Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană a venit și obligativitatea conștientizării importanței protecției mediului în care trăim. Fonduri, deloc neglijabile, au fost puse la dispoziția noilor țări membre, pentru ca trecerea la legislația comunitară, axată pe conservare și calitate, să se poată face mai ușor și rapid. În acest sens, România a beneficiat de mai multe programe de finanțare, prin care s-a urmărit creșterea competitivității pe piața globală.


 


Un sector important care a necesitat să fie resuscitat a fost și este cel al Protecției și Conservării Mediului. În această direcție, au fost efectuate investiții importante, în perioada 2007-2013, din fonduri europene. Conform legislației europene de Protecția Mediului, fiecare instituție de producție a fost obligată să aibă un plan de managemant al deșeurilor și al apelor uzate pe care le generează. S-au construit numeroase stații de epurare care, din numeroase cauze, nu funcționează corespunzător. Peste 90% din stațiile de epurare industriale date în folosință în ultimi 10 ani nu funcționează la parametri specificați în oferte. În cele mai multe cazuri, valorile obținute la analizele probelor prelevate din efluent depășesc îngrijorător limitele admise prevăzute în lege. Această problemă este cauzată de mai mulți factori:


-         Subdimensionarea stațiilor de epurare;


-         Folosirea echipamnetelor de calitate inferioară;


-         Lipsa specialiștilor de ambele;


-         Apariția oportuniștilor;


-         Tentația prețului mic;


 


Toți acești factori cumulați au avut ca rezultat un număr mare de stații de epurare care nu întrunesc parametri impuși de lege, iar beneficiarii nu își perimit o nouă investiție în acest scop.


 


Biopreparatele Microcat, pentru îmbunătățirea calității efluentului


 


Pentru rezolvarea sau ameliorarea acestor probleme, o soluție simplă și benefică poate fi folosirea de preparate microbiologice. Folosind aceste culturi naturale de microorganisme, se obține o înbunătățire a calității efluentului, iar, în unele cazuri, parametri impuși de lege (NTPA) pot fi atinși și menținuți timp îndelungat.


 


Biopreparatele Microcat sunt microorganisme sigure, izolate din natură, specializate pe descompunerea unor anumite substanțe și folosite în epurarea apelor uzate. Aceste biopreparate nu sunt poluante și sunt sigure pentru om, animal și mediu. Caracteristicile cheie ale biopreparatelor sunt:


 


-         Se adaugă direct în sistem


-         Se reduc costurile de exploatare ale stațiilor de epurare;


-         Consum redus de aditivi chimici


-         Scăderea CCOCr și CBO5


-         Posibilitatea de preparare și dozare automată


-         Oxidarea îmbunătățită a Amoniacului, Scăderea valorilor Azotului total


-         Eliminarea eficientă a grăsimilor și uleiurilor


-         Descompunerea eficientă a hidrocarburilor


-         Obținerea unui sistem stabil


-         Asistență tehnică permanentă


 


Cele mai utilizate Biopreparate Microcat în sistemele de epurare a apelor uzate menajere și industriale sunt:


 


Microcat ® ANL (Bioformulă pentru eliminarea mirosurilor și biodegradarea materiei organice din apele reziduuale în condiții anoxice);


Microcat ® DF (Antispumant natural);


Microcat ® DEN (Bioformulă denitrificatoare ce îmbunătățește procesul de eliminare a Azotului din efluent);


Microcat ® DL (Biopreparat lichefiant și dezodorizant pentru dejecții animaliere și nămoluri provenite din stațiile de epurare);


Microcat ® DNTRF (Biopreparat specializat pe lichefierea și degradarea uleiurilor și a grăsimilor cu aplicare direct în separatoarele și puțurile de pompare);


Microcat ® HT (Biopreparat specializat în epurarea apelor uzate cu temperaturi ridicate);


Microcat ® SR (Bioformulă specializată pe reducerea cantității de nămol provenită din stațiile de epurare);


Microcat ® STM + (Bioformulă pentru eliminarea mirosurilor și stimularea activității microbiologice din rețelele de canalizare, fose septice, stații de pompare și stații de epurare);


Microcat ® SXMRF (Bioformulă specializată în eliminarea uleiurilor și a grăsimilor din stațiile de epurare sistemele de pompare și digestoare anaerobe);


Microcat ® UASB (Biopreparat pentru stimularea activității în sistemele anaerobe de tratare a apelor uzate);


Microcat ® XF (Biopreparat pentru eliminarea microorganismelor filamentoase);


Microcat ® XNL (Biopreparat specializat în oxidarea Amoniacului; Nitrificare);


 


Pewww.microcat.ro poți verifica care biopreparate sunt cele mai avantajoase pentru aplicația ta.


Pentru mai multe informatii click aici


Date contact:


Director Vanzari Ing. Paul-Mihai Chezan
Tel: 0740-156.525
0730-132.797

Alte articole recomandate:

Unilever, unul dintre cei mai mari producători de alimente, produse de îngrijire personală și îngrijire a locuinței din lume, va transforma mâncarea expirată în energie verde. Procesarea se face la fabrica de biogaz din Prahova a grupului Genesis Biopartner. Unilever, unul dintre cei mai mari producători de alimente la nivel mondial, va livra deșeurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din Ariceștii Rahtivani [...]
(Agerpres) Proiectele de producere a energiei din surse eoliene și solare nu vor mai primi finanțare europeană în exercițiul bugetar 2014 – 2020, întrucât România și-a atins ținta privind aceste resurse, a declarat, joi, directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Mădălin Beltechi. ‘În perioada 2014 – 2020, nu vor mai fi finanțate proiectele bazate pe soare și vânt, întrucât [...]
(Agerpres) Deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare în primele șapte luni ale anului 2014 s-a diminuat cu 81,7% până la 55,1 milioane de euro, față de valoarea înregistrată în perioada corespunzătoare din 2013, când a atins nivelul de 301,8 milioane euro, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). “Contracția puternică a deficitului comercial s-a datorat creșterii susținute a exporturilor [...]
De porționarea precisă a brânzeturilor depinde în mare măsură eficiența producției și a stabilirii unui raport corect între prețul de producție și prețul de livrare. De mai bine de 20 de ani, compania americană Coprodev Plus produce echipamente de porționare destinate industriei alimentare, devenind un nume de referință printre furnizorii de cuttere pentru brânzeturi, informează DairyIndustries. Linia de porționare [...]
(Agerpres) Berea nu ar fi o cauză a obezității, iar un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, arată un studiu publicat de Institutul Științific pentru Sănătate Publică - Louis Pasteur, din Belgia.       Studiul, care a avut la bază obiceiurile a 10.000 de băutori de bere belgieni, arată, că 'un consum moderat de bere nu contribuie la instalarea obezității', în timp ce, între factorii de risc în creșterea masei corporale sunt [...]
Rosa, puiul gigant care cutreieră Europa a ajuns, de ieri și în România. Simpatica mascotă a devenit faimoasă în ultima lună, când a călătorit în cele mai mari capitale europene în cadrul unei campanii menite să îi convingă pe oficialii de la Bruxelles că este nevoie de o etichetare corectă a cărnii de pui. În spatele costumului lui Rosa se află Tamsin French, o tânără fermieră  de 23 de ani care și-a propus să apere dreptul [...]
(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni. Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața [...]
Bucătari cu ochelari de protecție, cu eprubete și costum de azbest, în locul clasicului șorț de bucătărie. Aceasta este o imagine care nu mai șochează atât de mult azi, nici în România, unde s-au deschis câteva restaurante – puține, într-adevăr - cu acest specific. Cât din această fascinantă bucătărie reprezintă o artă, o toană, știință pură sau magie gastronomic, este greu de spus! Moda a început să prindă și în România. Chef [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN