Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) În ultimii ani, fructele de pădure românești și-au creat propriul drum spre Occident. De această dată, aproximativ 120 de tone de fructe de pădure, care urmează să fie culese din zonele submontane ale județului Gorj, vor ajunge la firme din Germania și Olanda.




Livrarea se face prin intermediul unor contracte care datează de mai mulți ani, spune șeful Direcției Silvice (DS), Ovidiu Cârstoc. 
Potrivit acestuia, fiecare pădurar din județ are o normă de 350 kilograme de fructe de pădure, pentru culesul afinelor și murelor aceștia apelând la ajutorul localnicilor din zonele respective. Pentru culesul unui kilogram de afine pădurarii plătesc 5,5 lei și pentru unul de mure 1 leu, însă în cazul în care norma nu este respectată, angajații DS Gorj riscă să fie sancționați. 
„Trebuie să adunăm 120 de tone de fructe de pădure în total anul acesta. Avem contracte avantajoase pentru noi cu firme din Germania și Olanda, vindem fructele către cele două țări, de mai mulți ani. Avem de colectat 20 de tone de afine și câte 50 de tone de mure și măceșe”, a spus Ovidiu Cârstoc.


Anul trecut, în urma vânzării a peste o sută de tone de fructe de pădure, Direcția Silvică Gorj a obținut încasări de aproximativ 70.000 euro.


Alte articole recomandate:

Pe o piață invadată de falsuri și de tot felul…de artificii, pălinca de Bihor Trămuța este ca o oază într-un deșert, iar dacă iei înghițitură mai hotărâtă, tăria are puterea să te binedispună pentru o zi întreaga. Așa i s-a întâmplat la ”Săptămâna verde” și ministrului german al agriculturii Dr. Hans-Peter Friedrich care, după ce a ciocnit un păhărel din licoarea adusă la Munchen de Florin [...]
(Agerpres) La fel ca in alte zone ale tarii, producătorii din Satu Mare au reușit să-și reatesteze tradițional, după noile reglementări, doar 16 produse, în vreme ce pe vechea legislație numărul produselor tradiționale din județ era de 300. Printre produsele tradiționale reatestate se numără: cârnații, toba, șunca, slănina, kaiserul, pâinea albă, pâinea neagră, pogace de mălai, pâine de mălai și brânzoici. Ioan Pop, președintele Asociației Producătorilor de [...]
Liviu Irimia, care și-a construit cariera în departamentele de marketing și vânzări ale multinaționalelor precum Nestlé, Beiersdorf (Nivea), JTI sau InBev (actualul Bergenbier), a preluat din toamna anului trecut poziția de sales & marketing manager în cadrul companiei de vânzări directe Herbalife România, cu vânzări de 12 mil. euro în 2012.   „După 20 de ani de experiență în industria FMCG, am ales un domeniu interesant și [...]
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat pe site-ul propriu un Proiect de Ordin pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecție și certificare în sectorul agricol ecologic. Potrivit proiectului, în sectorul agriculturii ecologice este necesar un sistem de inspecție și control bazat pe activitatea unei Entități Mandatate (EM). „În sensul prezentului ordin, Entitatea Mandatată este organismul de inspecție ș [...]
Compania Monini si-a extins portofoliul cu un produs nou, conceput special pentru copii. Mini Monini este primul ulei de masline extra virgin BIO, anunta compania intr-un comunicat, remis de Magazin Progresiv.  Uleiul de masline Mini Monini poate fi folosit pentru gatit, dar este recomandat si pentru  hidratarea pielii sensibile a sugarilor si a copiilor.   Mini Monini este  produs din masline organice, iar intregul proces de productie este certificat de catre Institutul [...]
Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania  (LAPAR), Laurentiu Baciu, avertizeaza asupra unor eventuale tepe pe care si le pot lua consumatorii din Romania, cand aleg produse de tipul „eco”. Tendinta momentului este de a se consuma preponderent sau chiar exclusiv alimente „eco”, dar Baciu suspecteaza ca unii comercianti isi insala clientii.   „Am vazut cum pe unele magazine din Bucuresti scrie «Paine eco din grau» [...]
  Florin Mitocaru, de profesie medic specialist de medicină internă, a dezvoltat un producător de ceaiuri și suplimente alimentare – Alevia din Fălticeni (județul Suceava) – care are în prezent în portofoliu 120 de suplimente alimentare și 60 de sortimente de ceaiuri, informeaza ZF. Producătorul care în 2008 avea afaceri de 1,6 mil. euro și doar 46 de angajați a ajuns anul trecut la peste 130 de salariați și se pregătește pentru o cifră de afaceri de 5 mil. [...]
Povestea celor două familii de tineri care au lăsat viața de la oraș pentru a se dedica unei ferme  din apropierea Capitalei a reușit să mai adune un succes. Pe pagina de Facebook a deja brandului ”Coșul de legume”, deținătorii micii afaceri din agribusiness au anunțat că au devenit furnizori pentru producătorul de gustări sănătoase – FruFru. Acesta din urmă are mai multe puncte de vânzare în Capitală, iar produsele sale [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi