Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Considerată mai demult o formă de vegetarianism extremă, hrana vie sau raw food intră din ce în ce mai mult în preferințele consumatorilor din întreaga lume și, de câțiva ani, în piața autohtonă. Antreprenorii care își construiesc afaceri din raw food mizează pe un public aparte, preocupat de sănătate și de un stil de viață natural, informeaza ZF.


„Pentru mine a fost o căutare personală: ne confruntam cu anumite boli în familie și atunci am căutat o alternativă pentru medicina tradițională. Am descoperit astfel că alimentația este unul dintre factorii cei mai importanți care ne pot ajuta să ne vindecăm sau să prevenim diferite boli“, explică Anca Alungulesei modul cum a descoperit „hrana vie“ în urmă cu aproximativ doi ani. I-au plăcut cel mai mult dulciurile aflate la intersecția dintre alimentația tradițională și cea sănătoasă și a ales să își construiască și un business mizând pe acestea.(mai multe pe www.zf.ro).

Alte articole recomandate:

Compania Microcat România are deosebita plăcere de a-si anunta prezența la cel mai mare eveniment expozițional de profil din România, Indagra 2014. La editia de anul acesta, noi Microcat România impreună cu partenerii nostri de la Aqua D&P Technologies am pregătit pentru dumneavoastră ultimele inovații în domeniul biotehnologiilor si protectiei mediului și vă asteptam la standul nostru cu numărul 34 din pavilionul C2, pentru a găsi impreună soluțiile [...]
            ANSVSA reia apelul către cetățeni să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc obținută de la animalul crescut și sacrificat în gospodăria proprie sau de la porcii mistreți.             În perioada 1 – 13 decembrie, în urma analizelor efectuate de către centrele județene au fost depistate 14 focare de [...]
Potrivit unui comunicat primit la redactia infoALIMENT Magazin, Coca-Cola HBC AG, al doilea cel mai mare îmbuteliator din lume al produselor Coca-Cola, a primit calificativul „A” în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP) și a obținut o poziție de top în Indexul Global pentru Leadership în Performanță Climatică 2014 (CDP Global Climate Performance Leadership Index).   Comunicatul precizeaza ca această realizare vine în [...]
Indicele prețurilor de consum (IPC) în luna decembrie 2013 față de noiembrie 2013 este 100,33%, iar față de decembrie 2012 este 101,55%. Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (ianuarie 2013 – decembrie 2013) față de precedentele 12 luni (ianuarie 2012 - decembrie 2012), determinată pe baza IPC este 4,0%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) este 3,2%.  In tabelul din imagine sunt trecut [...]
Băuturile spirtoase sunt o categorie care încă se luptă cu scăderile de consum generate de creșterea medie a prețurilor în urma majorării accizei, în septembrie 2013. Ce segmente reușesc totuși să crească și de ce, se intreaba jurnalistii de la Progresiv? Aflați din analiza realizată pe baza datelor furnizate de compania de cercetare de piață IWSR (International Wine & Spirit Research). Pentru jucătorii mari din piața locală a băuturilor spirtoase, vodca este cea ma [...]
Antioxidanții sunt folosiți pentru a minimiza oxidarea lipidelor, având efect de neutralizatori ai metalelor și de captare de radicali liberi ai oxigenului, care pot încetini oxidarea lipidelor. După cum se știe, oxidarea poate avea efecte negative asupra calității cărnii și a produselor din carne, provoacând modificări ale atributelor senzoriale, cum ar fi culoarea, textura, mirosul și gustul, dar și calitatea nutritivă. Un studiu [...]
Zilele trecute, s-a deschis la Berlin Expoziția Interna­țională pentru Industrie Alimentară, Agricultură și Horticultură Săptămîna Verde, unde participă mai mulți producători români, printre care și Lactate Brădet. Managerul Lactate Brădet, Marius Badea, a declarat pentru Curier Argeșean că vizează pătrunderea pe piața externă. Din România, sînt prezenți 22 de expozanți, iar din județul nostru, Lac­tate Brădet este singurul reprezentat. Producătorul [...]
  Andrei Iusut, proprietarul restaurantelor Divan a declarat următoarele: Vrem să continuăm să ne extindem cu o unitate pe an, așa cum am făcut-o în ultimii trei ani. Nu am decis încă ce direcție de dezvoltare vom avea anul viitor, am putea să ne orientăm către o diversificare a portofoliului sau către expansiunea formatului Express. Ne uităm atât la București, cât și la orașele mari ale țării. Andrei Iusut (33 de ani) a pășit prima dată în business [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN