Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Rezultatele după un an de la reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% vor fi anunțate miercuri după ședința de Guvern, iar o decizie în ceea ce privește extinderea măsurii pe alte sectoare se va lua după discuțiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat, marți, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la un eveniment pe teme agricole.


Potrivit Ministrului, astăzi, va fi o discuție în Guvern și se vor trage concluziile cu privire la perioada în care am avut TVA redusă la pâine, produse din pâine și pe filiera de produs, după care se vor analiza  și alte oportunități.


“Mi-aș fi dorit să combatem definitiv evaziunea fiscală, este adevărat că am redus-o cu un procent semnificativ, dar nu total așa cum ne-am fi dorit. Încă mai avem de lucru și cred că pe lângă această măsură trebuie să mai venim și cu alte măsuri, la care se gândește și Ministerul de Finanțe în această perioadă”, a precizat ministrul de resort.


Acesta a subliniat că în prezent se fac analize sectoriale împreună cu asociațiile de producători, însă o decizie în privința extinderii măsurii de reducerea TVA se va lua numai după discuțiile cu FMI.

Alte articole recomandate:

Maturarea post-mortem și frăgezimea finală a cărnii pot fi îmbunătățite prin atârnarea carcasei de osul crupei pentru a întinde mușchii, frăgezirea mecanică folosind lame sau ace, stimularea electrică, controlul regimului de refrigerare, scăderea pH-ului carcaselor de carne de vită, injectarea carcaselor cu clorură de calciu care activează calpaina din carne, injectarea de enzime proteolitice vegetale (papaină, bromelină) sau de origine animală (pancreatina porcină). Alte [...]
Procesarea la presiune ridicată (HPP) este o tehnologie promițătoare pentru a extinde viața la raft a brânzeturilor moi, Quesco Fresco, informează Dairy Reporter. Această afirmație este cuprinsă în ediția de ianuarie a Jurnalului Științei Lactatelor (Journal of Dairy Science) într-un articol scris de Tomasula și colaboratorii săi, prin care avertizează că există o implicație clară a costurilor. Quesco Fresco este o brânz [...]
Înrăutățirea condițiilor meteo și seceta excesivă din ultimii ani i-au determinat pe cercetătorii Universității din Florida să caute soluții pentru a dezvolta un nou soi de alune, rezistente la secetă. Echipa de cercetare va primi câte 500.000 dolari, timp de patru ani, de la Institutul Național de Alimentație și Agricultură USDA, pentru a găsi strategiile care pot  îmbunătăți toleranța la secetă a arahidelor. Cercetarea [...]
  O companie din Marea Britanie care produce diferite cover-uri pentru alimente, Bowman Ingredients a continuat să crească prezența sa la nivel global prin lansarea unei noi societăți în Thailanda, informează Global meat news. Bowman Ingredients Thailanda a fost creată în urma unui joint-venture cu o firmă din Bangkok care are un domeniu de activitate asemănător, cu scopul de a valorifica tendinta de crestere pentru produsele cu valoare adăugată. Potrivi [...]
Zerul folosit în procesarea alimentelor și al băuturilor a devenit o tendință aparentă pentru consumatori. În ultimii ani, alături de gama largă de băuturi din zer disponibile anterior, au fost lansate cu succes un număr tot mai mare de produse alimentare și băuturi folosind componentele zerului, informează Food Navigator. Zerul - o sursă de inovare și o oportunitate de creștere Potrivit unui studiu din 2014 al Innova Market Insights, zerul a crescut de [...]
Potrivit doamnei Luchi Georgescu, proprietara Vincon România, procentul de scădere a afacerilor companiei se va situa sub tendința de comprimare a pieței vinului, care, potrivit estimărilor, se va reduce cu aproximativ 18% comparativ cu anul trecut. Vincon estimează că cifra de afaceri cu care va încheia anul 2013 va scădea ușor, cu până la 10%, comparativ cu cea raportată în 2012, care s-a situat la circa 30 de milioane de euro.În 2013, vânzările Vincon [...]
Agerpres) Culturile de orz ar putea fi compromise din cauza vremii prea calde și a lipsei de precipitații, a declarat, joi, directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.  „Din rândul cultivatorilor de orz avem deja semnale că, dacă vremea va fi în continuare nefavorabilă agriculturii, culturile de orz riscă să fie compromise. Este nevoie de ploaie, dar și de zăpadă, pentru că germinația este destul de ridicată”, a spus Bratu. Potrivit [...]
Air Liquide oferă ALIGAL , o gamă completă de soluții într-un pachet unic, care este personalizat pentru a satisface cerințele de calitate , igienă , HACCP și de procesare ale clienților. Ofertele sunt compatibile cu orice cerință sau cu orice fel procesare produse alimentare: de la pregătirea materiilor prime la transportul produsului final . ALIGAL mizează pe o expertiză tehnică puternică și know-how în industria alimentară dezvoltate prin intermediul [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN