Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni.


Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, în toate cele opt regiuni ale țării, prin facilitarea accesului angajaților la servicii de formare profesionala continuă în vederea obținerii unor calificări/recalificări care să le ofere oportunități crescute pe piața muncii, prin măsuri active pentru dezvoltarea unor noi abilități de menținere în sectorul procesării fructelor și legumelor și industriilor conexe.


Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 4,29 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă obținută reprezintă 4,206 milioane de lei, iar durata de implementare este de 18 luni, respectiv în perioada 1 mai 2014 - 31 octombrie 2015.


Federația Pro Agro precizează că în baza acestui proiect 950 de angajați din cele 8 regiuni ale României (Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud, București- Ilfov, Sud-Est, Nord-Est și Centru) vor avea acces pe o perioadă de 18 luni la cursuri de calificare/recalificare în meserii precum: lucrător în prelucrare carne, pește, lapte, conserve, operator în prelucrarea legumelor și fructelor, lucrător în agricultură și în gospodărie ecologică, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de câmp, mașinist la mașini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantații și amenajare zona verde. Participanții vor beneficia de un curs autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).


 De asemenea, forța de muncă activă din toate cele opt regiuni ale Romaniei va fi informată cu privire la oportunitățile și beneficiile participării la programe de formare profesională continuă, realizându-se și o cooperare transnațională ca modalitate de învățare și de schimb de bune practici și experiențe în domeniul formării profesionale pentru calificare/recalificare.


Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte  ,,Romconserv' derulează acest proiect intitulat 'Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor și legumelor și industrii conexe (ForCons)', în parteneriat cu Instituto de Formación Integral S.L.U. Spania.


 Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin contractul de finanțare nr. POSDRU/164/2.3/S/136259 și se înscrie pe Axa prioritară 2: 'Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii',  Domeniul major de intervenție: 2.3 'Acces și participare la formarea profesională continuă'

Alte articole recomandate:

Beneficiind de suport financiar asigurat de ICPE București, o echipă de cercetători români, formată din Valer TURCIN, Ion BÂRSAN, Vasilie NIKOLIÆ, Bica ZORLESCU, au pus la punct o tehnologie de pasteurizare a laptelui cu ajutorul microundelor, tehnologia fiind disponibilă procesatorilor care doresc să își modernizeze fabricile. În prezentarea noii metode pasteurizare, autorii proiectului afirmă: ”Știind că pasteurizarea prin metoda clasică prezintă o [...]
Intersnack România, producă­torul brandului de snackuri Chio, vrea să extindă fabrica pe care o deține în județul Brașov, depunând în acest sens o solicitare pentru a lua avizul de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului – Brașov. Practic, Intersnack vrea să cons­truiască o hală nouă și un șopron, care să funcțio­neze ca atelier de între­ținere a utilajelor.   Reprezentanții com­paniei nu au făcut cunoscută valoarea [...]
Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia de decontaminare a ambalajelor PET destinate laptelui UHT. Tehnologia dezvoltată de Sidel reduce greutatea sticlelor cu 20% și, mai mult decât atât, reduce drastic eliberarea de compuși chimici prezenți în materialul în sine, din care este confecționată sticla.   Tema de cercetare a fost lansată în cadrul Sidel încă din 2009, unele variante fiind oferite [...]
O nouă technologie de filetare a peștelui alb ar putea revoluționa industria norvegienă de pește, informează The Meat Site. Spre deosebire de somonul de acvacultură, peștele alb variază foarte mult în dimensiune și greutate. Acest lucru înseamnă că, până acum , nimeni nu a fost în măsură să dezvolte o mașină care poate face file din acești pești. Cu toate acestea, există acum un robot de filetare care ar putea duce la un progres [...]
Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat miercuri trei proiecte de lege privind clonarea animalelor și alimentele noi, care vor oferi securitate juridică în acest domeniu, două dintre acestea urmând să interzică utilizarea tehnicilor de clonare în Uniunea Europeană pentru animalele de fermă și importurile de clone ale acestor animale, a anunțat comisarul european responsabil cu sănătatea, Tonio Borg. Potriv [...]
Nanotehnologia are un potențial semnificativ de a influența domeniul prelucrării alimentelor. Industria alimentară a investit sume uriașe în cercetările în domeniul nanotehnologiei. Deocamdată, nanotehnologia se aplică în multe domenii de activitate, care nu sunt neapărat legate unele cu altele. Acest fapt a rezultat într-o lipsă a unei definiții unanim acceptate. Una dintre definiții este următoarea: “Nanotehnologia este știința, [...]
O cercetare Mintel, dată publicității la începutul acestei toamne, intitulată ”2018 Global Food & Drink Trends” și bazată pe cerințele actuale ale consumatorilor din 60 de țări, relevă, pe de o parte, preferința acestora pentru produsele ”conveniencre” iar, pe de altă parte, predispoziția lor pentru revenirea la tradiții, concomitent cu accentuarea opțiunilor vegetariene, vegane și flexiteriene. Iată, așadar, [...]
Ioan Serbanescu: La fabricarea preparatelor din carne participă și diferitele materiale auxiliare și metode pentru conservare, aromatizare, îmbunătățirea culorii, ambalare, și materii secundare, care oferă specificitate produselor. În clasificarea grupelor de preparate din carne, produsele afumate la cald și pasteurizate, respectiv preparatele afumate la rece și uscate se impun în cererea consumatorilor.   Principiile conservării prin afumare-uscare   Uscarea [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN