Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni.


Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, în toate cele opt regiuni ale țării, prin facilitarea accesului angajaților la servicii de formare profesionala continuă în vederea obținerii unor calificări/recalificări care să le ofere oportunități crescute pe piața muncii, prin măsuri active pentru dezvoltarea unor noi abilități de menținere în sectorul procesării fructelor și legumelor și industriilor conexe.


Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 4,29 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă obținută reprezintă 4,206 milioane de lei, iar durata de implementare este de 18 luni, respectiv în perioada 1 mai 2014 - 31 octombrie 2015.


Federația Pro Agro precizează că în baza acestui proiect 950 de angajați din cele 8 regiuni ale României (Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud, București- Ilfov, Sud-Est, Nord-Est și Centru) vor avea acces pe o perioadă de 18 luni la cursuri de calificare/recalificare în meserii precum: lucrător în prelucrare carne, pește, lapte, conserve, operator în prelucrarea legumelor și fructelor, lucrător în agricultură și în gospodărie ecologică, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de câmp, mașinist la mașini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantații și amenajare zona verde. Participanții vor beneficia de un curs autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).


 De asemenea, forța de muncă activă din toate cele opt regiuni ale Romaniei va fi informată cu privire la oportunitățile și beneficiile participării la programe de formare profesională continuă, realizându-se și o cooperare transnațională ca modalitate de învățare și de schimb de bune practici și experiențe în domeniul formării profesionale pentru calificare/recalificare.


Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte  ,,Romconserv' derulează acest proiect intitulat 'Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor și legumelor și industrii conexe (ForCons)', în parteneriat cu Instituto de Formación Integral S.L.U. Spania.


 Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin contractul de finanțare nr. POSDRU/164/2.3/S/136259 și se înscrie pe Axa prioritară 2: 'Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii',  Domeniul major de intervenție: 2.3 'Acces și participare la formarea profesională continuă'

Alte articole recomandate:

Uleiuri presate la rece. Ulei de floarea-soarelui. Ulei de rapiță. Ulei de nucă. Ulei de in. Ulei de cânepă. Ulei de  dovleac. Toate produse de o familie în localitatea Luna, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca. Povestea micii afaceri de succes a fost povestită pentru Agrointeligența de către Felicia Tulai, tânăra care, alături de părinții săi, a creat brandul românesc ”Luna Solai”.   Când a simțit că vrea să facă o [...]
Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.   Calitatea de bază: 25 % proteină   Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform [...]
Răspunzând unei serii de întrebări, Iulia Popescu, specialist marketing al SC Diana SRL, a declarat pentru Revista Piața că, în 2014, ”continuarea reducerii TVA la produsele alimentare va adauga un nou element de atractivitate, cu consecinte poz-itive pentru activitatea magazinelor Diana. Magazinele Diana sunt furnizoare importante de produse si de preparate din carne. Principalele atribute ale acestora sunt prospetimea si calitatea garantate de noi, in numele [...]
Preturile materiilor prime pentru industria alimentara sunt in scadere pe pietele internationale si pun o presiune tot mai mare pe preturile produselor finite din industria FMCG. Conform cotatiilor afisate de principalele burse pentru cereale, carne sau oleaginoase, preturile pentru principalele materii prime sunt in scadere usoara de mai multe luni consecutiv, informeaza Revista Piata. Pe lantul alimentar, crescatorii de animale sunt printre primii beneficiari ai recoltelor bune d [...]
Producția mondială de ulei de măsline s-ar putea reduce cu circa 19% în actuala campanie agricolă 2014 - 2015, la 2,56 de milioane de tone, fiind afectată de puternicele scăderi estimate pentru Spania (circa 50%), informează Efe Agro. Consiliul Internațional al Uleiului a publicat primele date, pe baza informațiilor furnizate de țările membre, dar acestea ar putea suferi modificări, deoarece sectorul agricol spaniol vehiculează deja producții mai mici și lipsesc datele din Italia.   [...]
Asemănătoare, la origini, cu o grăsime groasă (nealcoolică, dar foarte hrănitoare), berea este o băutură slab alcoolizată, a treia ca popularitate mondială, după apă și ceai. În prezent, 20.000 de sortimente de bere sunt produse în lume, folosindu-se 180 de modalități de îmbuteliere. Dintre acestea, berea normală, pils, amară, slab alcoolizată, neagră și crema de bere susțin topul.   De unde vine, încotro se îndreaptă?   Berea se înscrie [...]
Maria Demetriad:   * Sub impactul crizei, tehnologiile ready meal se reinventează * Încrederea consumatorilor în ieșirea din criză e la cote scăzute * Piața românească în scădere * Presiune pe inginerii tehnologi Marii furnizori își dispută o piață măruntă Conform raportului Euromonitor, care a analizat piața de ready meal din România, datele primului trimestru confirmă faptul că românii nu sunt prea mari amatori de [...]
(Mdeiafax) Britanicii au desemnat un whisky single malt, produs din orz germinat la o singura distilerie, din Japonia ca fiind cel mai bun din lume. Prestigiosul ghid britanic "Jim Murray's Whisky Bible" ("Biblia whisky-ului lui Jim Murray", n.r.) a desemnat, in premiera, un whisky produs in Japonia drept cel mai bun din lume. Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 a fost descris ca fiind "consistent, sec, dar rotund ca o minge de biliard" de ghidul britanic, ce [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN