Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În cursul lunii septembrie, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară.


S-au efectuat 7.023 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de depozitare pentru produse alimentare, semințe, legume și fructe.


Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 32 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 101.400 de lei și prin aplicarea a 74 de avertismente.


Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi în următoarele județe, astfel:


-Argeș, 2.000 lei - produsele alimentare provenite din import nu prezentau etichetă cu traducere în limba română;


-Bacău, 2.600 lei - depozitare necorespunzătoare, întreținere necorespunzătoare a spațiilor, utilajelor, ustensilelor;


-București, 1.200 lei - neinformarea autorităților competente despre procedura de retragere sau rechemare a produsului alimentar;


-Constanța, 1.800 lei - nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea spațiilor de prelucrare, utilajelor, ustensilelor, condiții de depozitare necorespunzătoare;


-Dâmbovița, 48.200 lei - lipsă document de înregistrare, depozitare necorespunzătoare a produselor neconforme, produse neetichetate corespunzător, lipsă notificare import produse alimentare origine non-animală, activitate bar neaprobată sanitar veterinar;


-Galați, 37.000 lei - spații neigienice, ustensile degradate, rastel ruginit;


-Gorj, 2.000 lei - comercializarea produselor alimentare fără etichetă;


-Ialomița, 1.200 lei - igienizare și întreținere necorespunzătoare a pânzelor de panacot, pereți igienizați necorespunzător, utilaje și obiecte nefolosite neevacuate din spațiul de lucru;


-Ilfov, 3.000 lei - neanunțarea începerii  activității;


-Sibiu, 600 lei – lipsa documentelor care să ateste starea de sănătate a personalului, lipsa procedurii de igienizare, lipsă termometre, depozitare și etichetare neconformă;


-Satu-Mare, 600 lei - depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-Sălaj, 600 lei - spații neigienizate corespunzător, vitrine frigorifice murdare;


-Tulcea, 600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor.


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor și Programului de supraveghere și control pe anul 2014, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise, precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si  uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare).  Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit d [...]
(Comunicat) În data de 22.08.2014, a fost diagnosticat primul caz de “Boala limbii albastre”(Bluetongue) în România, în județul Buzău. Această boală este produsă de un virus care afectează rumegătoarele și se transmite doar prin înțepătura unor insecte hematofage și nu prin contact direct între animale. Boala nu se transmite la om prin contactul direct cu animalul bolnav. Laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
            (Coimunicat) În cursul lunii septembrie, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.892 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a [...]
Preocuparea pentru a furniza ambalaje cât mai sigure, din punct de vedere al siguranței alimentare destinate laptelui UHT, precum si sucurilor sau a berii devine din ce în ce mai presantă pentru producătorii de ambalaje, în condițiile în care se pune tot mai mult accentul pe calitatea produselor. O soluție oferă compania Sidel, noutatea fiind anunțată de DairyReporter. Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia [...]
(Comunicat) O delegație din partea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au participat la Conferința privind Fraudele Alimentare, organizată de Comisia Europeană în colaborare cu Ministerul Sănătății din Italia, la Roma. La această reuniune au participat specialiști ai autorităților responsabile de siguranța alimentelor din statele membre, ai poliției, vămilor, cercetători, dar și reprezentanți ai operatorilor din domeniul indus [...]
Potrivit DSVSA Sălaj, la o unitate de tip măcelărie din orașul Șimleu Silvaniei, inspectorii sanitar-veterinari sălăjeni au confiscat nu mai puțin de 330 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat și 71 de kilograme de produse din carne neetichetate la care nu s-a putut stabili trasabilitatea și elementele de identificare.   Tot în Șimleu Silvaniei, la un magazin de tip alimentar au fost confiscate alte 55 de kilograme de carne cu eticheta [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN