Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

O afacere profitabilă în agricultură nu este ușor de făcut, mai ales dacă nu deții suprafețe mari de teren agricol și nici resurse uriașe de investit. O idee de start-up pentru micii producători poate fi însă o afacere cu ciuperci Shiitake, un soi tot mai căutat mai ales datorită proprietăților sale de a preveni cancerul, informeaza Agrointel.


O ciupercărie Shiitake a înființat acum un an și jumătate Tibi Spinei, un sibian care s-a documentat bine înainte a porni acest business. La ferma sa din Orlat, ciupercarul produce Shiitake atât din compost, cât și pe buturugi de copac ”însămânțate” cu miceliu. Aflat la început de drum, Tibi Spinei spune că afacerea își face încet loc pe piață.


Primele micelii de Shiitake le-a adus din Belgia, dar acum poate să își producă singur ce are nevoie pentru cultivarea ciupercilor anti-cancer.


Sibianul comercializează atât ciupercile proaspete, cât și în formă deshidratată, uscându-le în general în mod natural, la soare. „Doar dacă este nevoie, le pun un pic și în aparatul de deshidratare”, spune producătorul.


Prețul ciupercilor Shiitake în România nu este unul care să îi ajute pe producători să se îmbogățească, dar mulți se declară mulțumiți. În orice caz, acest soi este mai scump decât Champignon sau Pleurotus. ”Când am început, ceream 60 de lei pe kilogram. Acum, ca să reușesc să vând, am coborât la 40 de lei/kilogram pentru ciupercile proaspete. La cele deshidratate, nivelul este de 35 de lei pentru echivalentului unui kilogram de ciuperci proaspete pe care le-am uscat”, explică Spinei. (mai multe pe www.agrointel.ro)


 

Alte articole recomandate:

  După ce a activat în managementul executiv și general pentru companii din România și din străinătate, Adrian Acatrinei, 43 de ani, și-a dorit să meargă pe cont propriu și și-a făcut propriul plan de business în care a inclus dezvoltarea unei băcănii în centrul istoric al orașului Brașov și activități de consultanță business (management general și start-up).  Băcănia lui Iordache, așa cum se numește unitatea deschisă de antreprenor anul acesta, este operată [...]
Testo România a confirmat participarea la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Testo România – Tehnologie de măsurare conform cerințelor din sectorul alimentar Testo vă pune la dispoziție anii de experientă în tehnologia de măsurare și în  sectorul alimentar. Suntem de mulți an [...]
După șase ani în care a lucrat la compania de consultanță imobiliară Colliers International, Marius Ștefănescu a pus bazele unei companii în domeniul reciclării și colectării deșeurilor, împreună cu doi prieteni. Astăzi, după doi ani de activitate, acționarul Green Environment spune că firma este lider pe piața colectării de ulei alimentar uzat și lucrează cu cele mai mari lanțuri de restaurante fast-food din România.„Ne-am gândit să începem o afacere [...]
35 de companii producătoare și distribuitoare au expus în cadrul Târgului de Vinuri, Băuturi Alcoolice și Non-Alcoolice–EXPO DRINK & WINE 2015, organizat și găzduit de Romexpo, în perioada 28 octombrie-1 noiembrie. La ediția de majorat, cea de-a 18-a, la standurile Expo Drink & Wine au fost prezenți: producători tradiționali de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice, distribuitori din domeniu, producători de echipamente folosite în procesul [...]
Doamna Viorica Dăncilă a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central de cea mai mare vizibilitate, dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată [...]
Miercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficială INDAGRA FOOD în cadrul centrului expozițional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimează un număr de peste 60 de mii de vizitatori specializați din peste 27 de țări.  La standurile celor peste 170 de companii românești și străine, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască ultimele tendințe și apariții în ceea ce privește evoluția tehnologiilor din industria agro-alimentară [...]
BDG Import, cel mai mare importator de băuturi alcoolice, și-a bugetat anul acesta afaceri de 205 milioane de lei (46 mil. euro), în creștere cu 5% față de anul precedent, arată datele transmise de către companie pentru anuarul „Cei mai mari jucători din economie“, ediția 2016. Anul trecut, compania deținută de antreprenori locali a ajuns la un business de aproape 196 milioane de lei, după un avans de 10% față de anul precedent. Din punctul de vedere al câștigurilor, [...]
(Comunicat) Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă degustare de vin și cultura. Al doilea eveniment din cadrul proiectului are loc pe 26 iulie 2018, de la ora 19,  la The President Pool & Lounge,B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, Bucuresti (in Parcul Tei – pe malul lacului). În cadrul celui de-al doilea eveniment Vinum & Carmina, vinurile degustate vor fi prezentate și oferite de Chateau Purcari, fiind urmate de o [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN