Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Agricola Bacău este, în prezent, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, deținând o cotă de piață de 15 la sută, fiind și principalul exportator la această categorie de produse alimentare. Este, de asemenea, lider cu 19% pe piața de semipreparate si produse ready-meal, iar salamul de Sibiu produs de firma băcăuană se află pe primul loc în respectivul segment cu 54 % cotă de piață în volum și vânzări.


“Când privim în urmă suntem mândri că nu ne-am abătut niciodată de la valorile noastre autentice. Suntem tradiția care se adaptează creator timpului, dar nu-și schimbă principiile. Deși am preluat inovațiile tehnologice ale timpului, am păstrat cu strășnicie valorile tradiționale ale gospodarului român. Inclusiv dragostea lui pentru pământ și roadele acestuia pe care ne-o exprimăm simplu și românește, într-un cuvânt: Agricola Bacău”, precizează Horoi.


Agricola Bacău este primul mare producător din România care a dezvoltat o nișă în domeniul avicol prin crearea condițiilor pentru “puii fericiți”, care sunt lăsați la iarbă verde pentru a fi hrăniți ca la curte, cu o rețetă care înglobează 80% porumb.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Zuzu s-a gândit că este vremea ca bărbații să cucerească frigiderul de-acasă și să-și facă loc pentru un iaurt numai al lor. Zuzu Max este iaurtul special pe care Albalact l-a creat și lansat pentru bărbați, în premieră pe piața din România. De ce pentru bărbați? Pentru că Zuzu Max nu face parte din nicio dietă, este un iaurt consistent, cremos, gustos, sățios și cu un procent mai mare de grăsime – exact [...]
Salonul International de Vinuri își va deschide pentru a 12-a oară porțile la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în perioada 3-5 aprilie 2015, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe. Evenimentul atrage în fiecare an peste 300 specialități din domeniul vitivinicol: producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material [...]
 amb Wine, parte a consorțiului austriac amb Holding, își propune pentru 2014 dublarea vânzărilor pe segmentul de vinuri premium și atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 3,6 milioane de lei, a declarat, joi, Victor Ciupercă, country manager amb Holding.           'amb Wine deține în prezent 52,8 de hectare plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș și Vermeș - Lechința și are o capacitate de [...]
Carnea de pui s-a ieftinit cu 10% în noiembrie, ca urmare a reducerilor de prețuri de 10-15% operate în ultimele luni la poarta fermei, iar producătorii susțin că dacă nu va scădea TVA nu vor rezista presiunii făcute de carnea din import ajunsă pe piața românească după embargoul impus de Rusia. "Am fost chiar ieri în supermarket și, la raft, carnea de pui în carcasă se vinde cu 8 lei kilogramul. Asta înseamnă o reducere de 10% făcută în această lună. [...]
Patiseriii și brutarii din România pregătesc pentru Sărbătorile Pascale din acest an 7 milioane de cozonaci, la aceleași prețuri cuprinse între 5 și 40 de lei, practicate în 2013. "Avem aceeași ofertă ca în perioada Crăciunului, în jur de 7 milioane de cozonaci, singura deosebire este că o să facem în perioada sărbătorilor pascale și multă pască, probabil câteva sute de mii de bucăți. În fiecare an, cantitățile pe care le scoatem acum pe piață [...]
Aproximativ 90% din consumul de mici din țară noastră se înregistrează în sezonul cald, de la mijlocul primăverii și până la jumătatea toamnei, ne-a declarat Ștefan Pădure, directorul general al Asociației Române a Cărnii (ARC). Producătorii de mici vând, pe timpul verii, circa 396 de milioane de mici sau echivalentul a 20.000 de tone din cele 440 de milioane de mititei produși anual, potrivit datelor disponibile în piață. De la finalul lunii trecute, [...]
Inspectorii OPC din Alba au reluat, luni, verificarile, in azilul de batrani unde in luna iunie au gasit 150 de kilograme de carne congelata, expirata de 9 ani. In plus, anchetatorii controleaza si alte doua centre pentru varstnici, in Alba Iulia. Rezultatele actiunii vor fi date publicitatii in scurta vreme. Controlul a scos la iveala lucruri socante: mai multi batrani ingrijiti de o congregatie crestina din Alba Iulia mancau carne care fusese bagata in congelatoarele azilului in 2005, desi [...]
In Romania, Hochland a lansat cascavalul in anul 2002 si in prezent produce 2.000 de tone anual. Principala piata de desfacere este cea locala, exporturile reprezentand o activitate inceputa recent.   Cascavalul produs la Sovata este exportat in tari precum Bulgaria, Serbia, Croatia si Macedonia. Pe piata romaneasca, evaluata la 100 de milioane de euro, Hochland detine o cota de 18%.   “Piata locala nu are evolutii spectaculoase, cascavalul este principala categorie cu [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi