Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

FoodProcessing Technology anunță punerea la punct a unui nou sistem de inspecție a produselor din carne deja ambalate, cu ajutorul razelor X.


Sistemul X Ray Azano este conceput inspecției produselor deja ambalate, urmărind detectarea eventualelor contaminări ale produselor, inclusiv a celor cu metale, bucăți de sticlă etc.


Echipamentul este construit potrivit legislației internaționale în materie de siguranță alimentară și siguranță în exploatare, fiind neinvaziv și neafectând în vreun fel produsul.


Constructorul asigură posibilitatea configurării echipamentului potrivit cerințelor beneficiarului, asigurând acestuia economii substanțiale și reduceri semnificative ale costurilor.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situațiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătății publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situațiilor de criză. Reuniunea a avut ca sco [...]
Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară a prezentat recent într-o conferință de presă trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European ”Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013”.  Primul proiect se referă la creșterea eficienței sistemelor de control oficiale în domeniul siguranței alimentare, în principal a siguranței produselor de origine non-animală. Scopul proiectului constă în elaborarea metodologiilor de lucru [...]
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a trecut din subordinea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ședința Executivului de miercuri. "Prin ordonanța de urgență adoptată se au în vedere: elaborarea unitară și urgentă a Strategiei Naționale a Sectorului Pescăresc 2014-2020, asigurarea finanțării programelor multianuale pentru colectarea datelor, inspecție și control în sectorul [...]
Un sistem de absorbție a oxigenului și de eliminare a dioxidului de carbon care poate fi folosit în fabricarea ambalajelor a fost aprobat de către EFSA, informeaza Food Quality News. Panelul științific pentru contactul alimentelor cu materiale, enzime și arome (CEF) a evaluat siguranța unui amestec de eritorbat de sodium, carbonat de sodiu, bicardonat de sodiu, sulfat de fier, carbon activat, celuloză, hidroxid de calciu, clorură de calciu și apă. CEF [...]
ACPA Romania a organizat Conferinta de Presa”Optimum Cibum” la Institutul de Bioresurse Alimentare(IBA). In cadrul conferintei, au fost  abordate  urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui  studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioad [...]
Senatul a adoptat recent, o propunere legislativă de modificare a ordonanței cu privire la comercializarea produselor și serviciilor de piață, prin care retailerii sunt obligați să plaseze separat pe rafturi produsele care urmează să expire în trei zile. Comercianții ar putea fi obligați să plaseze separat pe rafturile magazinelor produsele care urmează să expire în trei zile și care sunt oferite la prețuri promoționale, potrivit unei propuneri legislative de modificare a [...]
Controalele efectuate de inspectorii Serviciului Igienă din cadrul Directiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt sunt o adevărată aventură în piețele agroalimentare din municipiul Slatina. Potrivit acestora la sosirea lor în piețe micii producărori își ascund brânza și smântâna în traiste și sacoșe sau pur și simpli pleacă acasă. Conform ordinului 111/2008, micii producători nu mai au voie să-și vândă marfa decât [...]
  Optica mondială în privința controlului calității s-a modificat esențial. Formele de organizare pentru calitate au depășit cadrul investigației analitice, cel de verificare a conformității cu standarde și norme. Controlul înseamnă astăzi a ține sub control calitatea, iar pentru a realiza acest deziderat, este necesară o politică a calității, simultan cu elaborarea de strategii ale calității, pentru atingerea treptei calitative vizate.   Sensul calității între [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN