Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.


 


Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează protejarea mediului. În noile politici de conservare și protejare sunt trasate clar directive precum recuperarea de energie, reciclarea nutrienților și a materiei organice, renunțarea la depozitarea deșeurilor, reciclare, etc.


 


Aceste trei elemente importante (eliminarea deșeurilor organice, recuperarea de energie, reciclarea materiei organice și a nutrienților), au dat naștere unui nou concept, și anume, producerea biogazului prin procese anaerobe de descompunere și transformare. Cantitățile însemnate de deșeuri provenite din agricultură, din epurarea apelor uzate și alte deșeuri organice, pretabile digestiei anaerobe, face posibilă recuperarea de energie și transformarea deșeurilor în îngrășământ organic bogat în micro și macroelemente.


 


Descompunerea anaerobă în digestoare special concepute a fost aplicată încă din 1895, când, pentru prima dată, deșeurile organice au fost transformate în energie și îngrășământ organic. Practic, este un proces microbiologic de descompunere a materiei organice, având două produse finale: biogazul și digestatul.


 


Biogazul este un gaz combustibil care are în componență: metan, dioxid de carbon și alte gaze în cantități mici. Digestatul este substratul descompus anaerob bogat în micro și macroelemente și este utilizat ca îngrășământ pentru fertilizarea solurilor.


 


Procedeul de producere și colectare a biogazului a fost mult dezvoltat, iar astăzi, este utilizat în numeroase aplicații de pe întreg mapamondul. Eforturile depuse pentru obținerea de biogaz sunt accentuate de dorința tot mai mare de a înlocui energia povenită din combustibili fosili, cu energie regenerabilă.


 


Pentru atingerea randamentelor dorite în procesele de obținere a biogazului, sunt necesare menținerea unor condiții optime de microclimat în digestoare. La scară mică, omogenizarea digestatului nu este o reală problemă, în timp ce la digestoarele de dimensiuni mari apar disfuncționalități, din numeroase motive.


 


MicrocatBiostym pentru îmbunătățirea performanțelor digestoarelor


 


Microcat Biostym este un biopreparat care poate duce la rezolvarea tuturor problemelor enumerate mai sus. Acesta este special conceput din extracte de plante și alge, și conține oligoelemente, vitamine și enzime care sunt absorbite în totalitate de microorganismele din digestoare. Biopreparatul asigură îmbunătățirea proceselor microbiologice, iar utilizarea lui corespunzătoare poate duce la o creștere a producției de biogaz de până la 25 %.


Avantajele utilizării de Microcat Biostym în digestoarele anaerobe sunt:


-      Un ecosistem mai stabil în digestor;


-      Proces de digestie mai eficinet;


-      Raport CH4/CO2 mai bun;


-      Cantități reduse ale compușilor de Sulf;


-      Calitate sporită a digestatului;


-      Producții sporite de biogaz;


 


Un adaos regulat de biopreparat în digestor crește rentabilitatea acestuia din două puncte de vedere:


-      Producție mai mare de Biogaz;


-      Digestat cu încărcătură organică scăzută;


 


Biopreparatul este 100% natural și este sigur pentru om, animal și mediul înconjurător.


 


Pentru a putea crește rentabilitatea digestorului dumneavoastră, contactați-ne pe adresawww.microcat.ro și, împreună, vom găsi soluția cea mai rentabilă.

Alte articole recomandate:

(Agerpres) În primul trimestru al acestui an, România a exportat produse agroalimentare în țările intra și extracomunitare de aproape 1,17 miliarde de euro, în creștere cu 38,4% față de aceeași perioadă din 2013. În primele trei luni din 2014, balanța comercială cu produse agroalimentare a României a înregistrat un excedent de 9,4 milioane de euro, comparativ cu un deficit de 308,9 milioane euro înregistrat în aceeași perioadă a anului [...]
Fiecare român lasă în magazine pentru mâncare ambalată (conserve, dulciuri, paste, lactate, mâncare congelată etc.) circa 300 de euro anual, de două ori mai puțin decât croații sau estonii, care sunt pe primele locuri în Europa de Est, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei Euromonitor, care a luat în considerare 17 state.   Datele Euromonitor conțin doar informații din retail, adică supermarketuri, hipermarketuri sau chioșcuri, și nu [...]
Doamna Maria Grapini, europarlamentar, reprezentanta României în Comisia pentru Protecția Consumatorului a Parlamentului European, va participa în calitate de speaker la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Cu această ocazie, doamna Maria Grapini va susține o comunicare în Ședința generală [...]
Șeful de la Protecția Consumatorului a declarat că a primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germania în care se cer scuze publice pentru declarațiile făcute în legătură cu salamul expirat. Până acum s-au retras de la comercializare 9.236 de kilograme de produse care nu erau etichetate corespunzăror. „Am primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germana să ne cerem scuze public și să infirmăm ce am constatat”, a declarat șeful regional de la [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a prezentat rezultatele activității Comandamentului Estival Litoral 2014. “E prima dată când pe litoral nu au fost toxiinfecții alimentare confirmate”, a declarat Geronimo Brănescu, directorul general al DSVSA Constanța. În context, acesta a precizat că au fost amendați 141 de agenți economici cu sancțiuni în valoare de 112.6000 de lei, iar activitatea a patru unităț [...]
Cea mai mare companie producătoare de lactate, din România, Albalact, a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, manifestare care se va desfășura în zilele de 12 și 13 iunie la Hotel Alpin, din Poiana Brașov.   Albalact produce lapte si lactate proaspete intr-una dintre cele mai moderne fabrici din Europa Centrala si de Est – fabrica de la Oiejdea din judetul Alba. Compani [...]
Calitatea bioactivatorilor este primordială atunci când sunt utilizați în epurarea apelor uzate menajere. Indiferent de sistemul de epurare, fie că este vorba de fose septice convenționale sau ministații de epurare complexe utilizarea de bioactivatori este necesară pentru un bun randament al acestora.     Alegerea bioactivatorului este dificilă pentru cine nu este specialist în domeniu. Iată câteva dintre greșelile făcute la alegerea [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN