Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.


 


Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează protejarea mediului. În noile politici de conservare și protejare sunt trasate clar directive precum recuperarea de energie, reciclarea nutrienților și a materiei organice, renunțarea la depozitarea deșeurilor, reciclare, etc.


 


Aceste trei elemente importante (eliminarea deșeurilor organice, recuperarea de energie, reciclarea materiei organice și a nutrienților), au dat naștere unui nou concept, și anume, producerea biogazului prin procese anaerobe de descompunere și transformare. Cantitățile însemnate de deșeuri provenite din agricultură, din epurarea apelor uzate și alte deșeuri organice, pretabile digestiei anaerobe, face posibilă recuperarea de energie și transformarea deșeurilor în îngrășământ organic bogat în micro și macroelemente.


 


Descompunerea anaerobă în digestoare special concepute a fost aplicată încă din 1895, când, pentru prima dată, deșeurile organice au fost transformate în energie și îngrășământ organic. Practic, este un proces microbiologic de descompunere a materiei organice, având două produse finale: biogazul și digestatul.


 


Biogazul este un gaz combustibil care are în componență: metan, dioxid de carbon și alte gaze în cantități mici. Digestatul este substratul descompus anaerob bogat în micro și macroelemente și este utilizat ca îngrășământ pentru fertilizarea solurilor.


 


Procedeul de producere și colectare a biogazului a fost mult dezvoltat, iar astăzi, este utilizat în numeroase aplicații de pe întreg mapamondul. Eforturile depuse pentru obținerea de biogaz sunt accentuate de dorința tot mai mare de a înlocui energia povenită din combustibili fosili, cu energie regenerabilă.


 


Pentru atingerea randamentelor dorite în procesele de obținere a biogazului, sunt necesare menținerea unor condiții optime de microclimat în digestoare. La scară mică, omogenizarea digestatului nu este o reală problemă, în timp ce la digestoarele de dimensiuni mari apar disfuncționalități, din numeroase motive.


 


MicrocatBiostym pentru îmbunătățirea performanțelor digestoarelor


 


Microcat Biostym este un biopreparat care poate duce la rezolvarea tuturor problemelor enumerate mai sus. Acesta este special conceput din extracte de plante și alge, și conține oligoelemente, vitamine și enzime care sunt absorbite în totalitate de microorganismele din digestoare. Biopreparatul asigură îmbunătățirea proceselor microbiologice, iar utilizarea lui corespunzătoare poate duce la o creștere a producției de biogaz de până la 25 %.


Avantajele utilizării de Microcat Biostym în digestoarele anaerobe sunt:


-      Un ecosistem mai stabil în digestor;


-      Proces de digestie mai eficinet;


-      Raport CH4/CO2 mai bun;


-      Cantități reduse ale compușilor de Sulf;


-      Calitate sporită a digestatului;


-      Producții sporite de biogaz;


 


Un adaos regulat de biopreparat în digestor crește rentabilitatea acestuia din două puncte de vedere:


-      Producție mai mare de Biogaz;


-      Digestat cu încărcătură organică scăzută;


 


Biopreparatul este 100% natural și este sigur pentru om, animal și mediul înconjurător.


 


Pentru a putea crește rentabilitatea digestorului dumneavoastră, contactați-ne pe adresawww.microcat.ro și, împreună, vom găsi soluția cea mai rentabilă.

Alte articole recomandate:

(AutorȘ Ioan Serbanescu)  Agenții economici, producători interni, importatori, comercianți, care realizează venituri din vânzările de alcool etilic alimentar, băuturi alcoolice sau orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului care conțin alcool etilic alimentar, își pot desfășura activitatea numai în baza autorizației de comercializare. Nu intră sub incidența regimului de autorizare băuturile alcoolice cu concentrație alcoolică sub 0,5% în [...]
Cu o creștere de peste 17 %, prevăzută pentru acest an, firma Lloyd’s Register se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți auditori din domeniul gestionării siguranței alimentare, precum și a certificărilor de calitate. Doamna Nicoleta Copăceanu, Sales & Marketing Manager, ne-a declarat: ”Practic, acoperim orice tip de servicii de audit și certificare în domeniul calității alimentelor, dar preocupările noastre acoperă tot [...]
ANPC a finalizat Raportul ”Cornul si Laptele” 2015, in urma controalelor efectuate in prima jumatate a acestui an, se arata intr-un comunicat emis de aceasta institutie.   Potrivit ANPC, in perioada 9 februarie 2015 - 19 iunie 2015 comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat modul de aplicare al prevederilor legale privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru copiii prescolari din gradinite de stat cu program normal [...]
Importanța deosebită acordată în ultimi ani protecției mediului atrage atenția asupra emisilor de gaze dăunătoare mediului înconjurător provenite din industrii și agricultură.           Adăposturile de porci emit aproximativ 200 de gaze diferite. Toate aceste degajări de gaze se datorează unui dezechilibru bacteriologic din dejecțiile provenite de la animale. Acest dezechilibru favorizează dezvoltarea microorganismelor, care, prin [...]
Ieri, Romvac a sărbătorit 40 de ani de activitate. Cu această ocazie, MADR a acordat firmei o diplomă de excelență pentru sprijinul acordat sectorului zootehnic și medicinei veterinare.   Prezent la eveniment, Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltoării Rurale (MADR) Peter Tamas Nagy a declarat că a  existat o serie de întâlniri la care s-a discutat și s-a creionat un buget de finanțare și sprijin pentru [...]
Compania Novita Impex din Satu Mare, care produce paste făinoase, deținută de antreprenoarea Margareta Ardelean, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei, în creștere cu 60% față de anul pre­cedent, vânzări totale re­zul­­tate din pro­duc­ț­ia și comer­cializarea a 700 de tone de pa­s­te.  „Brandul nou cu denumire maghiară - Szatmari -  ne-a propulsat vânzările în 2016 față de [...]
  Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.   Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker   Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat [...]
Interesul global pentru alimentele congelate a crescut în ultimii ani, ducând la numeroase oportunități de creștere pentru producători. De fapt, firma de cercetare Technavio, care a realizat studiul ”Frozen food packaging-Key considerations for optimising your business”, prezice că piața globală a ambalajelor alimentelor congelate va ajunge la aproape 8 miliarde de euro, în 2019, crescând la un CAGR de aproximativ 5%, până în 2020. [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN