Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii carepermit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiții arhitecturale specifice, design și cerințele beneficiarilor.


Sika a dezvoltat soluții pentru industria alimentară care respectă standardele și normele europene în domeniu, adaptate la cerințele proiectelor de pe piața autohtonă, prin suportul oferit de către consultanții săi tehnici.


Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spațiile din industria alimentară cu următoarele destinații:
depozite de fructe și legume;
depozite pentru stocarea materiilor prime și a produselorfinite din industria alimentară
crescătorii de animale și păsări;
abatoare și spații de procesare a cărnii;
spații frigorifice și de congelare a produselor alimentare;
fabrici de producție și îmbuteliere a berii, vinului și a băuturilor;

Aceste spații industriale sunt supuse, în general, unor condiții de exploatare dure, datorită cerințelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate.

Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistență în timp la solicitările factorilor chimici și fizici ceacționează în timpul spălării cu detergenți specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la șocuri termice și la impact de natură mecanică.


Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală
Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă și cu rezistențe la compresiune (min. 25 N/mm2) și la smulgere (min. 1,5 N/mm2).


Pregătirea suportului se face inițial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, șlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment și obținerii unei suprafețe texturate, aderente, cu pori deschiși, urmată de curățare și aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurități și praf și la sfârșit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură.
În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă și reprezintă cea. 70% din execuția unei pardoseli industriale durabile.


În alegerea și execuția unui sistem ca strat de uzură cu rezistență la condiții extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificațiile arhitectului respectiv proiectantului și recomandarea consultanțilortehnici.



 


Alte articole recomandate:

Grecii de la Olympus Diary construiesc la Hălchiu – Brașov o centrală pe biogaz. Potrivit avizului obținut de la Electrica Transilvania Sud, puterea instalată a acesteia urmează să fie de 1,5 MW. Investiția medie într-o astfel de centrală este de trei milioane de euro pentru un MWh, ceea ce înseamnă că grecii ar urma să investească în jur de 4,5 milioane de euro pentru realizarea acestei centrale. Un proiect asemănător mai avea în Brașov compania Carmolimp, [...]
O investiție în valoare de 20 de milioane de euro într-o fabrică de uleiuri comestibile și necomestibile la Galda de Jos în județul Alba este blocată din motive administrative. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea construcției noii fabrici a fost atacat în contencios administrativ de către Instituția Prefectului, întrucât legea nu permite valorificarea terenurilor din pășuni, decât prin hotărâre de Guvern. Fabrica de uleiuri de la Galda [...]
  În condiții de criză, diminuarea costurilor de producție este principala preocupare a tuturor managerilor din industria alimentară românească. O parte foarte însemnată a costurilor o reprezintă cele legate de energie. Majorarea permanentă a prețului la energia electrică și la gaze generează majorări de prețuri ale produsului final și, prin consecință, diminuarea consumului. De aceea, adoptarea unor soluții economice de aprovizionare cu energie sau chiar a soluțiilor [...]
Există în continuare multe segmente din industria alimentară în care topul principalilor jucători este format din afaceri de familie din România, deși companiile multinaționale au achiziționat în ultimii ani numeroase afaceri construite de antreprenori români din industria alimentară, fie pentru a-și consolida cota de piață, fie pentru a-și asigura o nouă piață de desfacere, nota într-o analiză Ziarul financiar. De aici, [...]
  Condiție esențială în industria alimentară, reducerea bacteriană și microbiologică se poate realiza și cu ajutorul utilizării pardoselilor performante. Soluții în acest sens propune Grup 4M, reprezentantă în România a concernului Grup 4 Europa. Dintre acestea, am selectat pentru ediția de față următoarele propuneri. FLOWCRETE FLOWSHIELD SL   Pardoseală epoxidică cu finisaj autonivelant, igienic. Se [...]
(AutorȘ Maria Demetriad)  Ținând cont de complexitatea activităților care se desfășoară într-o unitate producătoare de alimente, dar, mai ales, luându-se în calcul normele foarte stricte de igienă și siguranță care trebuie respectate, la construcția unor astfel de unități trebuie să se aibă în vedere cerințe absolut obligatorii care trebuie satisfăcute încă din faza de proiect.   Amplasarea [...]
Chiar dacă unii producători agricoli sunt mulțumiți de căderile de zăpadă din ultimile două zile, sunt și fermieri afectați. Printre ei se numără și legumicultorii din Matca, județul Galați, pe care căderile de nea i-a obligat să taie folia pe pe solariile cu structură din lemn, pagubele înregistrate ridicându-se la 3.500 lei pentru 1.000 de metri pătrați de solarii acoperite cu polietilenă. Legumicultorii din localitatea Matca au luat această măsură pentru a evita ruperea [...]
  O mare parte a costurilor adiacente producției, dar care se regăsesc în prețul final al produsului, o reprezintă cheltuielile de funcționare în sine a fiecărei unități de producție. Printre acestea se numără și cele legate de manevrarea mărfurilor care, prin natura lucrurilor, utilizează mijloace de transport intrauzinal. La rândul lor, acestea pot fi: elevatoare, transportoare fixe sau mobile, electrocare, motocare, stivuitoare. O soluție pentru diminuarea acestor [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN