Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Lanțul american de fast-food Burger King, care are peste 13.500 de restaurante la nivel mondial și afaceri ce au depășit 1 mld. dolari anul trecut, va trimite în această toamnă o delegație la București pentru a reanaliza piața locală în vederea unei reintrări. Pentru gigantul din industria fast-food care se bate cu McDonald’s, KFC și Subway aceasta ar fi a doua încercare pe piața locală după ce în urmă cu doi ani compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Burger King în România, a intrat în insolvență și a închis rețeaua.


Potrivit surselor din piața de profil, grupul reanalizează piața locală unde ar vrea să intre în joint-venture cu un partener local sau străin. Până la închiderea ediției reprezentanții Burger King nu au răspuns întrebărilor ZF cu privire la planurile de reintrare în România. „Un prim restaurant ar putea fi deschis abia în prima parte din 2015. Acum compania doar analizează piața“, spune o sursă din piață.


Burger King este de altfel în prezent singurul jucător din careul de ași al fast-foodului mon­dial care nu este prezent pe piață. McDonald’s și KFC au fiecare o istorie de aproape două decenii, în timp ce Subway a intrat pe piață abia în 2012, însă s-a extins agresiv ajungând la 20 de restaurante. Mai multe, pe ZFCorporate.


 

Alte articole recomandate:

“Danone”, cel mai mare producător mondial de iaurt, își va crește de peste două ori participația la cel mai mare producător de lactate din China, plătind în schimb 486 milioane euro (663 milioane dolari). Creșterea deținerii are la bază sporirea cererii de lactate din China, informează cotidianul Bursa. Grupul francez a cumpărat 4% din “China Mengniu Dairy” Co. în luna mai 2013, când cele două companii au înființat o societate mixtă pentru [...]
O afacere profitabilă în agricultură nu este ușor de făcut, mai ales dacă nu deții suprafețe mari de teren agricol și nici resurse uriașe de investit. O idee de start-up pentru micii producători poate fi însă o afacere cu ciuperci Shiitake, un soi tot mai căutat mai ales datorită proprietăților sale de a preveni cancerul, informeaza Agrointel. O ciupercărie Shiitake a înființat acum un an și jumătate Tibi Spinei, un sibian care s-a [...]
Cea mai mare capacitate instalată pentru producția de salam de Sibiu aparține fabricii de mezeluri Salbac din Bacău, deținută de grupul Agricola și care controlează aproape jumătate din cota de piață a acestui produs, informează Ziarul financiar. În total, procesatorii de mezeluri Salbac (Bacău), Salsi (Sinaia), Aldis (Călărași), Reinert (Brașov) și Scandia (Sibiu), cu afaceri cumulate de 100 milioane de euro/an, acoperă 98% din vânzările de Salam de Sibiu din România, o [...]
Unicarm, cu afaceri de 166 mil. euro în 2013 și peste 2.800 de angajați, este cea mai mare companie din Satu Mare și cel mai mare producător cu capital românesc din industria alimentară.  Unicarm, compania deținută de omul de afaceri român Vasile Lucuț, va deschide în acest an între 10 și 15 maga­zi­ne de proximitate și super­mar­ke­turi și va depăși pragul de 100 de uni­tăți de retail la aproa­pe zece ani de la inau­gurarea [...]
Adăugarea unui vârf de sare în vinurile roșii, cum ar fi Cabernet Sauvignon,  poate îmbunătăți radical gustul acestuia. Descoperirea îi aparține  lui Nathan Myhrvold, de la Microsoft, doctorand în fizică și matematică.   Celebrul doctorand în matematică și fizică este convins că limba are 40 de receptori de aromă,cu mult mai mulți decât cei standard: sărat, dulce, acru, amar. Tot Nathan Myhrvold susține că vinul ar trebui mixat [...]
Fabricile de procesare a cărnii trebuie să îndeplinească o serie de norme sanitare cum ar fi: suprafete usor de curatat si sterilizat; suprafete antiderapante in conditii de umezeala; suprafete rezistente la agresiunea substantelor dezinfectante si detergentilor; suprafete continue care sa asigure drenaj eficient si rezistenta in timp si rezistenta mecanica la trafic greu.   Pentru a veni în ajutorul procesatorilor de carne firma NORTH STAR oferă sisteme eficient [...]
Un sistem de absorbție a oxigenului și de eliminare a dioxidului de carbon care poate fi folosit în fabricarea ambalajelor a fost aprobat de către EFSA, informeaza Food Quality News. Panelul științific pentru contactul alimentelor cu materiale, enzime și arome (CEF) a evaluat siguranța unui amestec de eritorbat de sodium, carbonat de sodiu, bicardonat de sodiu, sulfat de fier, carbon activat, celuloză, hidroxid de calciu, clorură de calciu și apă. CEF [...]
Packaging Proff anunță lansarea pe piață a unui nou echipament destinat ambalării în saci a laptelui praf, echipament care beneficiază de mai multe inovații. În fapt, un sistem complex, echipamentul OML BF reușește să elimine pulberea ridicată de pe fundul sacilor la umlerea acestora, fapt care permite, atât o operațiune care elimină pierderile, cât și un mediu de lucru mult mai sigur pentru operator. Specialiștii firmei au [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN