Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Preocuparea pentru a furniza ambalaje cât mai sigure, din punct de vedere al siguranței alimentare destinate laptelui UHT, precum si sucurilor sau a berii devine din ce în ce mai presantă pentru producătorii de ambalaje, în condițiile în care se pune tot mai mult accentul pe calitatea produselor. O soluție oferă compania Sidel, noutatea fiind anunțată de DairyReporter.


Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia de decontaminare a ambalajelor PET. Tehnologia dezvoltată de Sidel reduce greutatea sticlelor cu 20 % și, mai mult decât atât, reduce drastic eliberarea de compuși chimici prezenți în materialul în sine, din care este confecționată sticla.


Tema de cercetare a fost lansată în cadrul Sidel încă din 2009, unele variante fiind oferite industriei încă din acel an dar, în momentul de față, cercetătorii francezi au putut oferi soluții mult mai eficiente. Astfel, la 150 de kilometri de Paris, Sidel a construit o linie de ambalare care utilizează noul sistem de decontaminare uscată Predis, sistem care oferă o valoare neutră a Ph-ului.


Noua linie este destinată sticlelor PET de 1 și 1,5 litri și folosește ca element cheie o instalație compactă Combi Predis FMa, special concepută pentru a funcționa în condiții 100 % septice.

Alte articole recomandate:

ANSVSA a demarat un program extins de controale la nivel național în vederea conformării prevederilor Deciziei Comisiei nr. 2014/176/UE referitoare la planul de controale coordonate de către Comisia Europeană. Acest plan de control urmărește stabilirea prevalenței unor practici frauduloase în comercializarea anumitor produse alimentare, prin determinare proteinei (ADN–ului) de cal în produsele alimentare comercializate și/sau etichetate ca având în conținut [...]
Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
(Comunicat) În  perioada 17.07.2017 – 23.07.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectoriisanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au [...]
Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, a demarat un parteneriat de succes cu Velpitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS la nivel inalt, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului Velpitar fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.   Vel [...]
(Comunicat) O delegație din partea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au participat la Conferința privind Fraudele Alimentare, organizată de Comisia Europeană în colaborare cu Ministerul Sănătății din Italia, la Roma. La această reuniune au participat specialiști ai autorităților responsabile de siguranța alimentelor din statele membre, ai poliției, vămilor, cercetători, dar și reprezentanți ai operatorilor din domeniul indus [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu are atribuții și competențe legale în monitorizarea și controlul,“la raft” al apelor minerale îmbuteliate și nu a participat la prelevarea și analizarea de probe în acest caz, așa cum apare eronat în articolele din  presă. ANSVSA realizează controlul oficial pentru verificarea respectării cerințelor privind igiena produselor alimentare, în conformitate cu legislație [...]
În comunicatele primite din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor crescătorii de animale sunt îndemnați să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului. Acesta va verifica nu numai starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare ci  va da și o serie de sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare și analizele ce trebuie făcute, informează Jurnalul Giurgiuvean. Odată cu venirea [...]
Patruzeci și șase de elevi din comuna Odoreu, județul Satu Mare, au ajuns la spital după ce au băut lapte primit la școală prin programul “Cornul și laptele”. Copiii au povestit că au început să se simtă rău la scurt timp după ce au băut laptele, în pauza de la ora 9 dimineața. Medicii de la dispensar au decis să-i trimită la Spitalul Județean Satu Mare. „Cam la zece minute, 15 minute, au început simptomele după ce au consumat laptele. S-au [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN