Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Sosul lui Dracula este picant și se recomandă consumul lângă o bucată de carne Un sos special din prune și usturoi, de culoarea sângelui, care poartă numele lui Dracula, va ajunge pe mesele englezilor de Halloween, inclusiv la Casa Regală Britanică.  Ultima „găselniță“ este un sos de prune cu usturoi numit „Dracula’s Delight“, care va ajunge în perioada Halloween-ului pe rafturile magazinului Casei Regale Britanice. Aceste produse românești sunt nelipsite din magazinul Casei Regale și de pe rafturile a trei supermarketuri mari din Anglia. Mica afacere se numește „Pivnița bunicii“, iar produsele preparate aici i-au adus englezului, în 2013, și bani frumoși: circa 90.000 de euro.


 Povestea afacerii a început din anul 2010, când Turnbull a dechis un atelier la Saschiz și a trimis, pentru prima oară, în Anglia, 1.000 de litri de sirop de soc. Englezii au fost fascinați de aroma cu totul aparte a băuturii și au revenit cu comenzi și în 2011. „Știam că în România florile de soc au o aromă unică. Mi-a plăcut socata și am dus-o mai departe în Anglia. Am știut că va deveni o băutură căutată în Anglia“, a declarat Jim Turnbull. În timp, comenzile au crescut, iar anul acesta aproape 60.000 de litri de sirop de soc a fost trimis în Marea Britanie.  „Sosul «Dracula’s Delight »merge în Anglia pentru că în preajma sărbătorii de Halloween se consumă multe produse picante, cu usturoi, cu ceapă, care să aminteasca de vampiri.


Pe etichetă este imprimată Biserica Săsească din Saschiz, se văd dealurile și liliecii, iar Jim Turnbull a venit cu ideea numelui“, spune Ioana Mihai, directorul general al firmei create de englez la Saschiz, cea care are grijă ca afacerea să meargă chiar și atunci când proprietarul ei nu se află în țară. Sosul din prune cu usturoi nu există încă pe piața românească, iar englezii îl vor servi lângă carne. La fel ca și sosul de gutui cu ceapă roșie, cu care se delectează scoțienii. Un borcan din „Mâncarea lui Dracula“ se va vinde cu 6 lire. Mai multe, pe www.adevarul.ro

Alte articole recomandate:

În perioada 1.I – 31.VIIi.2014 comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2013,  cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de  colectare de către unitățile procesatoare a crescut cu 15,2%.   August 2014 comparativ cu iulie 2014   În luna august 2014 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 7475 tone (-7,7%). Dintre principalele produse lactate cea mai [...]
Prima zi a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk a prilejuit punerea în discuție a calității produselor lactate, în cadrul dezbaterii cu titlul ”Calitatea alimentului și încrederea consumatorului în etichetă”. La dezbatere au participat: Doamna Dana Tănase-Director al Direcției Siguranță Alimentară a Produselor de Origine Animală, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Cristian Popa-Consultant pe probleme d [...]
Prin forma sa, ambalajul Tetra Brik Aseptic 250 Base Crystal oferă oportunități de diferențiere la raft a mărcilor Tetra Pak®, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a alimentelor, a anunțat lansarea noului ambalajului Tetra Brik® Aseptic 250 Base Crystal, care se remarcă prin două laterale în formă de cristal, oferind astfel mai multe posibilități de diferențiere grafică la raft a produselor alimentare. “Deoarece [...]
(Comunicat) Cu ocazia întâlnirii de lucru dintre președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu și Ion Sula, directorul general al ANSA, unul dintre subiectele abordate a fost identificarea modalităților prin care  ANSVSA poate sprijini Republica Moldova în eforturile de a-și promova produsele alimentare autohtone și de a  stabili noi relații comerciale. În contextul acțiunilor întreprinse de România de a susține Republica Moldova pe parcursul [...]
Iaurt cu fructe, dar care nu conține tocmai fructe, telemea dietetică, dar cu 20% grăsime, după cum au aratat testele de laborator, brânză de vacă la preț de capră, sau, mai rău, brânză fără grăsimi din lapte, ci doar cu grăsimi vegetale. Și acestea sunt doar câteva dintre neregulile găsite de inspectorii de la Protecția Consumatorilor la aproape trei sferturi din cei puțin peste 1.000 de producătorii și comercianții de produse lactate verificați în toată țara. Circa [...]
(Agerpres) Paștele este un motiv de bucurie și pentru crescătorii de păsări din România. În această perioadă, cererea în materie de ouă crește odată cu venirea sărbătorilor. “Românii cumpără special pentru Paște aproximativ 50-60 de milioane de ouă”, a declarat președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van. În mod normal, în fiecare lună, în România se vând 100 de milioane de ouă, dar în perioada [...]
  Înainte de a vorbi despre tehnologii de ambalare a bomboanelor, cu mult mai importantă este problematica asigurării siguranței alimentare a acestui produs consumat în majoritate covârșitoare de copii, în directă relație cu ambalajul. Relația este strictă și directă, atâta vreme cât, pentru un aspect cât mai comercial, la realizarea ambalajelor sunt folosite cele mai diverse materiale, inclusiv metale prezente în [...]
(Agerpres) Vânzările de vin cresc semnificativ în perioada Sărbătorilor Pascale, astfel încât într-o săptămână se înregistrează un volum similar celui dintr-o lună, iar vinul roșu rămâne preferatul românilor în această perioadă, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului /PNVV/.   În această perioadă, comerțul cu vin înregistrează [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi