Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni.


Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, în toate cele opt regiuni ale țării, prin facilitarea accesului angajaților la servicii de formare profesionala continuă în vederea obținerii unor calificări/recalificări care să le ofere oportunități crescute pe piața muncii, prin măsuri active pentru dezvoltarea unor noi abilități de menținere în sectorul procesării fructelor și legumelor și industriilor conexe.


Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 4,29 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă obținută reprezintă 4,206 milioane de lei, iar durata de implementare este de 18 luni, respectiv în perioada 1 mai 2014 - 31 octombrie 2015.


Federația Pro Agro precizează că în baza acestui proiect 950 de angajați din cele 8 regiuni ale României (Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud, București- Ilfov, Sud-Est, Nord-Est și Centru) vor avea acces pe o perioadă de 18 luni la cursuri de calificare/recalificare în meserii precum: lucrător în prelucrare carne, pește, lapte, conserve, operator în prelucrarea legumelor și fructelor, lucrător în agricultură și în gospodărie ecologică, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de câmp, mașinist la mașini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantații și amenajare zona verde. Participanții vor beneficia de un curs autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).


 De asemenea, forța de muncă activă din toate cele opt regiuni ale Romaniei va fi informată cu privire la oportunitățile și beneficiile participării la programe de formare profesională continuă, realizându-se și o cooperare transnațională ca modalitate de învățare și de schimb de bune practici și experiențe în domeniul formării profesionale pentru calificare/recalificare.


Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte  ,,Romconserv' derulează acest proiect intitulat 'Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor și legumelor și industrii conexe (ForCons)', în parteneriat cu Instituto de Formación Integral S.L.U. Spania.


 Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin contractul de finanțare nr. POSDRU/164/2.3/S/136259 și se înscrie pe Axa prioritară 2: 'Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii',  Domeniul major de intervenție: 2.3 'Acces și participare la formarea profesională continuă'

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Producătorul elvețian Nestle susține că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC. Nestle susține că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puțin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea și va începe să folosească metoda din 2018. Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru [...]
Compania italiana Mily Lab propune procesatorilor un nou echipament destinat fabric[rii ricotta.In func'ie de varianta aleas[, capacitatea de procesare este de 2000 – 3000, sau 5000 l de lapte. Construit ]n ]ntregime în AISI 304 din oțel inoxidabil, sistemul de formă cilindrică are un fund conic cu perete dublu de izolare termica și este echipat cu următoarele: - Cadru de sprijin - Acces scara din otel inoxidabil - Admisie de aer și evacuare în  partea [...]
Hermes-Lituania pare a-și extinde volumul de afaceri cu tehnologie destinată procesării cărnii, propunând un nou separator de carne, după cum anunță MeatProcess.com. Astfel, echipamentul SNV-180 Hercules este conceput special pentru separarea cărnii de pe oase, utilizabil atât în procesarea suinelor, cât și a bovinelor. Totodată, utilajul poate fi folosit și la separarea cărnii de pasăre de pe schelet. SNV-180 Hercules este construit din oțel [...]
Intersnack România, producă­torul brandului de snackuri Chio, vrea să extindă fabrica pe care o deține în județul Brașov, depunând în acest sens o solicitare pentru a lua avizul de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului – Brașov. Practic, Intersnack vrea să cons­truiască o hală nouă și un șopron, care să funcțio­neze ca atelier de între­ținere a utilajelor.   Reprezentanții com­paniei nu au făcut cunoscută valoarea [...]
În luna martie 2014, față de luna precedentă, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut la toate speciile. În comparație cu aceeași lună a anului 2013, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut la ovine și caprine și păsări, iar la bovine și porcine au crescut.   Martie 2014 comparativ cu februarie 2014 Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au [...]
Ioan Șerbănescu:   La suprafața cerealelor există o microfloră foarte bogată, alcătuită din microflora epifită (de suprafață) ce se atașează la suprafața bobului în timpul formării, creșterii și maturizării acestuia și microflora provenită din sol și ajunsă pe bob prin intermediul factorilor naturali, în timpul recoltării, transportului și depozitării.   Monitorizarea activității microbiologice a cerealelor   Există și o microfloră de contaminare pri [...]
Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia de decontaminare a ambalajelor PET destinate laptelui UHT. Tehnologia dezvoltată de Sidel reduce greutatea sticlelor cu 20% și, mai mult decât atât, reduce drastic eliberarea de compuși chimici prezenți în materialul în sine, din care este confecționată sticla.   Tema de cercetare a fost lansată în cadrul Sidel încă din 2009, unele variante fiind oferite [...]
Brandul mexican de bere Corona a intrat, în acest an, în portofoliul companiei Bergenbier, după 20 de ani în care a fost importat și distribuit pe piața românească de către B.D.G. Import, informeaza . ”Din ianuarie 2015 am început să distribuim pe piața românească  un brand iconic la nivel mondial -  Corona - care se va alătura celorlalte branduri din portofoliul Bergenbier. Corona este un brand puternic, foarte intersant pentru consumatorul [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN