Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Rezultatele după un an de la reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% vor fi anunțate miercuri după ședința de Guvern, iar o decizie în ceea ce privește extinderea măsurii pe alte sectoare se va lua după discuțiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat, marți, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la un eveniment pe teme agricole.


Potrivit Ministrului, astăzi, va fi o discuție în Guvern și se vor trage concluziile cu privire la perioada în care am avut TVA redusă la pâine, produse din pâine și pe filiera de produs, după care se vor analiza  și alte oportunități.


“Mi-aș fi dorit să combatem definitiv evaziunea fiscală, este adevărat că am redus-o cu un procent semnificativ, dar nu total așa cum ne-am fi dorit. Încă mai avem de lucru și cred că pe lângă această măsură trebuie să mai venim și cu alte măsuri, la care se gândește și Ministerul de Finanțe în această perioadă”, a precizat ministrul de resort.


Acesta a subliniat că în prezent se fac analize sectoriale împreună cu asociațiile de producători, însă o decizie în privința extinderii măsurii de reducerea TVA se va lua numai după discuțiile cu FMI.

Alte articole recomandate:

Ouăle de prepeliță au devenit în ultimii ani o importană sursă de venit pentru mulți crescători de păsări din România. Unul dintre persoanele care au văzut ca o afacere creșterea prepelițelor a fost Lucian Stancu, un antreprenor din județul Vâlcea. Acesta a investit 500.000 de euro în noua hală, pe care a anexat-o complexului de creștere a prepelițelor din comuna Băbeni, satul Pădurețu, localizat în județul Vâlcea.Potrivit publicaț [...]
Hochland relanseaza Cascavalul Hochland printr-o campanie de comunicare semnata Brands&Bears, The Practice, Interactions si Media Investment. Aceasta ii invita pe consumatori in “bucataria cascavalului Hochland”, unde vor descoperi cum se prepara produsul si care este parcursul acestuia de la ferma pana pe mesele romanilor, arata un comunicat emis de The Practice. In centrul campaniei se afla un spot semnat Brands&Bears, regizat de Matt Vane si realizat de Casa [...]
  Glanbia Ingredients a inserat mai mult de 200 de milioane de € în capacitățile sale de prelucrare a produselor lactate din întreaga Irlanda ca plan de pregătire pentru eliminarea cotelor de lapte la sfârșitul acestei luni (martie), informeaza Food Navigator. Noua fabrică care produce formula pentru sugari aparținând diviziei Nutritional Ingredients din Kilkenny, Irlanda, va fi cel mai recent produs de investiții al firmei atunci care va [...]
Consumer Report 2015 este al doilea studiu despre comportamentul consumatorilor romani, lansat de Starcom MediaVest. Studiul cumuleaza date din studiul SNA Focus, studii de monitorizare a comportamentului media, research-uri dezvoltate de Starcom MediaVest Group si date puse la dispozitie de catre colaboratori SMG, precum Ivox sau Google, notează Iqads.   Despre rafinarea segmentarii, a importantei ei si despre SMG Experience Map, doamna Diana Ionel (Head of SMG [...]
Consorțiul șuncii Parma din nordul Italiei va primi 2,7 milioane de euro din fondurile UE pe parcursul a trei ani pentru promovarea intensivă de 5,4 milioane euro în SUA, informează Global Meat News. Este singura mare răsplată dintre cele 20 de programe care vor primi ajutor de 23 milioane de euro în această perioadă ca parte a unei promovării generale de 46,5 milioane de euro pentru produsele agro-alimentare în UE și în piețele externe [...]
Nestle vinde Divizia de alimente congelate La Cocinera, companiei Findus Spain, se arata intr-un comunicat, tranzactia fiind parte a procesului de revizuire a portofoliului, transmite . Tranzacția, al cărei preț nu a fost dat publicității, include brandul La Cocinera și unitatea din Valladolid, unde se fabrică produse alimentare congelate, în timp ce produsele din aluat congelat comercializat sub brandul La Cocinera nu fac parte din acord, a anunțat com [...]
Cumasul este un produs lactat acid cunoscut din antichitate. Este considerat produs lactat național în zonele tradiționale de creștere a cabalinelor. Cumasul are un conținut mai redus de substanță uscată în comparație cu alte sortimente de produse lactate acide, însă este mai bogat în vitaminele C și B, antibiotice și alte substanțe biologice active, se arată într-un studiu publicat de DairyIndustries. Stimulează metabolismul în organism și manifestă [...]
Pana pe 25 ianuarie, in magazinele Cora din Bucuresti, Cluj si Constanta se desfasoara o sesiune de degustare oferita de Meda. Prin intermediul promoterilor Grup Sapte, consumatorii au ocazia sa descopere salamul vienez, un produs unic pe piata, ce are la baza o reteta traditionala austriaca de succes, si sunca fina din piept de pui, recomandata inclusiv copiilor si persoanelor care tin dieta, datorita continutului redus de grasime, noteaza Revista Piata. Infiintata in 1998 in Bucuresti, [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN