Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Concluziile studiului privind evaluarea ex-post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la făină, pâine și specialități de panificație vor fi prezentate astăzi, de către ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, și viceprim-ministrul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


Potrivit președintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% a majorat producția fiscalizată în industria de morărit și panificație la 225.000 tone în 10 luni, iar evaziunea fiscală din domeniu s-a diminuat cu 20 de procente, potrivit Bursa.


Președintele ROMPAN a afirmat recent, pentru sursele de presă, că piața de morărit și panificație și-a revenit pe parcursul ultimului an, după un 2012 plin de falimente și societăți în insolvență, iar evaziunea fiscală s-a diminuat până la un nivel de 40 – 45%, față de 70% cât se înregistra înainte de reducerea TVA, respectiv la 1 septembrie 2013.(Bursa)


Amintim că în această perioadă se așteaptă o decizie privind reducerea nivelului de TVA și la alte produse alimentare, mai ales că sunt așteptate și informații referitoare la poziția FMI pe această temă. Categoriile vizate pentru diminuarea acestei taxe sunt laptele și produsele lactate, carnea, legumele și fructele și produsele eco-bio dar, mai mult ca sigur, guvernul va decide doar pentru o categorie de produse.

Alte articole recomandate:

Luceo va introduce un nou sistem de echipamente pentru etanșare și etichetare în cadrul expoziției Pack Expo International de la Chicago de luna aceasta, informează Global Meat News. Cea de a patra generație de echipamente ThermoSecure L este un sistem de ambalare care are capacitatea de a respinge ambalaj sigilate necorespunzător și erori de marcaj. Echipamentul poate fi instalat la capătul unei linii de producție sau în alta sală cu un indice d [...]
Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si  uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare).  Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit d [...]
Proiectele de promovare a produselor agroalimentare în tările aflate sub asistentă financiară internatională sau care au un acord cu FMI si UE ar putea dispune de fonduri mai mari, dup ce Romania a solicitat  cresterea cofinantării UE, la aceste programe. De asemenea, tara noastra a insistat pentru mentinerea cotei de finantare a agentilor economici participanti la program la nivelul actual de 20%, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul român agriculturii, Daniel Constantin, [...]
Utilizând tehnologii avansate, producătorul de ambalaje rigide Ardagh a reușit să producă sticle de 330 mililitri, destinate îmbutelierii tradiționalei băuturi carbonatate Coca – Cola, reducând greutatea acestora până la 190 de grame, informează Agrointel. Noul ambalaj va fi disponibil și pentru îmbutelierea în sticle pentru alte două băuturi produse de Coca-Cola: Sprite și Fanta. Tehnologia avansată de proiectare și intervențiile atente pe durata [...]
Compania Sonimpex care produce și deține brandul Topoloveni nu are decât motive de bucurie zilele acestea, când este la un pas de a-și scoate din joc concurența. Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost postat un ordin de ministru care reglementează ce calități trebuie să aibă produsele de pe piață pentru a primi titlul de ”magiun”. Practic, această delicatesă se poate produce doar din prune proaspete și e [...]
ANSVSA a desfășurat, în perioada 10 iunie – 4 iulie, o acțiune de amploare, la nivel național, pentru a verifica  modul în care operatorii din domeniu respectă condițiile sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea și comercializarea laptelui crud și a produselor din lapte către consumatorul final. La nivelul fiecărei DSVSA județene și, respectiv, a municipiului București, au fost constituite echipe mixte (formate din specialiști î [...]
Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galați   Pe parcursul proceselor tehnologice de fabricare a alimentelor, materiile prime, semifabricatele și produsele finite ajung în contact cu suprafața ustensilelor de lucru, a utilajelor și a instalațiilor de depozitare, prelucrare, transport, ambalare etc. care trebuie igienizate corect pentru a nu deveni sursă de contaminare. Oricât de sofisticat ar fi numele comercial / marca oferită de producător, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN