Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Mihai Olaru, proprietarul furnizorului de mobilier pentru birou Omifa, a investit în București alături de patru parteneri peste 100.000 de euro într-un concept format dintr-o cafenea și spații de birouri ce pot fi închiriate inclusiv pentru o zi, proiect pe care antreprenorii intenționează să îl multiplice și în alte orașe din țară, precum Cluj și Timișoara. Proiectul, denumit Coffice (combinație între coffee și office), a fost lansat luna trecută într-un spațiu de la parterul parcului de afaceri Swan din nordul Capitalei și cuprinde o cafenea de 100 de metri pătrați și un spațiu de birouri de aproape 300 de metri pătrați în care au fost amenajate cinci săli „sub cheie“ ce pot fi închiriate ca birouri individuale, trei săli de întâlnire și un spațiu open-space cu 12 stații de lucru.


„Ne adresăm companiilor multinaționale care au mulți oameni de vânzări aflați în continuă mișcare și care nu au nevoie de un birou permanent, precum și start-up-urilor de orice fel. Acesta este un proiect pilot pe care vrem să îl evaluăm, să îl calibrăm și să îl extindem anul viitor și în Timișoara și Cluj“, spune Mihai Olaru, proprietarul Omifa Impex, o afacere cu venituri de 2,7 mil. euro în 2013 și un profit net de 317.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.


Spațiile de birouri open-space situate în spatele cefenelei pot fi închiriate și pentru o zi, în timp ce chiria unei săli de întâlnire este de 15 euro/oră. Un post de lucru închiriat în open-space costă 150 de euro lunar, în timp ce camera de birou de 12 metri pătrați se închiriază pentru 350 de euro lunar, sumă în care sunt incluse și costurile cu utilitățile. Antreprenorii se bazează pe faptul că în marile proiecte de birouri proprietarii acceptă, de regulă, să închirieze spații de la 200 de metri pătrați în sus, astfel că multe afaceri antreprenoriale sunt nevoite să își înceapă activitatea în sedii de apartament. Mai multe, pewww.zf.ro


 


 


 

Alte articole recomandate:

Târgul internațional pentru industria alimentară, Indagra Food, a devenit și în acest an spațiul de expunere a sute de produse, tehnologii inovatoare și de desfășurare a unor sesiuni informative cu privire la o alimentație sănătoasă. Pe o suprafata de 10.000 mp, între 2 și 6 noiembrie, în Pavilionul Central ROMEXPO, au expus peste 160 de companii din România și de pe piețele cu industrie alimentară dezvoltată. La eveniment au fost [...]
  Specialistul britanic în producerea de amidon Ulrick & Short a dezvoltat o glazură pentru produse din carne și plăcinte, care se pretinde că poate reduce costurile comparativ cu alte glazuri disponibile, informeaza Food Navigator. Glazura este potrivită pentru produsele din carne, cum ar fi cârnați înveliți în aluat sau alte produse de patiserie, precum și în prelucrarea cărnii. Noul ingredient poate fi listat ca amidon sau făină [...]
(Comunicat) În acest interval, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat 92 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele țări terțe: Turcia, Macedonia, Ucraina, China, Ecuador, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova și Serbia, care au însumat o cantitate de 24.468 tone. Dintre acestea, 49 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) și 43 de transporturi în [...]
Membrii federației atrag atenția asupra lipsei unei strategii de protejare a fermierilor în fața fluctuațiilor prețului de achiziție la lapte-materie primă, o posibilă soluție propusă de ei fiind adoptarea unei hotărări la nivelul Comisiei Europene prin care să se asigure un preț minim garanta, stabilit în cadrul fiecărei țări membre. De asemenea, o altă problemă cu care se confruntă producătorii locali este lipsa unei strategii de identificare de noi piețe de desfacere pentru [...]
Potrivit unui studiu publicat de The Economist, romanii beau in medie peste 95 de litri de bere pe an, devansand tari altminteri mari amatoare de bere.   Asa cum era de asteptat, locul intai este ocupat de Cehia (145 litri de persoana) locul secund revenind Germaniei (113,3 litri) urmata de Austria (108,4 litri). In clasament urmeaza Estonia, Polonia si Romania. Surprinzator in acest top (pentru clasament s-au folosit date din 2013) este ca tara noastra se afla inaintea unor tari [...]
Compania Cotnari, unul dintre principalii producatori de vinuri din Romania, a primit Marea Medalie de Aur la Concursul International de Vinuri, care s-a desfasurat in Canada, informeaza Wall Street. Cotnari a obtinut aceasta distinctie pentru vinul Tamaioasa Romaneasca din Podgoria Cotnari. Medalii de aur au obtinut si Chateau Cotnari 2012 si Grasa de Cotnari 1992. In plus, producatorul a obtinut si o medalie de argint pentru Grasa de Cotnari 2005. “Selections Mondiales de [...]
Festivalul George Enescu, cel mai important eveniment cultural al anului în România, va aduce la București peste 20.000 de turiști străini din toate colțurile lumii, din Japonia în Italia și din Canada în Belgia. În contextul în care fiecare turist străin va cheltui în medie 600-700 de euro pe cazare, masă și alte ieșiri în oraș, acest eveniment nu doar va pune România pe harta turistică a lumii, ci va aduce în conturile hotelierilor [...]
După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum, efectele toxicologice și carcinogene ale celor sintetici au fost confirmate, industr [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN