Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Davino, controlat de omul de afaceri Dan B緄aban 槐 oenologul Bogdan Cost綷hescu, deine peste 70 de hectare de vi-de-vie în proprietate 槐 mai are alte 16 hectare în arend. Cifra de afaceri pe cele trei firme ale grupului a fost de 2,5 milioane de euro în 2013. România are aproximativ 180.000 de hectare cultivate cu vi-de-vie, din care doar aproximativ 50.000 sunt în circuitul comercial.


Antreprenorul Dan Balaban, care controleaz produc­torul de vinuri premium 槐 superpremium Davino, spune c anul acesta reali­zeaz o producie medie, specific unui an normal, dar care va fi cu 30% mai sc罳ut comparativ cu 2013, când s-a realizat un nivel record.„Anul 2014 nu este un an r綦, îns nu se poate compara cu 2013 care a fost cel mai bun an de când facem noi acest business. Estimez c va fi un an foarte bun pentru calitate, dar nu 槐 pentru cantitate. Problema acestui an este c avem cheltuieli mult mai mari raportat la producie“, a spus el. Spre exemplu, la o producie mai mic cu 30% fa de 2013, cheltuielie au fost mai mari cu 25%, dar cu toate acestea el este de p綖ere 2014 va fi un an profitabil.


Dan Balaban, om de afaceri extrem de discret 槐 oenologul Bogdan Cost綷hescu sunt acionarii Davino, produc綟or care deine peste 70 ha de vi-de-vie în proprietate 槐 mai are alte 16 hectare în arend, iar cu cifra de afaceri de peste 2,5mil. euro (pe cele trei firme din grup) de anul trecut este un juc綟or de dimensiune medie pe piaa vinului. Mai multe, pe www.zf.ro

Alte articole recomandate:

Prezenta la deschiderea targului Indagra, Daciana Sârbu s-a întreținut îndelung cu membrii delegației chineze care particip la Forumul Europa Central și de Est-China. Desigur, doamna Sârbu nu a omis s viziteze, împreun cu o parte a delegației chineze, standurile cu produse tradiționale și bio. Cu aceast ocazie, pentru infoALIMENT Magazin, aceasta a declarat c sper ca, în perioada urm綟oare, produsele alimentare bio din [...]
Peste 100 de tone de m綷e榷 au fost colectate de Direcia Silvic Olt, cu ajutorul cet裻enilor 槐 al personalului silvic, pe care le sorteaz pentru a le exporta în Olanda, procesul de colectare 槐 sortare a m綷e榷lor fiind înc în derulare pân se va ajunge la cantitatea de 180 de tone, conform purt綟orului de cuvânt al Direciei Silvice Olt, George V緄e. Acesta a menionat c iniial instituia a avut un contract cu parteneri olandezi pentru a livra la export 80 [...]
Unul dintre cele mai recente studii publicate in noiembrie 2011, Econtext, plaseaza Romania ca lider absolut in Uniunea Europeana la numarul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat, cu o rata a mortalitatii de 53 de persoane la suta de mii de locuitori. Hepatita cronica si ciroza hepatica sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. De altfel, in Romania sunt aproximativ un milion de persoane infectate cu virusul hepatitei de tip C. Ficatul este o adevarata "uzina [...]
(Comunicat) Vânz綖ile produselor de post Agricola vor crește cu 10% în perioada Postului Paștelui, comparativ cu perioada similar a anului trecut – estimeaz Europrod, companie a Grupului Agricola specializat în producerea de semipreparate și produse „ready to eat”. Estim綖ile companiei se bazeaz pe rezultatele vânz綖ilor de produse vegetale înregistrate în anul 2013, care au totalizat aproape 200 tone – 11% din [...]
La ferma fraților Cțean se produc brânzeturi dup aceeași rețet pe care au folosit-o și str緆oșii lor. Brânza de burduf din Țara Bârsei-Brașov este atestat documentar înc din 1412. ”Proces緆 laptele de oaie împreun cu o parte din laptele de vac, la fel cum faceau și înaintașii noștri. Producem astfel 9 tipuri de brânz (brânz de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau [...]
Uniunea Europeana intenționeaz s în綼preasc clasificarea calitții produselor din agricultura ecologic, deoarece – în opinia Consiliului Europei – o parte din aceste produse nu se conformeaz cu criteriile consumatorilor. Schimb綖ile pot afecta componentele din alimentele ‘bio’ – unele arome și coloranți ar putea fi interzise. Producția organic din Uniunea European este bine reglementat – ultima actualizare a [...]
În numai câteva luni, un kilogram de l緆âi a ajuns s coste mai mult de 15 lei. În spatele exploziei de preț se afl atât calamitți naturale, care au condus la sc緂erea ofertei, dar și specula, au declarat specialiștii pentru EVZ.Dac la începutul anului, un kilogram de l緆âi avea preul de 7-8 lei, situaia de la sfârșitul verii a adus un maxim istoric de preț în România. Un kilogram de citrice ajunge [...]
Proprietar de domeniu viticol, de crama si, totodata, creatoare a vinurilor care ii poarta numele, Aurelia Visinescu este cea mai cunoscuta femeie oenolog de la noi din tara. In 20 de ani de activitate a reinventat un soi de vin, a obtinut medalii si premii prestigioase, iar vinurile sale de pe Domeniile Sahateni ajung in intreaga lumea. Aurelia Visinescu sau "Doamna Feteasca Neagra", asa cum este supranumita, a stat de vorba cuZiare.com despre cum a reusit intr-o lume a barbatilor, [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN