Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Concluziile studiului privind evaluarea ex-post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la făină, pâine și specialități de panificație vor fi prezentate astăzi, de către ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, și viceprim-ministrul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


Potrivit președintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% a majorat producția fiscalizată în industria de morărit și panificație la 225.000 tone în 10 luni, iar evaziunea fiscală din domeniu s-a diminuat cu 20 de procente, potrivit Bursa.


Președintele ROMPAN a afirmat recent, pentru sursele de presă, că piața de morărit și panificație și-a revenit pe parcursul ultimului an, după un 2012 plin de falimente și societăți în insolvență, iar evaziunea fiscală s-a diminuat până la un nivel de 40 – 45%, față de 70% cât se înregistra înainte de reducerea TVA, respectiv la 1 septembrie 2013.(Bursa)


Amintim că în această perioadă se așteaptă o decizie privind reducerea nivelului de TVA și la alte produse alimentare, mai ales că sunt așteptate și informații referitoare la poziția FMI pe această temă. Categoriile vizate pentru diminuarea acestei taxe sunt laptele și produsele lactate, carnea, legumele și fructele și produsele eco-bio dar, mai mult ca sigur, guvernul va decide doar pentru o categorie de produse.

Alte articole recomandate:

“Am speranța că, până în septembrie2014,vom putea exporta carne congelată în China”, a spus Vladimir Mănăstireanu, președinte ANSVSA, la dezbaterea „ Plus-valoarea, influențată de relația STAT-INVESTITOR”, din cadrul Ședinței generale din prima zi a Conferinței Internaționale MEAT&Milk 2014, organizată la Sibiu, în 11-12 iunie a.c. Președintele ANSVSA a susținut că ” una dintre marile șanse ale agroindustriei de a se dezvolta [...]
"Oferta abundenta de legume, cu scaderi de preturi a fost surprinzatoare in primavara", a declarat azi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei, aratand ca o astfel de evolutie (in premiera, legumele scumpindu-se in anii anteriori in aceeasi perioada) a avut o influenta importanta asupra inflatiei, dat fiind ca legumele au o pondere de circa 30% in preturile agroalimentare luate in considerare la calcularea indicelui preturilor de consum. "In [...]
În contextul în care în ultimii ani am asistat la mai multe incidente privind proveniența unor produse alimentare, atât la nivel național, cât și european, trasabilitatea reprezintă o soluție care garantează siguranța produselor alimentare, informeaza revista Progresiv. Care sunt cerințele pe care trebuie să le respecte operatorii din sectorul alimentar privind normele de trasabilitate și ce responsabilități au [...]
Irish Flexible Packaging (IFP), un furnizor de folie de unt pentru sectorul produselor lactate, investește aproape 1 milion € în fabrica sa din Wicklow înainte de eliminarea planificată a cotelor de lapte pentru începutul anului viitor. Aceasta miscare va crea noi locuri de muncă, iar compania se așteaptă ca producția să se intensifice urmare a eliminării cotei și a anunțului recent conform căruia Consiliul Irlandez al Lactatelor vor construi o [...]
  Oamenii și animalele elimină microorganisme, atât pe cale respiratorie, cât și secreții/dejecții devenite, în urma uscării, surse care conțin, în majoritate, germeni. Utilajele, ustensilele, pereții, plafoanele, ambalajele pot constitui, de asemenea, surse de contaminare prin contact a materiei prime, în primă fază, pe parcursul procesului tehnologic cât și a produsului finit. Contaminările industrial-comerciale sunt specifice fiecărei ramuri în [...]
Gfk a avut la Meat & Milk 2014, o participare deosebită, compania de cercetare de piață fiind reprezentată de doamna Diana Scăunașu, Client Service Maanager, aceea care, în Ședințe generală din dimineața zilei de 12 iunie, la care a participat și Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, a prezenta o analiză a consumului produselor procesate, precum și a celor de pe segmentul fresh. Potrivit analizei, o treime din consumul de alimente proasp [...]
Unul dintre punctele centrale ale Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014 l-a reprezentat, cu siguranță, Masa rotundă din finalul celei de-a doua zile a evenimentului, care s-a desfășurat sub genericul ”Risc major: TVA ridicat, evaziune, private label”. La dezbateri au participat: Laurențiu Rebega-Europarlamentar, membru al Comisiei pentru Agricultură și Industrie Alimentară a Parlamentului European, Claudiu Frânc-Președinte [...]
Pe fondul scăderii generale a pieței leasingului de aproape patru ori, în intervalul 2007-2013 (se au în vedere inclusiv limitele intervalului), leasingul operațional a cunoscut o evoluție ascendentă continuă pe întreaga perioadă de timp arătată, înregistrându-se o creștere de aproape 4,5 ori a segmentului (de la 9.600 de autovehicule înmatriculate în acest sistem, în 2007, la 43.000 în 2013).   Evoluție [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN