Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni.


Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața muncii, în toate cele opt regiuni ale țării, prin facilitarea accesului angajaților la servicii de formare profesionala continuă în vederea obținerii unor calificări/recalificări care să le ofere oportunități crescute pe piața muncii, prin măsuri active pentru dezvoltarea unor noi abilități de menținere în sectorul procesării fructelor și legumelor și industriilor conexe.


Valoarea eligibilă a proiectului este de peste 4,29 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă obținută reprezintă 4,206 milioane de lei, iar durata de implementare este de 18 luni, respectiv în perioada 1 mai 2014 - 31 octombrie 2015.


Federația Pro Agro precizează că în baza acestui proiect 950 de angajați din cele 8 regiuni ale României (Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud, București- Ilfov, Sud-Est, Nord-Est și Centru) vor avea acces pe o perioadă de 18 luni la cursuri de calificare/recalificare în meserii precum: lucrător în prelucrare carne, pește, lapte, conserve, operator în prelucrarea legumelor și fructelor, lucrător în agricultură și în gospodărie ecologică, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de câmp, mașinist la mașini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantații și amenajare zona verde. Participanții vor beneficia de un curs autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).


 De asemenea, forța de muncă activă din toate cele opt regiuni ale Romaniei va fi informată cu privire la oportunitățile și beneficiile participării la programe de formare profesională continuă, realizându-se și o cooperare transnațională ca modalitate de învățare și de schimb de bune practici și experiențe în domeniul formării profesionale pentru calificare/recalificare.


Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte  ,,Romconserv' derulează acest proiect intitulat 'Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor și legumelor și industrii conexe (ForCons)', în parteneriat cu Instituto de Formación Integral S.L.U. Spania.


 Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin contractul de finanțare nr. POSDRU/164/2.3/S/136259 și se înscrie pe Axa prioritară 2: 'Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii',  Domeniul major de intervenție: 2.3 'Acces și participare la formarea profesională continuă'

Alte articole recomandate:

Hermes-Lituania pare a-și extinde volumul de afaceri cu tehnologie destinată procesării cărnii, propunând un nou separator de carne, după cum anunță MeatProcess.com. Astfel, echipamentul SNV-180 Hercules este conceput special pentru separarea cărnii de pe oase, utilizabil atât în procesarea suinelor, cât și a bovinelor. Totodată, utilajul poate fi folosit și la separarea cărnii de pasăre de pe schelet. SNV-180 Hercules este construit din oțel [...]
Obligatoriu pe liniile de transport a cărnii dezosate, ScanTrac X-ray InspX este conceput special pentru detecția resturilor de oase, dar și a altor elemente străine, cum ar fi: părți metalice, pietre, sticlă etc. Cuplat cu un ejector automat, ScanTrac X-ray reprezintă un echipament ideal pentru calitatea cărnii care urmează a intra în fluxul de procesare industrială. Totodată, echipamentul poate fi utilizat și la inspectarea produselor finale. Echipamentul operează [...]
Maturarea post-mortem și frăgezimea finală a cărnii pot fi îmbunătățite prin atârnarea carcasei de osul crupei pentru a întinde mușchii, frăgezirea mecanică folosind lame sau ace, stimularea electrică, controlul regimului de refrigerare, scăderea pH-ului carcaselor de carne de vită, injectarea carcaselor cu clorură de calciu care activează calpaina din carne, injectarea de enzime proteolitice vegetale (papaină, bromelină) sau de origine animală (pancreatina porcină). Alte [...]
Prigat, Giusto și Cappy au fost cele mai vândute branduri de băuturi din categoria JNSD (sucuri, nectaruri, băuturi necarbonatate - n. red.) în 2012, o piață care se ridică anual la peste 150 de milioane de litri, arată datele companiei de cercetare de piață Canadean.   Astfel Giusto, produs de Romaqua Group, companie cu acționariat românesc, este singurul brand local care se bate pe acest segment cu gi­ganți precum PepsiCo, pro­ducătorul Pri­gat, Coca-Cola [...]
Interesul consumatorilor pentru produse naturale și sănătoase a crescut determinând creșterea consumului de sucuri de fructe și legume. La aceasta contribuie în mare măsură realizările din domeniul filtrării prin membrane, microfiltrarea și ultrafiltrarea, menite să înlocuiască filtrarea cu materiale filtrante care este costisitoare, nesănătoasă și poluantă. Pentru întârzierea colmatării membranei de ultrafiltrare, la obținerea sucurilor fără pulpă este benefică [...]
Inspirați de berăriile artizanale din America sau Marea Britanie, tot mai mulți deschid astfel de afaceri si in România. Investiția începe de la un sfert de milion de euro, iar rețetele trebuie respectate întocmai. Berea albă, roșie sau neagră conține doar malț și hamei, nu și aditivi.   Alin Matache, unul dintre proprietarii unei astfel de afaceri, a declarat pentru Iqads: Rețetele noastre sunt de inspirație englezească. Și din America ne luăm o part [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Maturarea și învechirea vinului sunt potențial capabile de a îmbunătăți calitatea vinului. Aceasta deosebește vinul de majoritatea bunurilor de consum. Reacțiile chimice complexe în care sunt implicate zaharuri, acizi și compuși fenolici, de exemplu taninuri, modifică aroma, culoarea și gustul într-un mod care poate fi mai plăcut pentru consumator. Abilitatea unui vin de a se matura și învechi este influențată de mai mulți factori, inclusiv de soiul de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN