Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News.


 


Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA).


 


Micreos susține că Salmonelex, care poate fi pulverizat sau adăugat în apa din tancul de răcire elimină orice urmă de salnomella, în loc doar să inhibe creșterea bacteriei.


 


Salmonelex este o soluție foarte elegantă și este destinată numai salmonellei, neavând niciun efect pe produsele deja tratate, neafectând gustul sau textura, spune CEO-ul companiei Micreos.

Alte articole recomandate:

            ANSVSA reia apelul către cetățeni să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc obținută de la animalul crescut și sacrificat în gospodăria proprie sau de la porcii mistreți.             În perioada 1 – 13 decembrie, în urma analizelor efectuate de către centrele județene au fost depistate 14 focare de [...]
Fabricile de procesare a cărnii trebuie să îndeplinească o serie de norme sanitare cum ar fi: suprafete usor de curatat si sterilizat; suprafete antiderapante in conditii de umezeala; suprafete rezistente la agresiunea substantelor dezinfectante si detergentilor; suprafete continue care sa asigure drenaj eficient si rezistenta in timp si rezistenta mecanica la trafic greu.   Pentru a veni în ajutorul procesatorilor de carne firma NORTH STAR oferă sisteme eficient [...]
  Raportul anual (2009) al ANSVSA constată (prin examinarea 4597/25.05.09), referitor la un lot de carne de cal, etichetată și livrată ca provenind de la specia bovină, că este originară din Bulgaria, producător MEKOM. Fără valuri mediatice. Acel eveniment (făcut public exclusiv în raportul anual al ANSVSA) a determinat foarte puțini procesatori de carne și cu atât mai puțini consumatori să își pună întrebări vizavi de substituirea frauduloasă.   Calul, [...]
ANSVSA a desfășurat, în perioada 10 iunie – 4 iulie, o acțiune de amploare, la nivel național, pentru a verifica  modul în care operatorii din domeniu respectă condițiile sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea și comercializarea laptelui crud și a produselor din lapte către consumatorul final. La nivelul fiecărei DSVSA județene și, respectiv, a municipiului București, au fost constituite echipe mixte (formate din specialiști î [...]
Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]
Compania J.S. Hamilton Poland S.A. ofera testare cuprinzatoare a produselor din lapte si lactate, incluzand teste fizico-chimice, microbiologice si organoleptice. Gama este adresata producatorilor si distribuitorilor produselor lactate si din lapte.  Portofoliul J.S. Hamilton Poland S.A cuprinde urmatoarele: Analize microbiologice: • Numar bacterii mezofile aerobe – metoda clasica • Numar bacterii mezofile aerobe – metoda NPL, sistem Tempo (rezultate dupa 48h) [...]
Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC) sunt nemulțumiți de modul în care compania „Orkla Foods Romania” a etichetat produsul „Margarină Linco cu unt”, în condițiile în care procentul de unt din produsul amintit este de 0,5, aceeași proporție fiind cea de sare. „Apreciem că este extrem de improbabilă sesizarea olfactivă a unei cantități de 2,5 grame unt într-o caserolă de 500 grame, așa cum s [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN