Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) ANSVSA avertizeaza ca autoritățile bulgare au anunțat, în 7 august 2014, că ovinele și bovinele din unele zone din regiunea Gabrovo (centru-nord) au fost infectate cu febră aftoasă.


Febra aftoasă a fost depistată la animale din patru municipalități din regiune – Gabrovo, Sevlievo, Triavna și Drianovo, a declarat Gheorghi Ghinev, de la biroul regional al Agenției pentru siguranța alimentară, transmite Agenția de presă BTA, citată de Agerpres.


Autoritățile bulgare precizează că au fost luate măsuri pentru a limita răspândirea bolii, în condițiile în care între 50% și 60% dintre ovinele infectate cu febră aftoasă mor și au avertizat populația că nu trebuie să consume carne de la animalele infectate.


În iulie a.c., Ministerul bulgar al Agriculturii a alocat 400.000 leva (200.000 euro) pentru dezinfectare, după ce au fost descoperite două focare de febră aftoasă la animale în sud-vestul Bulgariei. Ministrul Agriculturii de atunci, Dimităr Grekov, a afirmat că nu există pagube semnificative, dar au fost cerute fonduri suplimentare de la Comisia Europeană.

Alte articole recomandate:

  Compania Naturex a dezvoltat o culoare roșu care este solubilă în apă și care nu se împrăștie și care nu conține carmin – fiind atât în concordanță cu cerințelor clienților pentru soluții de culoare cu două straturi în aplicațiile din industria lactatelor cât și cererilor consumatorilor pentru produse cu etichetă curată, informează Food Navigator. Prezentarea noului ingredient a avut loc [...]
Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
Un singur abator, situat în localitatea Hereclean, este autorizat sanitar-veterinar în prezent la nivelul județului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale. "În județul nostru este autorizat sanitar veterinar abatorul de ovine aparținând Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn din Hereclean, unde se asigură controlul oficial sanitar veterinar prin personal cu experiență instruit în acest scop. Din motiv [...]
Urmare a informațiilor primite de la Comisia Europeană și mesajele de alertă ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală referitoare la situația epidemiologică privind influența aviară din Uniunea Europenă, ANSVSA a întreprins următoarele măsuri suplimentare pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României: - monitorizarea severă a comerțului intracomunitar, verificarea tuturor transporturilor de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost [...]
  Un nou software care analizează molecule alimentare va permite modalități rentabile pentru asigurarea calității produselor alimentare și pentru a preveni frauda alimentară, spun cercetatorii, informează Food Navigator. Utilizări potențiale includ determinarea maturării brânzei, dacă gelatina conține carne de porc sau dacă ouăle provin de la găini în aer liber sau au fost crescute în cuști. Membrul fondator al IPOS, Dr. Powles a declarat [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) poate solicita companiilor mai multe date privind siguranța plantelor modificate genetic în aplicații pentru reautorizarea necesară după zece ani, despre care experții spun ar putea duce la confuzie și documente inutile atât pentru companie cât și pentru evaluator, informează Food Navigator. Unitatea GMO a EFSA a propus modificările în proiectul său document de orienta [...]
ANSVSA a participat la ședința de deschidere a proiectului “OC/EFSA/DATA/2014/01 LOT 2–CT01 – Updating and revising the historical datasets in EFSA’s Zoonoses databases”, desfășuratăîn 16 octombrie la sediul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), din Parma, Italia. Acesta este cel de al treilea proiect derulat de ANSVSA în colaborare cu EFSA și are scopul de a identifica, actualiza și raporta date istorice din bazele de date cu [...]
(Agerpres) Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au intervenit pe lângă autoritățile elvețiene de la Berna și oficialii de la Bruxelles pentru clarificarea situației privind presupusa interdicție introdusă de Elveția la importul cărnii de porc din România. Măsura a fost luată în contextul în care autoritățile din Țara Cantoanelor au confirmat eroarea produsă din cauza confuziei între pesta porcină africană, recent detectată în [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN