Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România, a organizat astăzi, în cadrul Liceului Tehnologic Transporturi Auto din Timișoara, o lecție deschisă pentru informare asupra importanței unei alimentații echilibrate si încurajarea adoptarii unui stil de viață sănătos, prin sprijinul oferit de catre comunitatea medicilor de elita din Timisoara, City Doctors.


 Elevii din clasa a IV-a care au participat la eveniment au primit informații despre semnificația Zilei Internaționale a Alimentației, care se sărbătorește începând din anul 1980, în fiecare zi de 16 octombrie. În cadrul lecției deschise, dna Dr. Melania Oana, medic pediatru City Doctors a evidențiat rolul alimentației echilibrate și al stilului de viață pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă. În partea a doua a evenimentului, elevii au pus în practică informațiile primite, pregătind propriile porții cu alimente, care respectă regulile de bază ale unei alimentații sănătoase.


“Este important ca fiecare copil sa dobândească de mic un comportament alimentar echilibrat și astfel să devină un adult cu un stil de viață sănătos. Smithfield România sprijină astfel de proiecte care implică atât copiii și părinții acestora, dar și cadrele didactice si comunitatea medicala, pentru a avea o generație viitoare sănătoasă și armonioasă. Ne bucuram sa avem alaturi de noi, in acest demers de implicare sociala parteneri precum City Doctors si Liceul Tehnologic Transporturi Auto”, a declarat Cristina Bodea, Director de Sustenabilitate, Smithfield România.


La finalul acestei lecții deschise, toți elevii au primit diplome de participare și premii constând în cărți de literatură școlară pe subiecte care trateaza importanta unei alimentatii echilibirate. La acest eveniment, alături de elevi au participat medici nutriționiști ai City Doctors, voluntari Smithfield România, precum și cadre didactice. Această acțiune se înscrie într-o serie de manifestări pe teme de educație pe care Smithfield România le-a dezvoltat în parteneriat de-a lungul timpului. Pentru detalii suplimentare: http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html


 


Adunarea Generală ONU a decis, în 1980, marcarea Zilei mondiale a alimentației, considerând că 'alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane'. Astfel, în fiecare an, la 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua mondială a alimentației. Această zi este sărbătorită în prezent în peste 150 de țări.


***


Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, de succes, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD realizate până în prezent. Smithfield produce și comercializează, în sistem integrat, carne de porc marca Comtim, bine cunoscută în România. Prin investițiile realizate, Smithfield oferă consumatorului final produse din carne de porc sigure, de cea mai bună calitate, care în timpul fluxului de producție au fost permanent monitorizate, îndeplinind astfel toate criteriile de siguranță alimentară. Smithfield a întreprins la nivelul societăților deținute în România demersul voluntar de certificare pentru implementarea de standarde de management recunoscute la nivel internațional: Sistemul de Management al Calității (ISO 9001:2008), Sistemul de Management al Mediului (ISO 14001: 2004), Sistemul de Management al Siguranței și securității în muncă (OHSMS 18001:2007), Sistemul de Management pentru Siguranța Alimentară (ISO 22000: 2005), Standardul Internațional pentru Alimente (IFS version 6: 2012), Sistemul de Management HACCP (ISO 9001: 2000 & HACCP sistem implementat).


             

Alte articole recomandate:

Deși sunt mai puțin lovite de foamete ca înainte, Europa și Asia Centrală sunt tot mai afectate de probleme de subalimentație, de carențe de vitamine și minerale, de întârzieri de creștere și obezitate, a anunțat ieri, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).                     'Sub raportul strict al aportului în calorii' până în 2050 [...]
Heineken Romania publica cea de-a cincea editie anuala a Raportului de Sustenabilitate, anuntand rezultate pozitive pentru toate ariile Agendei „Brewing a Better Future”.  In 2013, compania a inregistrat cea mai mare scadere a nivelului de dioxid de carbon din ultimii trei ani si a lansat primul program de Harm Reduction din Romania organizat la un festival de muzica. «Din 2010, de cand am lansat Agenda “Brewing a Better Future”, ne-am imbunatati [...]
Un studiu realizat de HiperCom pe baza ofertelor din cataloagele promoționale ale marilor retaileri indică faptul că supermarketul poate fi mai ieftin decât hard-discounterul. Un coș compus din 11 produse alimentare de bază poate costa, dacă lum numai articole promovate, între 62,09 lei și 64,84 de lei. Studiul Consumer Basket realizat de compania de monitoring HiperCom pe baza ofertelor prezentate în cataloagele marilor lanțuri de retail, indică faptul că prețul unui [...]
Guvernul a aprobat, in ultima sedinta de guvern, o ordonanta de urgenta prin care creeaza cadrul institutional pentru stabilirea contraventiillor si sanctiunilor care vor fi aplicate organismelor de inspectie si certificare a alimentelor ecologice, in cazul in care acestea incalca prevederile regulamentelor UE in domeniu. Proiectul a fost motivat, pe de o parte, de faptul ca folosirea frauduloasa a termenilor de „ecologic”, „biologic”, „organic” sau [...]
  La această ediție a târgului internațional Indagra, noi, MICROCAT România și bunii noștri prieteni și colaboratori AQUA D&P TECHNOLOGIES, am hotărât să punem la aceiași masă cei mai buni specialiști în domeniul epurării apelor uzate. Vom analiza sistemul de operare si vă vom da soluția optimă chiar acolo la stand. Vă punem la dispoziție întreaga gamă de produse și servicii oferite iar specialiștii [...]
Bananele sunt cele mai tranzactionate fructe din lume, potrivit organizatiei non-profit Banana Link.  Wall-Street Journal a realizat un top al celor mai mari importatori de banane la nivel global, raportand volumul importurilor la numarul de locuitori ai tarilor, in contextul in care productia mondiala de banane este in pericol ca urmare a raspandirii bolii Panama. Boala Panama a distrus in anii '50 aproape toate culturile de banane din America Centrala si de Sud. Mai multe, pe [...]
Căpșunile congelate în prealabil și apoi uscate păstrează toată Vitamina C și polifenoli și 92% din antioxidanții lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Sheffield Hallam, din Marea Britanie, pentru firma de fructe congelate Chaucer Foods, potrivit foodqualitynews.com. Cercetarea a măsurat Vitamina C, capacitatea antioxidantă total (TAC), precum și conținutul fenolic total (TPC), în căpșuni proaspete, refrigerate [...]
  Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator. Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN