Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Transportul a doi, trei paleți nu e întotdeauna simplu de organizat și, de multe ori, costul este foarte mare. Dar, din dorința de a respecta angajamentele față de clienți, transporturile sunt totuși îndeplinite, chiar dacă din punct de vedere financiar nu sunt eficiente.


Soluția pe care Pall-Ex a adus-o pe piață este, în fapt, un fel de curierat cu mărfuri paletizate, venind să rezolve această problemă și garantând livrări rapide.


Hub-ul central este la Sibiu


Concret, distribuția în cadrul Pall-Ex se realizează în mai multe faze. Prima se referă la colectarea și consolidarea mărfurilor de către membri, mărfurile fiind transportate la hub-ul central Pall-Ex, din Sibiu. Acest lucru se întâmplă în fiecare noapte, la o oră prestabilită. Odată ajunsă în hub, marfa este sortată pentru a fi încărcată în vehiculele corespunzătoare ale membrilor care se întorc la sediul propriu în dimineața zilei următoare, livrând marfa către clienții din zonă.


Hub Pall Ex infoALIMENT Magazin 


De menționat, că fiecare partener își operează depozitul local, acolo unde colectează marfa pe care o trimite, utilizând camioane mari în hub-ul central. ”În fiecare noapte, vin camioane cu marfă paletizată în depozitul din Sibiu, acolo unde se face cross-dock. De exemplu, din Constanța este adusă marfă pentru restul țării, aceasta fiind preluată din Sibiu de către ceilalți parteneri. În același timp, partenerii din țară aduc la Sibiu marfă având destinație Constanța. Astfel, economia vine din faptul că vehiculul este ocupat și pe tur și pe retur”, a explicat Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex România, menționând că în depozitul din Sibiu, un camion este descărcat în 16 minute, în condițiile în care marfa este scanată, iar status-ul ei este descărcat în sistem.


De altfel, marfa este scanată încă din momentul în care este preluată de parteneri în depozitele proprii, parcursul ei putând fi urmărit on-line/live, printr-un sistem track & trace, de către client. Totul este gestionat de sistemul Twine, dezvoltat de englezi în ultimii 16 ani, și implementat la toți partenerii Pall-Ex. Sistemul presupune tehnologie Bar-Code, Track & Trace, comunicare și răspuns ”real time”, trasabilitate și controlul calității, KPI, dovada livrării on-line (E-POD) și CMR, scanat în 24 de ore.


 


Danor Ionescu, CEO Pall Ex Romania infoALIMENT MagazinDanor Ionescu, CEO al Pall-Ex: ”Transportăm pentru clienți sferturi de paleți, jumătăți, paleți full și mega-full. Greutățile maxime acceptate sunt de 175 kg-pentru sfert, 350-pentru jumătate de palet, 700 kg-pentru full și 1.200 kg pentru mega-full. Pall-Ex vrea să devină lider la nivel european cu o filială în fiecare țară din Europa, unde există piață pentru un astfel de serviciu. ”Avem acum Serviciul de transport paletizat în 24 de ore, în mod Expres, și Standard, în 48 de ore, pe teritoriul național. În prezent, avem 28 de membri, iar target-ul pe care ni-l propunem este de 30 de membri.”


Un nou tip de distribuție națională


Cine are doi paleți de marfă de transportat de la Timișoara, la Iași, ori trebuie să aștepte un camion, ori să transporte cu un microbuz. Dar, acum există serviciul Pall-Ex lansat de la 1 decembrie 2011, care integrează astfel de servicii. În total, la nivel național, rețeaua numără 28 de membri.


Declarații ale partenerilor Pall Ex


Catalin CHELARU-Director Comercial, Pambac SA: "Colaborăm cu Pall-Ex încă din prima lor zi de operare în România și suntem mulțumiți tot din aceeași zi. Cu Pall-Ex am găsit soluții pentru deservirea clienților noștri în orice moment. Rapiditate, trasabilitate, seriozitate și o bună comunicare, sunt din punctul nostru de vedere ingredientele unui serviciu de calitate pe care le-am găsit din plin la Pall-Ex."


Lucretia OPRIȘIU-Manager Achiziții, Scandia Food SRL: "Pall-Ex a devenit partenerul nostru de încredere, prin rapiditatea și siguranța livrărilor produselor noastre. De asemenea, colaborarea cu Pall-Ex a constituit un element esențial pentru reducerea costurilor în materie de distribuție a produselor proprii." 


Paul BOGDAN-Manager Special Commercial Projects, Ductil SA: “Prin intermediul Pall-Ex realizăm distribuția mărfurilor noastre într-un mod rapid și eficient. Modulul ”Track & Trace” ne permite urmărirea on-line a documentației proprii confirmate, ceea ce constituie un real avantaj"


                                                    X               X               X


Fondată în 1996, rețeaua Pall-Ex a devenit unul dintre liderii europeni în materie de servicii logistice, fiind un concept nou pentru Centrul și Estul Europei, nu însă și pentru restul continentului. Astfel, în Marea Britanie funcționează zece astfel de rețele, în Germania, 9, în Italia și Spania, 4, iar în Franța, sunt 7. Pall-Ex se află în creștere a volumului de afaceri, atât în marea Britanie, cât și în Europa continentală, astăzi însumând 327 de membri în întreaga Europă și având un volum al transporturilor de 3,1 milioane de paleți pe an.


Din 2011, Pall-Ex activează în România, promovând un model inovator de afaceri. Modelul Pall-Ex permite formarea unei rețele de transportatori și distribuitori locali care oferă un serviciu de livrare în 24 de ore a mărfurilor paletizate pe întreg teritoriul țării.


CONTACT: Pall-Ex Romania, Strada Stefan Cel Mare 193, Sibiu , Romania; Tel.Verde: 0800 41 00 14; Recepție: (+40) 269 202 222; www.pallex.ro; office@pallex.ro

Alte articole recomandate:

Aura Alexa Ioan:   În România, cateringul a apărut ca afacere de abia după Revoluția din 1989, dar marea explozie în acest domeniul a fost în anii 90, odată cu apariția faimoaselor bonuri de masă ceea ce a dus la o adevărată inflație de firme de catering. Inițial, aceste bonuri au fost concepute pentru a oferi salariatului o masă caldă la prânz, la sediul firmei, masă care era asigurată direct de firme specializate de catering. Firmele respective primeau de [...]
Green Group, unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul reciclarii, in colaborare cu Carrefour Romania a inaugurat la Bucuresti doua statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori, amplasate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis, informează revista Progresiv. Pana la inceputul anului 2015  containerele inteligente vor fi amplasate in fiecare oras in care exista hypermarketuri Carrefour. Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 [...]
Intr-un peisaj aglomerat, in care jucatori de calibru international se lupta pe cei doar 32 ml de lapte consumati de romani zilnic, producatorul de lactate Albalact creioneaza de la Alba-Iulia un plan indraznet si realizabil: in trei ani compania controlata de omul de afaceri Raul Ciurtin vrea prima pozitie in cele mai importante categorii din piata. Cele mai recente date financiare disponibile arata ca, in primele noua luni ale anului trecut, cifra de afaceri a Albalact a urcat cu [...]
Lanțul de restaurante  livrează în zonele Piața Victoriei, Barbu Văcărescu, Pipera și Mall Promenada, care adună împreună circa 120.000 de cor­poratiști. Acestea sunt cele mai im­portante zone de birouri din București, care reunesc com­panii naționale și multi­națioanle. „Livrăm în zona Victoriei de circa trei ani. Acesta a fost primul proiect McDelivery din București. Acest sistem de livrare la domiciliu mai funcționează în zonele Barbu [...]
Sistemul de certificare a alimentelor fără aditivi cu potențial periculos sau controversați a fost lansat miercuri în România, în contextul în care studiile au arătat nevoia tot mai mare a consumatorilor de informații clare și transparente cu privire la adaosurile de aditivi, informează Agerpres. CEFF România a lansat marca CEFF Certified E-Friendly Food, care este înregistrată la nivelul Uniunii Europene și atestă că produs [...]
Potrivit ultimului Raport emis de INSSE, numărul total de nerezidenți  cazați în structurile de cazare  turistică colective   în trimestrul IV 2016 a fost de 540,8 mii, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 1305,6 milioane lei. [...]
Organizația Patronală a Hotelurilor și Restau­rantelor din România (HORA) consideră că din cele aproximativ 30.000 baruri, restaurante și cafenele de pe piața locală circa jumătate înregistrează profit, însă doar 5% îl declară. Au fost luate în considerare numărul de localuri, nu numărul de entități juridice înregistrate sub unul dintre CAEN-urile din industrie. „Nu este corect ca doar 5% din jucători să declare că înregistrează profit la [...]
Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan a deschis o nouă unitate în Mega Mall București și estimează vânzări de circa 600.000 de euro în primul an de activitate. Rețeaua își propune să deschidă câte un restaurant în fiecare mare centru comercial din capitală. La ora actuală, sub marca Spartan funcționează 24 de restaurante în toată țara. Investiția în noul restaurant este de 70.000 de euro. Prognoza [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN