Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Transportul a doi, trei paleți nu e întotdeauna simplu de organizat și, de multe ori, costul este foarte mare. Dar, din dorința de a respecta angajamentele față de clienți, transporturile sunt totuși îndeplinite, chiar dacă din punct de vedere financiar nu sunt eficiente.


Soluția pe care Pall-Ex a adus-o pe piață este, în fapt, un fel de curierat cu mărfuri paletizate, venind să rezolve această problemă și garantând livrări rapide.


Hub-ul central este la Sibiu


Concret, distribuția în cadrul Pall-Ex se realizează în mai multe faze. Prima se referă la colectarea și consolidarea mărfurilor de către membri, mărfurile fiind transportate la hub-ul central Pall-Ex, din Sibiu. Acest lucru se întâmplă în fiecare noapte, la o oră prestabilită. Odată ajunsă în hub, marfa este sortată pentru a fi încărcată în vehiculele corespunzătoare ale membrilor care se întorc la sediul propriu în dimineața zilei următoare, livrând marfa către clienții din zonă.


Hub Pall Ex infoALIMENT Magazin 


De menționat, că fiecare partener își operează depozitul local, acolo unde colectează marfa pe care o trimite, utilizând camioane mari în hub-ul central. ”În fiecare noapte, vin camioane cu marfă paletizată în depozitul din Sibiu, acolo unde se face cross-dock. De exemplu, din Constanța este adusă marfă pentru restul țării, aceasta fiind preluată din Sibiu de către ceilalți parteneri. În același timp, partenerii din țară aduc la Sibiu marfă având destinație Constanța. Astfel, economia vine din faptul că vehiculul este ocupat și pe tur și pe retur”, a explicat Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex România, menționând că în depozitul din Sibiu, un camion este descărcat în 16 minute, în condițiile în care marfa este scanată, iar status-ul ei este descărcat în sistem.


De altfel, marfa este scanată încă din momentul în care este preluată de parteneri în depozitele proprii, parcursul ei putând fi urmărit on-line/live, printr-un sistem track & trace, de către client. Totul este gestionat de sistemul Twine, dezvoltat de englezi în ultimii 16 ani, și implementat la toți partenerii Pall-Ex. Sistemul presupune tehnologie Bar-Code, Track & Trace, comunicare și răspuns ”real time”, trasabilitate și controlul calității, KPI, dovada livrării on-line (E-POD) și CMR, scanat în 24 de ore.


 


Danor Ionescu, CEO Pall Ex Romania infoALIMENT MagazinDanor Ionescu, CEO al Pall-Ex: ”Transportăm pentru clienți sferturi de paleți, jumătăți, paleți full și mega-full. Greutățile maxime acceptate sunt de 175 kg-pentru sfert, 350-pentru jumătate de palet, 700 kg-pentru full și 1.200 kg pentru mega-full. Pall-Ex vrea să devină lider la nivel european cu o filială în fiecare țară din Europa, unde există piață pentru un astfel de serviciu. ”Avem acum Serviciul de transport paletizat în 24 de ore, în mod Expres, și Standard, în 48 de ore, pe teritoriul național. În prezent, avem 28 de membri, iar target-ul pe care ni-l propunem este de 30 de membri.”


Un nou tip de distribuție națională


Cine are doi paleți de marfă de transportat de la Timișoara, la Iași, ori trebuie să aștepte un camion, ori să transporte cu un microbuz. Dar, acum există serviciul Pall-Ex lansat de la 1 decembrie 2011, care integrează astfel de servicii. În total, la nivel național, rețeaua numără 28 de membri.


Declarații ale partenerilor Pall Ex


Catalin CHELARU-Director Comercial, Pambac SA: "Colaborăm cu Pall-Ex încă din prima lor zi de operare în România și suntem mulțumiți tot din aceeași zi. Cu Pall-Ex am găsit soluții pentru deservirea clienților noștri în orice moment. Rapiditate, trasabilitate, seriozitate și o bună comunicare, sunt din punctul nostru de vedere ingredientele unui serviciu de calitate pe care le-am găsit din plin la Pall-Ex."


Lucretia OPRIȘIU-Manager Achiziții, Scandia Food SRL: "Pall-Ex a devenit partenerul nostru de încredere, prin rapiditatea și siguranța livrărilor produselor noastre. De asemenea, colaborarea cu Pall-Ex a constituit un element esențial pentru reducerea costurilor în materie de distribuție a produselor proprii." 


Paul BOGDAN-Manager Special Commercial Projects, Ductil SA: “Prin intermediul Pall-Ex realizăm distribuția mărfurilor noastre într-un mod rapid și eficient. Modulul ”Track & Trace” ne permite urmărirea on-line a documentației proprii confirmate, ceea ce constituie un real avantaj"


                                                    X               X               X


Fondată în 1996, rețeaua Pall-Ex a devenit unul dintre liderii europeni în materie de servicii logistice, fiind un concept nou pentru Centrul și Estul Europei, nu însă și pentru restul continentului. Astfel, în Marea Britanie funcționează zece astfel de rețele, în Germania, 9, în Italia și Spania, 4, iar în Franța, sunt 7. Pall-Ex se află în creștere a volumului de afaceri, atât în marea Britanie, cât și în Europa continentală, astăzi însumând 327 de membri în întreaga Europă și având un volum al transporturilor de 3,1 milioane de paleți pe an.


Din 2011, Pall-Ex activează în România, promovând un model inovator de afaceri. Modelul Pall-Ex permite formarea unei rețele de transportatori și distribuitori locali care oferă un serviciu de livrare în 24 de ore a mărfurilor paletizate pe întreg teritoriul țării.


CONTACT: Pall-Ex Romania, Strada Stefan Cel Mare 193, Sibiu , Romania; Tel.Verde: 0800 41 00 14; Recepție: (+40) 269 202 222; www.pallex.ro; office@pallex.ro

Alte articole recomandate:

(Comunicat) După primul an de operare, reprezentanții restaurantului Spartan din Galați anunță o creștere de 30% a cifrei de vânzări. Această creștere a fost raportată în aprilie 2017 și este calculată comparativ cu aceeași lună a anului trecut, înainte de introducerea sistemului de livrări la domiciliu. Unitatea Spartan din Galați a fost prima din cadrul lanțului care a introdus serviciul de livrări la domiciliu, pe 1 mai 2016, [...]
Peste 50 de meseriasi si companii de elita din Romania se mandresc sa fie ”Furnizor al Casei Regale a Romaniei”. Producatorii de paine, dulciuri, lapte, apa, haine si parfumuri pot afisa de acum blazonul Majestatii Sale ca pe o marca inregistrata, se arata intr-un reportaj ProTV. De pe masa Regelui Mihai, la orice sarbatoare, nelipsit este doar un singur preparat: tortul de ciocolata. Alaturi de el pleaca dintr-o brutarie artizanala de pe Calea Floreasca spre Palat si paine [...]
Conducerea Avicola Buzău (simbol AVZU) intenționează să schimbe un membru al actualului Consiliu de Administrație (CA), potrivit unui raport remis Bursei de Valori București (BVB). În acest sens, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost convocată la finalul lunii februarie pentru a aproba această hotărâre, dar ;i pentru contractarea unor credite bancare noi și numirea unui nou auditor. După declanșarea scandalului de evaziune de anul trecut, dar și a celui legat de [...]
(Comunicat) Având în vedere evoluția Bolii Limbii Albastre (Bluetongue) pe teritoriul României, ANSVSA aduce la cunoștință faptele care constituie contravenții la normele sanitare veterinare referitoare la măsurile generale și speciale de menținere a indemnității teritoriului față de bolile transmisibile la animale, de apărare a sănătății animalelor și de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om și se sancționează după cum urmează: - Potrivit HG nr. [...]
Grupul Bonduelle, lider mondial în procesarea de legume oferă legume congelate și mixturilor de legume dedicate special pentru profesioniști din domeniul gastronomic și hotelier. Avantajele produselor Bonduelle sunt calitatea superioară, gustul unic și ambalajele comode, practice și economice. Gama produselor destinate utilizatorilor profesioniști include legumele simple, mixturile de legumele simple și sosurile. Produsele Bonduelle Food service pot fi utilizate atât ca o bază [...]
Un sistem de absorbție a oxigenului și de eliminare a dioxidului de carbon care poate fi folosit în fabricarea ambalajelor a fost aprobat de către EFSA, informeaza Food Quality News. Panelul științific pentru contactul alimentelor cu materiale, enzime și arome (CEF) a evaluat siguranța unui amestec de eritorbat de sodium, carbonat de sodiu, bicardonat de sodiu, sulfat de fier, carbon activat, celuloză, hidroxid de calciu, clorură de calciu și apă. CEF [...]
(Comunicat) Prezentarea în spațiul public, de situații și date, interpretate în manieră alarmistă, fără a avea dovezi științifice care să vină în sprijinul concluziilor la care s-a ajuns, omiterea (intenționată sau nu) a unor informații cheie, nu este o acțiune care să vină în sprijinul consumatorilor sau de natură să le protejeze interesele. În România, instituția competentă din punct de vedere analitic, pentru [...]
ACPA Romania a organizat Conferinta de Presa”Optimum Cibum” la Institutul de Bioresurse Alimentare(IBA). In cadrul conferintei, au fost  abordate  urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui  studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioad [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi