Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Transportul a doi, trei paleți nu e întotdeauna simplu de organizat și, de multe ori, costul este foarte mare. Dar, din dorința de a respecta angajamentele față de clienți, transporturile sunt totuși îndeplinite, chiar dacă din punct de vedere financiar nu sunt eficiente.


Soluția pe care Pall-Ex a adus-o pe piață este, în fapt, un fel de curierat cu mărfuri paletizate, venind să rezolve această problemă și garantând livrări rapide.


Hub-ul central este la Sibiu


Concret, distribuția în cadrul Pall-Ex se realizează în mai multe faze. Prima se referă la colectarea și consolidarea mărfurilor de către membri, mărfurile fiind transportate la hub-ul central Pall-Ex, din Sibiu. Acest lucru se întâmplă în fiecare noapte, la o oră prestabilită. Odată ajunsă în hub, marfa este sortată pentru a fi încărcată în vehiculele corespunzătoare ale membrilor care se întorc la sediul propriu în dimineața zilei următoare, livrând marfa către clienții din zonă.


Hub Pall Ex infoALIMENT Magazin 


De menționat, că fiecare partener își operează depozitul local, acolo unde colectează marfa pe care o trimite, utilizând camioane mari în hub-ul central. ”În fiecare noapte, vin camioane cu marfă paletizată în depozitul din Sibiu, acolo unde se face cross-dock. De exemplu, din Constanța este adusă marfă pentru restul țării, aceasta fiind preluată din Sibiu de către ceilalți parteneri. În același timp, partenerii din țară aduc la Sibiu marfă având destinație Constanța. Astfel, economia vine din faptul că vehiculul este ocupat și pe tur și pe retur”, a explicat Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex România, menționând că în depozitul din Sibiu, un camion este descărcat în 16 minute, în condițiile în care marfa este scanată, iar status-ul ei este descărcat în sistem.


De altfel, marfa este scanată încă din momentul în care este preluată de parteneri în depozitele proprii, parcursul ei putând fi urmărit on-line/live, printr-un sistem track & trace, de către client. Totul este gestionat de sistemul Twine, dezvoltat de englezi în ultimii 16 ani, și implementat la toți partenerii Pall-Ex. Sistemul presupune tehnologie Bar-Code, Track & Trace, comunicare și răspuns ”real time”, trasabilitate și controlul calității, KPI, dovada livrării on-line (E-POD) și CMR, scanat în 24 de ore.


 


Danor Ionescu, CEO Pall Ex Romania infoALIMENT MagazinDanor Ionescu, CEO al Pall-Ex: ”Transportăm pentru clienți sferturi de paleți, jumătăți, paleți full și mega-full. Greutățile maxime acceptate sunt de 175 kg-pentru sfert, 350-pentru jumătate de palet, 700 kg-pentru full și 1.200 kg pentru mega-full. Pall-Ex vrea să devină lider la nivel european cu o filială în fiecare țară din Europa, unde există piață pentru un astfel de serviciu. ”Avem acum Serviciul de transport paletizat în 24 de ore, în mod Expres, și Standard, în 48 de ore, pe teritoriul național. În prezent, avem 28 de membri, iar target-ul pe care ni-l propunem este de 30 de membri.”


Un nou tip de distribuție națională


Cine are doi paleți de marfă de transportat de la Timișoara, la Iași, ori trebuie să aștepte un camion, ori să transporte cu un microbuz. Dar, acum există serviciul Pall-Ex lansat de la 1 decembrie 2011, care integrează astfel de servicii. În total, la nivel național, rețeaua numără 28 de membri.


Declarații ale partenerilor Pall Ex


Catalin CHELARU-Director Comercial, Pambac SA: "Colaborăm cu Pall-Ex încă din prima lor zi de operare în România și suntem mulțumiți tot din aceeași zi. Cu Pall-Ex am găsit soluții pentru deservirea clienților noștri în orice moment. Rapiditate, trasabilitate, seriozitate și o bună comunicare, sunt din punctul nostru de vedere ingredientele unui serviciu de calitate pe care le-am găsit din plin la Pall-Ex."


Lucretia OPRIȘIU-Manager Achiziții, Scandia Food SRL: "Pall-Ex a devenit partenerul nostru de încredere, prin rapiditatea și siguranța livrărilor produselor noastre. De asemenea, colaborarea cu Pall-Ex a constituit un element esențial pentru reducerea costurilor în materie de distribuție a produselor proprii." 


Paul BOGDAN-Manager Special Commercial Projects, Ductil SA: “Prin intermediul Pall-Ex realizăm distribuția mărfurilor noastre într-un mod rapid și eficient. Modulul ”Track & Trace” ne permite urmărirea on-line a documentației proprii confirmate, ceea ce constituie un real avantaj"


                                                    X               X               X


Fondată în 1996, rețeaua Pall-Ex a devenit unul dintre liderii europeni în materie de servicii logistice, fiind un concept nou pentru Centrul și Estul Europei, nu însă și pentru restul continentului. Astfel, în Marea Britanie funcționează zece astfel de rețele, în Germania, 9, în Italia și Spania, 4, iar în Franța, sunt 7. Pall-Ex se află în creștere a volumului de afaceri, atât în marea Britanie, cât și în Europa continentală, astăzi însumând 327 de membri în întreaga Europă și având un volum al transporturilor de 3,1 milioane de paleți pe an.


Din 2011, Pall-Ex activează în România, promovând un model inovator de afaceri. Modelul Pall-Ex permite formarea unei rețele de transportatori și distribuitori locali care oferă un serviciu de livrare în 24 de ore a mărfurilor paletizate pe întreg teritoriul țării.


CONTACT: Pall-Ex Romania, Strada Stefan Cel Mare 193, Sibiu , Romania; Tel.Verde: 0800 41 00 14; Recepție: (+40) 269 202 222; www.pallex.ro; office@pallex.ro

Alte articole recomandate:

Cetățenii care vin din Ucraina și Republica Moldova nu mai au voie să aducă lapte sau carne proaspata în România. Măsura a fost luată pentru a preveni apariția virusului gripei porcine africane și pe teritoriul țării noastre. Focare există în Lituania, Polonia și Rusia, dar există un risc crescut și în Ucraina. Carnea și laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse d [...]
Producătorul Scandia Food, liderul pieței de conserve de carne și pate, a intrat, la sfârșitul anului trecut, în categoria conservelor de pește cu brandul Lotka, poziționat pe segmentul premium, în contextul creșterii vânzărilor din această categorie.   ”Piața conservelor de pește a prins avânt puternic în ultimii ani, iar pentru Scandia Food intrarea pe acest segment a reprezentat o oportunitate, date [...]
(Comunicat) În  perioada 17.07.2017 – 23.07.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectoriisanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au [...]
Davino, controlat de omul de afaceri Dan Bălaban și oenologul Bogdan Costăchescu, deține peste 70 de hectare de viță-de-vie în proprietate și mai are alte 16 hectare în arendă. Cifra de afaceri pe cele trei firme ale grupului a fost de 2,5 milioane de euro în 2013. România are aproximativ 180.000 de hectare cultivate cu viță-de-vie, din care doar aproximativ 50.000 sunt în circuitul comercial. Antreprenorul Dan Balaban, care controlează producă­torul de vinuri [...]
”Cris-Tim are în acest an un program de investiții în valoare de 4,2 milioane de euro”, a declarat pentru revista Fabrica de Carne domnul Radu Timiș Președinte al grupului de firme pe care îl conduce. Investițiile vizează un amplu proiect de retehnologizare, în vederea diversificării producției și a dinamizării activității de export care, acum, reprezintă 5 % din volumul de afaceri ale firmei. Președintele Cris-Tim [...]
Aproximativ 33% din producția de ciuperci de cultură a României se produce în Sălaj unde circa 7.000 de tone de ciuperci se produc anual, arată datele deținute de Direcția Agricolă Sălaj. Aceste producții se datorează unor producători importanți care sunt concentrați în această zonă, precum Boglar Champ, Iazul V&V sau Modi Tur Trans. O contribuție importantă și-o aduc la această producție și alți cultivatori de ciuperci care au producții destul de mari. Potrivit lui Eugen [...]
În ianuarie 2017, restaurantul El Pato a inițiat campania de prezentare a pieței de vinuri „Veni, Vidi, Vinum” cu scopul de a oferi iubitorilor de vinuri posibilitatea de a cunoaște vinuri de calitate recomandate de reprezentanți ai companiilor producătoare. Campania se derulează timp de 6 luni, în perioada ianuarie - iunie 2017, cu sprijinul partenerilor media și a producătorilor de vin. Pe durata campaniei vor fi prezentați producători mai [...]
Cora Romania va începe, în cea de-a doua jumătate a anului, livrările la domiciliu, serviciu care va acoperi Capitala și zonele limitrofe, a declarat Claudia Mirica, Director magazin Cora Lujerului și Coordonator Coradrive.ro, în cadrul primei ediții a E-RETAIL & FMCG CONFERENCE, ce a avut loc pe data de 6 martie a.c. Livrările vor fi realizate din Cora Lujerului, unul dintre cele patru magazine pe care retailerul le are în București, unde în luna 3 decembrie [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN