Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) În ultimii ani, fructele de pădure românești și-au creat propriul drum spre Occident. De această dată, aproximativ 120 de tone de fructe de pădure, care urmează să fie culese din zonele submontane ale județului Gorj, vor ajunge la firme din Germania și Olanda.




Livrarea se face prin intermediul unor contracte care datează de mai mulți ani, spune șeful Direcției Silvice (DS), Ovidiu Cârstoc. 
Potrivit acestuia, fiecare pădurar din județ are o normă de 350 kilograme de fructe de pădure, pentru culesul afinelor și murelor aceștia apelând la ajutorul localnicilor din zonele respective. Pentru culesul unui kilogram de afine pădurarii plătesc 5,5 lei și pentru unul de mure 1 leu, însă în cazul în care norma nu este respectată, angajații DS Gorj riscă să fie sancționați. 
„Trebuie să adunăm 120 de tone de fructe de pădure în total anul acesta. Avem contracte avantajoase pentru noi cu firme din Germania și Olanda, vindem fructele către cele două țări, de mai mulți ani. Avem de colectat 20 de tone de afine și câte 50 de tone de mure și măceșe”, a spus Ovidiu Cârstoc.


Anul trecut, în urma vânzării a peste o sută de tone de fructe de pădure, Direcția Silvică Gorj a obținut încasări de aproximativ 70.000 euro.


Alte articole recomandate:

O ocupație cu tradiție pe plan local, apicultura a început să se dezvolte în ultimii ani, numărul celor care pornesc o afacere în această zonă, fiind în creștere. Este o afacere care nu necesită o investiție substanțială, iar banii pot fi recuperați în aproximativ doi ani, a explicat Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACAR).   În prezent, numărul apicultorilor din [...]
România a devenit cel mai mare producător de miere din UE în 2015, ultimul an pentru care există date publice. Piața locală a urcat astfel de pe locul trei pe prima poziție, devansând Spania și Ungaria, arată datele Eurostat, biroul european de statistică. În 2015 România a produs 35.000 de tone de miere, cu circa 75% mai mult decât în anul anterior. Avansul puternic a făcut ca piața locală să devină cel mai mare producător european de miere. Și [...]
“Pentru că, în România, TVA la carne este uriaș, așa cum era și normal, marii procesatori din vestul țării au început să cumpere carne de peste graniță, pentru că este mai ieftină. Crescătorii din zonă, care sunt acum amenințați de faliment, așteaptă ca statul să ia măsuri pentru ameliorarea situației”, a declarat recent domnul Ioan Ladoși, Președinte al APCPR. Potrivit președintelui Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, [...]
Prezenta si in acest an la BioFach, Asociatia Bioagricultoriloir din Romania, Bioterra, a reusit deja, inca din prima dimineata, sa deschida o noua linie externa de afaceri pentru una dintre companiile membre.   Astfel, dupa ce, prin serviciile de reprezentare pe care le asigura, multe dintre cele 650 de firme membre ale asociatiei condusa de domnul Albert Imre exporta deja produse agroalimentare ecologice in Germania, Italia si Austria, acum, una dintre ele va incepe discutiile cu [...]
Oamenii sacrifică în prezent, aproximativ 1600 mamifere și păsări în fiecare secundă, plus milioane de pești, crustacee și moluște. În acest timp, culturile agricole necesare hranei populației acoperă doar 4% din suprafața utilizabilă a pământului, adică a terenului care nu este acoperit de gheață sau care nu este decât rocă goală. Populația planetei a ajuns la 7 miliarde de suflete, iar până în 2060, aceasta va [...]
Fructe și sucuri ecologice vor fi produse la una din cele mai mari plantații de mere din Bihor, aflate la în apropierea graniței cu Ungaria, în comuna Cheresig. Livada de la Cheresig are o suprafață de de 20 de hectare, iar producția anuală este de peste 300 de tone de mere. Firma care deține livada a obținut recent Certificatul de Conformitate Ecologică, astfel că din toamna acestui an, merele recoltate și sucul obținut vor fi certificate ecologic. Proprietarul fermei, Constantin [...]
Compania Monini si-a extins portofoliul cu un produs nou, conceput special pentru copii. Mini Monini este primul ulei de masline extra virgin BIO, anunta compania intr-un comunicat, remis de Magazin Progresiv.  Uleiul de masline Mini Monini poate fi folosit pentru gatit, dar este recomandat si pentru  hidratarea pielii sensibile a sugarilor si a copiilor.   Mini Monini este  produs din masline organice, iar intregul proces de productie este certificat de catre Institutul [...]
Lanțul german de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de comerț, a lansat două mărci proprii – K-Bio și K-Take – dedicate produselor bio și respectiv vegetariene. Sub cele două mărci sunt realizate peste 70 de produse ecologice, vegetariene și vegane, potrivit oficialilor comapniei. Compania are mai multe mărci private, cea mai importantă fiind K-Classic. Avanatajul acestor produse este faptul că au un preț cu până la 30% mai mic decât cele de brand. Produsele [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi