Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa







 


 Pe fondul cresterii concurentei intre operatorii de hypermarketuri prezenti in Capitala, Carrefour Romania anunta semnarea unui contract de inchiriere, cu dezvoltatorii centrului comercial ParkLake din cartierul Titan din Bucuresti, pentru achizitia unui spatiu de 12.000 mp unde va deschide, in 2016, un hypermarket, a anuntat compania.


Centrul comercial ParkLake, situat in vecinatatea Parcului Alexandru Ioan Cuza  (IOR) din Titan, va avea in total 70.000 m2 de spatiu total inchiriabil cu 200 de magazine. Investitia totala in centrul comercial dezvoltat de de Sonae Sierra si Caelum Development are o valoare totala de 180 milioane euro. Pentru retailerul francez, magazinul din centrul comercial ParkLake este al treilea proiect anuntat intr-un centru comercial din Capitala alaturi de proiectul Mega Mall dezvoltat de NEPI pe fosta platforma Electroaparataj si de centrul Veranda, dezvoltat de Prodplast in spatele Pietei Obor. Hypermarketul de la Electroaparataj va fi deschis, cel mai probabil anul viitor, iar cel de la Obor in 2016.

Carrefour opereaza in prezent opt hypermarketuri in Bucuresti, ultimul fiind deschis la inceputul lunii septembrie in cartierul Rahova, in centrul comercial Vulcan Value Center, dezvoltat de NEPI. Cu cele trei noi deschideri anuntate, Carrefour va ramane lider pe segmentul hypermarketurilor din Capitala, in functie de numarul de magazine si in urmatorii ani. Kaufland, care opereaza in prezent sapte hypermarketuri, va mai deschide inca patru hypermarketuri in Capitala, iar Auchan cu sapte astfel de unitati comerciale mai are anuntata deschiderea inca unui hypermarket. Grupul francez Carrefour este prezent in Romania cu 26 de hyermarketuri, 81 de supermarketuri Market, 47 de magazine de proximitate Express, 7 magazine de proximitate Contact si un site de comert online. Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro



 

Alte articole recomandate:

Procesatorii de carne din România au făcut exporturi în primele nouă luni ale anului de 82 de milioane de euro, în creștere cu o treime față de perioada similară anterioară, 99% din valoarea livrărilor fiind concentrată pe spațiul intra-comunitar, potrivit datelor Eurostat. Exporturile de preparate din carne sunt și un record al ultimilor zece ani. Marele boom a venit în ultimii șapte ani, în acest interval afacerile din străinătate ale procesatorilo [...]
Guma de mestecat Turbo care s-a bucurat de un succes si o popularitate remarcabile la inceputul anilor 90, revine pe piata din Romania prin distribuitorul Romega Food Distribution. Lansarea este marcata printr-o campanie outdoor derulata prin intermediul agentiei independente de comunicare Kepi. Turbo este produsa de catre Progum Corporation, companie cu sediul in Istanbul care are in portofoliu peste 40 de branduri de guma de mestecat. Romega Food Distribution este o firma detinuta de grupul [...]
Erwin Vondenhoff, directorul general al Heidi Chocolat, va pleca din companie, succesorul sau la conducerea Heidi fiind Franco del Fabbro, fost director general al Kraft Foods Bulgaria in cadrul Mondelez.  Franco del Fabrro, noul director general al Heidi, are o experienta de peste 20 de ani in managementul brandurilor internationale. Acesta a activat in mai multe companii din industria FMCG, ocupand pozitii importante in cadrul Mondelez (Senior Category Marketing Director Philadelphia [...]
Heineken a refuzat o ofertă de cumpărare venită din partea celui de-al doilea mare producător de bere din lume, SABMiller, care încerca prin această achiziție să-și consolideze poziția în fața liderului mondial Anheuser-Busch InBev. Familia care controlează compania din Olanda a declarat luni că a refuzat oferta înaintată de SABMiller în urmă cu două săptămâni, întrucât dorește ca Heineken să rămână independentă, potrivit Bloomberg. Familia [...]
Aproximativ opt din zece români (81%) încep toamna pregătind murături și conserve pentru iarnă, iar peste jumătate dintre gospodării investesc între 100 și 300 lei în această activitate, în timp ce 26% cheltuie între 300 și 500 lei, potrivit unui sondaj  realizat de Bunge pe platforma online Ivox. Conform studiului printre cele mai populare conserve pregătite de români se numără castraveții murați, preferați de peste 90% dintre aceștia, dar și [...]
Rusia mai dispune de rezerve de alimente, din toate categoriile, pentru două săptămâni doar, după ce, săptămâna trecută, Moscova a decis interzicerea, timp de un an, a importurilor de produse agroalimentare din SUA și UE, conform afirmațiilor făcute de vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Bursa. “La principalele tipuri de alimente, dacă vorbim despre situația la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni”, [...]
Țara noastră este singura din Uniunea Europeană (UE) care nu are o lege a apei îmbuteliate, a declarat, recent, pentru Bursa, Radu Dumitru, directorul general al Societății Naționale a Apelor Minerale. Totodată, domnia sa a precizat că apa de masă ( denumită generic pe etichete "de băut", "de masă" și "de izvor") a ajuns să dețină o cotă de 37% din piață: "Apele minerale trec prin aproape 100 de teste diferite pe an. În schimb, apa de masă, apa de băut sau apa de izvor su [...]
Tamsin French, de 23 de ani, va vizita 21 de țări din Uniunea Europeană (printre care și România), costumată într-un pui numit ”Rosa”, precizează Times of Malta. Familia lui Tamsin are o fermă de pui în Devon, Marea Britanie. Tânăra militantă spune că dorește ca metoda de producție să fie etichetată pe toată carnea de pui produsă în Europa, anunță FoodProductionDaily. Turneul de 39 de zile are loc în contextul în [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN