Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.


 


Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează protejarea mediului. În noile politici de conservare și protejare sunt trasate clar directive precum recuperarea de energie, reciclarea nutrienților și a materiei organice, renunțarea la depozitarea deșeurilor, reciclare, etc.


 


Aceste trei elemente importante (eliminarea deșeurilor organice, recuperarea de energie, reciclarea materiei organice și a nutrienților), au dat naștere unui nou concept, și anume, producerea biogazului prin procese anaerobe de descompunere și transformare. Cantitățile însemnate de deșeuri provenite din agricultură, din epurarea apelor uzate și alte deșeuri organice, pretabile digestiei anaerobe, face posibilă recuperarea de energie și transformarea deșeurilor în îngrășământ organic bogat în micro și macroelemente.


 


Descompunerea anaerobă în digestoare special concepute a fost aplicată încă din 1895, când, pentru prima dată, deșeurile organice au fost transformate în energie și îngrășământ organic. Practic, este un proces microbiologic de descompunere a materiei organice, având două produse finale: biogazul și digestatul.


 


Biogazul este un gaz combustibil care are în componență: metan, dioxid de carbon și alte gaze în cantități mici. Digestatul este substratul descompus anaerob bogat în micro și macroelemente și este utilizat ca îngrășământ pentru fertilizarea solurilor.


 


Procedeul de producere și colectare a biogazului a fost mult dezvoltat, iar astăzi, este utilizat în numeroase aplicații de pe întreg mapamondul. Eforturile depuse pentru obținerea de biogaz sunt accentuate de dorința tot mai mare de a înlocui energia povenită din combustibili fosili, cu energie regenerabilă.


 


Pentru atingerea randamentelor dorite în procesele de obținere a biogazului, sunt necesare menținerea unor condiții optime de microclimat în digestoare. La scară mică, omogenizarea digestatului nu este o reală problemă, în timp ce la digestoarele de dimensiuni mari apar disfuncționalități, din numeroase motive.


 


MicrocatBiostym pentru îmbunătățirea performanțelor digestoarelor


 


Microcat Biostym este un biopreparat care poate duce la rezolvarea tuturor problemelor enumerate mai sus. Acesta este special conceput din extracte de plante și alge, și conține oligoelemente, vitamine și enzime care sunt absorbite în totalitate de microorganismele din digestoare. Biopreparatul asigură îmbunătățirea proceselor microbiologice, iar utilizarea lui corespunzătoare poate duce la o creștere a producției de biogaz de până la 25 %.


Avantajele utilizării de Microcat Biostym în digestoarele anaerobe sunt:


-      Un ecosistem mai stabil în digestor;


-      Proces de digestie mai eficinet;


-      Raport CH4/CO2 mai bun;


-      Cantități reduse ale compușilor de Sulf;


-      Calitate sporită a digestatului;


-      Producții sporite de biogaz;


 


Un adaos regulat de biopreparat în digestor crește rentabilitatea acestuia din două puncte de vedere:


-      Producție mai mare de Biogaz;


-      Digestat cu încărcătură organică scăzută;


 


Biopreparatul este 100% natural și este sigur pentru om, animal și mediul înconjurător.


 


Pentru a putea crește rentabilitatea digestorului dumneavoastră, contactați-ne pe adresawww.microcat.ro și, împreună, vom găsi soluția cea mai rentabilă.

Alte articole recomandate:

Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati a fost lansata si in Romania, informeaza Magazin Progresiv. Astfel, stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca  nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante  grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati, care fac [...]
Consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%, însă acest efect a fost observat doar în cazul femeilor, se arată într-un studiu al cercetătorilor australieni.În studiul publicat în American Journal of Epidemiology se afirmă că acest fapt este generat de nivelul crescut de acizi grași Omega 3 din pește, care interacționează cu hormonii sexuali feminini estrogen și progesteron, pentru a menține funcționarea [...]
Conform unui comunicat emis de reprezntantii Podgoriei Tohani, ieri a fost lansat vinul special "Principele Radu". Noua licoare regala este produsa din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de vie aflate în proprietatea principelui Radu, pe moșia Tohani, dar cantitatea este limitata la doar 5.000 de sticle. Confirmand evenimentul, potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, "vinul "Principele Radu" este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de [...]
Procesatorul polonez de carne de pasăre Drobimex a anunțat că va investi aproape 31 de milioane de dolari pentru extinderea și modernizarea unităților sale de procesare din Polonia, anunțul fiind făcut de Klaus Roppel, CEO-ul companiei, informează Global Meat News. Drobimex operează în prezent două unități de procesare carne în două orașe din Polonia. Cele două unități angajează peste 680 de persoane. Roppel a declarat că investiția, [...]
Compania Seital a lansat în fabricație o nouă linie de separatoare de lapte prevăzute cu auto-curățare, anunță DairyIndustries. Gama de separatoare cu auto-curățare sunt recomandate separării laptelui, lichi/lichid, sau lichid/lichid/solid, utilizând un câmp periferic centrifugal de mare viteză. Recuperarea se efectuează în parametri de 0,5-500 microni, concomitent cu clarificarea componentelor separate. Laptele (lichidul) care urmează a fi separat [...]
Prezentă în calitate de Partener Premium la cea de-a patra ediție a EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk, GEA Group Aktiengesellschaft va prezenta în cadrul workshop-ului din ziua de 3 iunie, LAPTE-Procesatori, cele mai moderne tehnologii de procesare a laptelui.   Reprezentanții companiei vor detalia informații despreseparatoare Westfalia, valve din gama D-tec și dispozitive de optimizare și control di [...]
Centrul Național de Sănătate Publică local declară că toți cei 10 oameni internați până miercuri la spital la Cahul, cu suspiciunea de antrax, sunt într-adevăr bolnavi. Testele de laborator au arătat că au fost infectați cu bacilul de antrax depistat și în probele prelevate anterior din carnea și pielea unui vițel și unor ovine sacrificate în satul Vadul lui Isac. Autoritățile spun că iau mai departe [...]
  Alexandra Nikolakopoulou a fost anuntata ca nou șeful al DG SANTE din cadrul Comisiei Europene pentru divizia nutriție, compoziție alimentară și informații, urmand lui Basil Mathioudakis, informeaza Food Navigator. Nikolakopoulou va prelua funcția de la Mathioudakis pe 1 martie, când acesta se va pensiona după o carieră de 32 de ani de lucru în Comisie pe 1 martie. Ea deține în prezent funcția de șef adjunct [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN