Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Proprietar de domeniu viticol, de crama si, totodata, creatoare a vinurilor care ii poarta numele, Aurelia Visinescu este cea mai cunoscuta femeie oenolog de la noi din tara. In 20 de ani de activitate a reinventat un soi de vin, a obtinut medalii si premii prestigioase, iar vinurile sale de pe Domeniile Sahateni ajung in intreaga lumea. Aurelia Visinescu sau "Doamna Feteasca Neagra", asa cum este supranumita, a stat de vorba cuZiare.com despre cum a reusit intr-o lume a barbatilor, cum si-a transformat pasiunea in business si care e locul Romaniei intre mariiproducatori de vinuri din lume.

Aurelia Visinescu a urmat Facultatea de Horticultura, dar nu avea in plan o cariera in domeniul vinului, visa sa cultive flori. "Odata ce am atins vinul, m-a fascinat si am transformat entuziasmul pentru cunoasterea vinului si a povestii din spatele lui intr-o pasiune pe care mi-o cultiv in continuare. In prezent, lucrez in acest domeniu de mai bine de 20 de ani, este ceea ce stiu si imi place sa fac", spune "Doamna Feteasca Neagra".


Domeniile Sahateni au luat nastere in 2003, cand impreuna cu asociatul sau, Steve Cacenco, Aurelia Visinescu a hotarat sa isi transforme pasiunea in business. "Am ales lucul potrivit, am accesat fonduri europene pentru construirea cramei si in paralel am achizitionat terenuri cu vita de vie de la proprietarii privati. Am accesat in continuare fonduri europene pentru dezvoltare si modernizarea plantatiilor, investitiile totale ridicandu-se la peste 5 milioane de euro.

Momente mai dificile au fost si sunt convinsa ca vor mai urma - in 2010 de exemplu am pierdut intreaga recolta ca urmare a temperaturilor foarte scazute din timpul iernii - dar am invatat sa privesc intotdeauna partea plina a paharului, sa privesc inainte si sa gasesc solutii mai degraba decat sa imi plang de mila", povesteste Aurelia Visinescu pentru Ziare.com. "Incurajez oamenii sa activeze in domeniul care le place si daca au ocazia sa faca o afacere din ceea ce ii pasioneaza, atunci cu siguranta vor avea si succes. Antreprenorii la inceput de drum trebuie sa fie foarte atenti la cheltuieli si la planul de afaceri pe care si-l construiesc. Se poate intampla de multe ori sa apara cheltuieli neprevazute sau sa intampine anumite probleme pe parcurs in drumul produsului catre consumator. Ar trebui sa aiba rabdare, sa invete sa gestioneze corect situatiile si sa nu se lase coplesiti de dificultatea drumului", sustine expertul.





 

Alte articole recomandate:

România are mai puțin de 300.000 de hectare de teren agricol destinat agriculturii ecologice, respectiv 0,02% din total, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului Agriculturii, aferente anului 2014, ultimul pentru care există date. Ca suprafață România se află aproape de vârful clasamentului datorită faptului că este o țară întinsă ca suprafață, cu teren agricol pe măsură. Primele cinci locuri în clasament sunt ocupate de [...]
Unul dintre cele mai recente studii publicate in noiembrie 2011, Econtext, plaseaza Romania ca lider absolut in Uniunea Europeana la numarul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat, cu o rata a mortalitatii de 53 de persoane la suta de mii de locuitori. Hepatita cronica si ciroza hepatica sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. De altfel, in Romania sunt aproximativ un milion de persoane infectate cu virusul hepatitei de tip C. Ficatul este o adevarata "uzina [...]
Timișoreanul Ciprian Lopată (49 de ani) a ocupat poziții-cheie la câteva dintre cele mai mari companii din lume, iar în ultimii ani, de când petrece mai mult timp în România, s-a gândit să înceapă o afacere nouă, care pe care să o extindă frumos și să o transforme într-un brand internațional. Așa s-a născut, în decembrie anul trecut, conceptul Dor de verde – un business inteligent în agricultură, [...]
(Agerpres) La fel ca in alte zone ale tarii, producătorii din Satu Mare au reușit să-și reatesteze tradițional, după noile reglementări, doar 16 produse, în vreme ce pe vechea legislație numărul produselor tradiționale din județ era de 300. Printre produsele tradiționale reatestate se numără: cârnații, toba, șunca, slănina, kaiserul, pâinea albă, pâinea neagră, pogace de mălai, pâine de mălai și brânzoici. Ioan Pop, președintele Asociației Producătorilor de [...]
(Agerpres) În ultimii ani, fructele de pădure românești și-au creat propriul drum spre Occident. De această dată, aproximativ 120 de tone de fructe de pădure, care urmează să fie culese din zonele submontane ale județului Gorj, vor ajunge la firme din Germania și Olanda. Livrarea se face prin intermediul unor contracte care datează de mai mulți ani, spune șeful Direcției Silvice (DS), Ovidiu Cârstoc. Potrivit acestuia, fiecare pădurar din județ are o normă de 350 [...]
Ministru Vâlcov anunta scaderea TVA la produsele bio Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a anunțat că în proiectul de buget pe 2015 este propusă scăderea TVA de la 24% la 9% la produsele bio, arătând că în buget ”mai sunt și alte surprize extrem de plăcute”.   Vâlcov a precizat că proiectul de buget pe 2015 este finalizat, dar urmează negocierile cu FMI și nu sunt cuprinse niciun fel de creșteri de taxe și impozite, ci dimpotrivă [...]
(Agerpres) Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio-România propune autorităților implementarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) denumită sugestiv “verde” pentru produsele agroalimentare românești, prin care se dorește ca nivelul cotei să fie direct proporțional cu gradul de poluare asupra mediului. “Dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului ‘TVA Verde’ în domen [...]
La ferma fraților Cățean se produc brânzeturi după aceeași rețetă pe care au folosit-o și strămoșii lor. Brânza de burduf din Țara Bârsei-Brașov este atestată documentar încă din 1412. ”Procesăm laptele de oaie împreună cu o parte din laptele de vacă, la fel cum faceau și înaintașii noștri. Producem astfel 9 tipuri de brânză (brânză de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN