Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Referitor la știrea conform căreia Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) a remis un comunicat de presa prin care informeaza ca a suspendat, începând de miercuri, 6 august 2014, importurile de carne de vacă și bovine vii din România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face următoarele precizări:


Autoritățile ruse interzic ceva ce nu există. România nu are relații comerciale de acest gen cu Federația Rusă. România nu exportă bovine, carne de bovine și produse din carne de bovine în Federația Rusă.


Începând cu anul 1995, în România nu a fost înregistrat nici un caz de formă clasică sau atipică de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB), până la recenta depistare a acestui caz izolat.


Forma atipică de ESB depistată în țara noastră este un caz izolat și nu o epidemie. Autoritățile romane investighează în acest moment condițiile în care acest caz a apărut și informează în permanență organizațiile internaționale în domeniu.


Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE), a acordat Romaniei în luna iunie a acestui an, certificatul prin care i se recunoaște statutul de țară cu risc neglijabil pentru ESB.


Romania a efectuat teste pentru supravegherea ESB in ultimii 19 ani astfel: – 2.905 teste histopatologice în perioada1995 – 2002, - 868.246 de probe, analizate prin metoda testării rapide în perioada 2002 – 2013, toate cu rezultate negative. (Biroul de Presa al ANSVSA)

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În cadrul ședinței de Guvern, desfășurată în data de 04.11.2014, președintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înțelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit și Alimentație din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Național de Sănătate Publică, [...]
Acționând în baza planului de acțiune “Litoral 2014” pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale precum și pentru prevenirea altor activități ilicite, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanța, împreună cu doctori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Aceste două instituții au efectuat verificări la depozitul aparținând unei societăți comerciale, unde a fost identificată [...]
ANPC a finalizat Raportul ”Cornul si Laptele” 2015, in urma controalelor efectuate in prima jumatate a acestui an, se arata intr-un comunicat emis de aceasta institutie.   Potrivit ANPC, in perioada 9 februarie 2015 - 19 iunie 2015 comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat modul de aplicare al prevederilor legale privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru copiii prescolari din gradinite de stat cu program normal [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]
Clientii erau indusi in eroare si cumparau produse care erau prezentate ca fiind vandute la preturi reduse. De fapt, acestia erau pacaliti de promotiile facute de reprezentantii magazinului. “Valoarea cea mai mare a sanctiunii aplicate este de 25.000 lei si a fost aplicata unui operator economic la începutul lunii iulie, în urma verificarii evolutiei preturilor de vânzare la un numar de produse alese aleatoriu din cataloagele promotionale ale acestuia. Astfel, s-a [...]
Menționarea pe etichete a țării de origine (country-of-origin labelling – COOL) pentru carnea utilizată ca materie primă în alimentele procesate este cu un pas mai aproape să devină realitate, în urma unui vot în Parlamentul European dat pe 12 februarie. În acest sens, domnul Christian Verschueren, director-general al EuroCommerce, a declarat pentru France Press că: ”etichetarea obligatorie a originii cărnii folosite în astfel de [...]
Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea și siguranța cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetățenilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări:   Raportul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) – The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria [...]
În perioada 01.08.2014-31.08.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.446 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN