Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Decizia Rusiei de a interzice importurile de produse alimentare din SUA și Uniunea Europeană are un impact puternic asupra producătorilor din România, deoarece legumele și fructele destinate pieței rusești sunt redistribuite către alte țări ceea ce înseamnă o competiție serioasă din moment ce prețurile sunt la jumătate față de cele practicate de producătorii autohtoni.


Producătorii de legume și fructe din România sunt îngrijorați de această măsură pentru că nu mai există un bun raport între ceea ce recoltează și ceea ce vinde. “Spre exemplu în Galați s-au făcut 2.000 de hectare de ceapă și nu s-a vândut nimic. Pe lângă faptul că avem o producție mai mică decât anul trecut, mai trebuie să scădem și prețurile pentru că legumele din afară ajung să fie la jumătate din prețul pe care îl dăm noi.


Spre exemplu roșile din Polonia se vindeau cu 1,5 lei per kilogram. Noi nu putem să le dăm la un astfel de preț pentru că investițiile făcute în culturi sunt mult mai mari, și ajungem să nu mai avem niciun profit”, a declarat pentru Capital, Aurel Tănase, directorul general al Organizației Interprofesionale Naționale Prodcom Legume-Fructe din România.


Acesta a mai spus că de două săptămâni de când a fost anunțat embargoul din Rusia producătorii se confruntă cu o situație dramatică. „Dacă înainte de restricție plecau 20 de tiruri de legume zilnic spre Europa, acum dacă mai trimitem 2-3”, a completat Tănase. Directorul general al Prodcom a mai spus că și retaileri comandă din ce în ce mai puține legume și fructe de la producătorii autohtoni.

Alte articole recomandate:

Compania Microcat România are deosebita plăcere de a-si anunta prezența la cel mai mare eveniment expozițional de profil din România, Indagra 2014. La editia de anul acesta, noi Microcat România impreună cu partenerii nostri de la Aqua D&P Technologies am pregătit pentru dumneavoastră ultimele inovații în domeniul biotehnologiilor si protectiei mediului și vă asteptam la standul nostru cu numărul 34 din pavilionul C2, pentru a găsi impreună soluțiile [...]
DairyIndustries anunță lansarea unui nou echipament de formare și congelare a înghețatei, conceput și produse de compania daneză UCV Icecream. Utilajul, definit prin utilizare eficientă și simplă, EU 230. formează și congelează produsul în configurația programată de procesator. Prevăzut cu dispozitive de adăugare a cremelor de fructe, a siropurilor, bomboanelor și a alunelor, ca elemente decorative, EU 230 poate realiza amestecuri potrivit rețetel [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
Beraria H, cea mai mare berărie din sud-estul Europei, se va deschide pe 12 septembrie în Parcul Herăstrău. Berăria H este amplasată în Pavilionul H din Parcul Herestrău. Suprafața interioară a Berariei H este de 4.975 mp desfășurați, la care se adaugă suprafața exterioară de 3200 mp, dedicată terasei și parcarilor.  Investiția în acest proiect depășește 2.5 milioane de euro, scrie Wall-Street.ro. Proiectul Beraria H este dezvoltat de Vlad Dumitru car [...]
Vinul produs în condiții casnice este, cu mici excepții, un anti-argument pentru cultura vinicolă din Republica Moldova. De această părere este managerul Companiei Bostavan Wineries, Victor Bostan. Acesta a realizat o amplă analiză în care prezintă în cifre situația paradoxală  despre cultura de consum a vinului în Republica Moldova, transmite UNIMEDIA cu referire la Agora. „Acru, astringent, cu alcoolul deplasat, „maturat” [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
(Agerpres) Anul trecut, România a ocupat locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin, arată datele statistice ale Organizației Internațională a Viei și Vinului (OIV).  Cu o producție de 4,276 milioane hectolitri, în creștere cu 29% comparativ cu 2012, România a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin. Pe primul loc se situează în continuare Italia, cu o producție de 44,9 milioane hectolitri, [...]
Nestle a deschis cea mai eficientă fabrică de lactate din punct de vedere al consumului de apă, în Mexic și declară că au un plan pentru reducerea consumului de apă în alte unități de procesare, informează Dairy Reporter. Activitățile din fabrica de lactate Nestle, Cero Aqua (”apă zero”) se desfășoară sub conceptul de a nu extrage niciun pic de apă din pânza freatică și folosind apa din lapte în timpul procesului de producer [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN