Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele "sigileaza" mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% . In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis. Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.


"Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala", precizeaza apicultorul Mihai Militaru. Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.


Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.


Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere). Din pacate, din lipsa de informatie, miraculosul medicament, realizat in farmacia stupului, este mai putin consumat de populatie. Mai multe, pe www.ziuadecluj.ro


 

Alte articole recomandate:

Unul dintre cele mai consumate alimente realizate din lapte este fără îndoială iaurtul, preferat de cei mai mulți chiar înaintea brânzeturilor. Grecia a devenit în ultima perioadă cel mai mare exportator al acestui produs, scrie US News. Piața de iaurturi a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai mari creșteri, în principal datorită numeroaselor firme și feluri existente. Ce merită remarcat este că pe piața americană cel mai vândut iaurt este cel [...]
Proiectele de promovare a produselor agroalimentare în tările aflate sub asistentă financiară internatională sau care au un acord cu FMI si UE ar putea dispune de fonduri mai mari, dup ce Romania a solicitat  cresterea cofinantării UE, la aceste programe. De asemenea, tara noastra a insistat pentru mentinerea cotei de finantare a agentilor economici participanti la program la nivelul actual de 20%, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul român agriculturii, Daniel Constantin, [...]
Imperiul Marex Brăila, al doilea cel mai mare crescător de porci de pe piața locală, un grup controlat de familiile de antreprenori Moraru, Lupașcu și Preda, face primul pas spre faliment după ce administratorii judiciari au propus această măsură pe fondul lipsei de lichidități, transparență și ca urmare a gradului mare de îndatorare, informează editia de azi a ZfCorporate. Companiile Marex și Vegetal Trading, aflate în insolvență, au datorii cumulate ce depă­șesc 100 [...]
Compania Metalquimia a realizat o nouă gamă de echipamente de injectare a cărnii, soluții cuprinse în gama Movistick, după cum informează MeatProcessing. Capătul de agmă este utilajul Movistick 30 PJ, o mașină de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, [...]
Grupul francez Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, a anuntațat că va închide trei fabrici din Italia, Germania și Ungaria ca urmare a declinului vânzărilor în Europa și că va disponibiliza astfel 325 de angajați, dar a promis că va încerca să-i ajute pe fiecare dintre aceștia să-și găsească un nou loc de muncă. Danone va închide până în 2015 facilitățile de producție din Casale Cremasco – Italia, Hagenow – Germania și [...]
Conducerea Companiei viniviticole Cotnari SA, din județul Iași, a lansat duminică 'Primul vin al anului', la o sărbătoare câmpenească organizată sub titlul 'Cotnari, primul vin al anului', eveniment la care au participat peste 5.500 de persoane. 'Primul vin al anului', adus de o caleașcă pe cea mai înaltă culme din Podgoria Cotnari, Dealul Cătălina, locul unde cu peste 2.000 de ani în urmă exista o cetate a lui Burebista, a fost certificat de un reprezentant al Oficiulu [...]
  Fondul de Garantare a Creditului Rural a fost înființat în anul 1994, dar putem spune că implicarea puternică în agicultură și mediul rural a început după anul 2003, perioadă de referință pentru creșterea substanțială a finanțărilor acordate beneficiarilor din mediul rural, atât din bugetul național, cât și din fonduri europene. Misiunea Fondului constă în : Sprijinirea absorbției fonduril [...]
Crama Budureasca invită companiile la teambuilding-uri în perioada septembrie - octombrie 2014. Programul conține plimbare în vie, cules de struguri, degustare de gust, urmate de turul cramei și degustare de vinuri cu masa.  Toamna este un moment potrivit in care companiile își pot motiva angajații prin acțiuni de teambuilding. Scopul principal, acela de a uni echipa, este atins prin activitatea de cules de struguri la care pot participa [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN