Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Setul Testo 206-pH2 vă permite să măsurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentară sau procesele de producție industrială.


Testo 206-pH2 este ideal pentru aplicații în medii semisolide, în special pentru măsurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarcă datorită combinației dintre sonda pH de penetrare și sonda de temperatură.


Avantaje produs:



  • Vârf conic de penetrare cu sondă de temperatură încorporată

  • Sondă de măsurare ce poate fi înlocuită

  • Recunoaștere automată a valorii finale (Auto-hold)

  • Electrod rezistent, nu necesită întreținere deosebită


Valoarea pH-ului alimentelor are un efect direct asupra dezvoltării microorganismelor, și prin urmare, asupra calității și siguranței alimentelor. Din acest motiv, multe companii folosesc valoarea pH-ului ca pe un criteriu de evaluare a alimentelor. De exemplu, valoarea pH-ului este foarte importantă în producția cărnii, mezelurilor, a delicateselor sau a produselor lactate.


Valoarea pH-ului este un parametru de calitate important în industria alimentară. Această valoare influențează proprietățile cărnii și a produselor pe bază de carne, în special capacitatea de legare a apei, gustul, culoarea, frăgezimea sau termenul de valabilitate. În sectorul de panificație, aciditatea aluatului poate fi aflată prin determinarea valorii pH-ului. În cazul sosurilor, valoarea pH-ului vă ajută să asigurați calitatea sau aciditatea constantă a produsului.


Avantajele instrumentului testo 206:



  • Măsurarea directă în proces / în produs, pentru evaluarea rapidă a pH-ului

  • Instrumentul este disponibil în trei versiuni diferite – în funcție de mediul în care se dorește măsurarea

  • Husă de protecție “Topsafe”, robustă, rezistentă la apă și cu posibilitate de curățare în mașina de spălat vase (clasă de protecție IP68)

  • Sondă de temperatură încorporată pentru măsurarea simultană a valorii pH-ului și temperaturii

  • Electrolit tip gel ce nu necesită întreținere

  • Posibilitate de calibrare în 1, 2 sau 3 puncte


Mai multe informații pe www.testo.ro.

Alte articole recomandate:

  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) organizează o conferință științifică în timpul expoziției internaționale World EXPO 2015, care va avea loc în Milano, informează Food Navigator. Reprezentanți ai comunității de evaluare științifică și a riscurilor și managerii de risc din Europa și din alte părți sunt invitați să ia parte la această conferință care va avea loc în [...]
Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe. “Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate [...]
  Detectarea arsenicului și arsenicului anorganic rămâne o provocare pentru unele laboratoare, potrivit testelor de proeficiență, informează Food Navigator. Testele urmăresc capacitatea laboratoarelor de a determina nivelurile de cadmiu, plumb, arsenic, mercur și arsenic anorganic in ciuperci. Rezultatele au aratat capabilități de analiză pentru a determina că nivelurile de arsenic și arsenic anorganic au crescut de la ultimele teste in 2010. Cu toat [...]
Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News.   Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA).   Micreos susține că [...]
Că trebuie să existe comunități de iubitori ai jamurilor, cu greu ar fi o surpriză pentru mulți dintre noi. În Grecia, dar și în România, gemurile sunt consumate cu lingurița, din boluri, urmate de apă, apoi de un lichior. Sunt delicatese care au fost considerate o dată preparate medicinale. Dar, cum trebuie să procedezi, pentru a realiza echilibrul corect, pentru un produs perfect? Este pectina utilizată în limite corecte și legale? Care este [...]
Cum rezistenta antimicrobiana este in curs de dezvoltare, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara (ANSES) solicita reducrerea consumului de antibiotice la efectivele de animale, potrivit unui raport publicat de ANSES. In document, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara prezinta modalitati de a reduce utilizarea de antibiotice la efectivele de animale si prin urmare se reduce riscul ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice. Acest lucru urmeaza decizia guvernului francez [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea și siguranța cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetățenilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări:   Raportul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) – The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi