centrală sunt tot mai afectate de probleme de subalimentație, de carențe de vitamine și minerale, de întârzieri de creștere și obezitate, a anunțat ieri, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).                     'Sub raportul strict al aportului în calorii' până în 2050 [...]
  Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator. NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN