Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situațiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătății publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situațiilor de criză.


Reuniunea a avut ca scop prezentarea aspectelor legislative, a procedurilor și a planurilor aferente necesare pentru implementarea sistemului rapid de alertă pentru alimente și furaje utilizat la nivelul Uniunii Europene, precum și a planurilor de contingență pentru managementul situațiilor de criză.


La aceasta reuniune au participat 100 de specialiști din cadrul ANSVSA și de la nivelul structurilor subordonate, iar prezentările au fost susținute de 6 lectori din România și alte state membre UE.


Aspectele prezentate și dezbătute în cadrul seminarului vor permite optimizarea modului de operare a structurilor ANSVSA în situații de criză, precum și aplicarea în mod unitar a reglementărilor în vigoare.


Cunoștințele dobândite in cadrul seminarului vor putea fi diseminate de către participanți si celorlalți specialiști de la nivelul ANSVSA implicați în gestionarea incidentelor alimentare încât să crească competența profesională a acestora. În acest fel, seminarul va contribui la îmbunătățirea capacității de aplicare a cadrului legislativ și a noilor instrumente în gestionarea incidentelor alimentare, la optimizarea timpului de reacție al autorități in aceste situații, pentru o mai bună protecție a sănătății consumatorilor.


De asemenea, realizarea acestui seminar va contribui la îmbunătățirea capacității ANSVSA în ce privește gestionarea crizelor generate de alimente, si implicit consolidarea încrederii consumatorilor în reacția eficientă a instituțiilor statului în aceste situații.

Alte articole recomandate:

Potrivit unui comunicat transmis la redactia infoALIMENT, in cursul lunii ianuarie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate, desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse [...]
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a trecut din subordinea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ședința Executivului de miercuri. "Prin ordonanța de urgență adoptată se au în vedere: elaborarea unitară și urgentă a Strategiei Naționale a Sectorului Pescăresc 2014-2020, asigurarea finanțării programelor multianuale pentru colectarea datelor, inspecție și control în sectorul [...]
(Mediafax) Producătorii elvețieni de brânzeturi vor să combată falsificarea produselor lor, între care renumita brânză Emmental, cu ajutorul amprentei genetice, înființând în acest scop un depozit unde, la o temperatură de minus 80 de grade Celsius, sunt păstrate 10.000 de mostre de bacterii din lapte. Industria elvețiană a brânzeturilor, care a realizat anul trecut exporturi de 604 milioane de franci elvețieni (659 milioane dolari), a recurs la metoda [...]
Oul este un aliment care se pretează la o păstrare îndelungată. În stare proaspătă, singurul germene care poate supraviețui în interiorul său este Salmonella, provenit de la pasărea care a produs oul, însă la suprafața cojii numărul microorganismelor poate fi înmiit mai mare. Sunt motive pentru care ouăle trebuie spălate și dezinfectate înainte de a fi depozitate, întrucât pe coaja lor există agenți infecțioși, care se pot transmite prin preparare [...]
(Agerpres) Berea nu ar fi o cauză a obezității, iar un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, arată un studiu publicat de Institutul Științific pentru Sănătate Publică - Louis Pasteur, din Belgia.       Studiul, care a avut la bază obiceiurile a 10.000 de băutori de bere belgieni, arată, că 'un consum moderat de bere nu contribuie la instalarea obezității', în timp ce, între factorii de risc în creșterea masei corporale sunt [...]
Probiota 2014- relocată din Bruxel în Amsterdam și organizată de NutraIngredients va aduce împreună cele mai fine minți comerciale și de știință care operează în sectorul pre- și probioticelor pe parcursul unor dezbateri de 2 zile, informează Dairy Reporter. Coordonat de cercetătorul scoțian Dr. Gregor Reid care și-a dedicat viața cercetării probioticelor și a lucrat cu câțiva dintre cei mai mari jucători de pe [...]
Mai multe persoane alcoolice din Amsterdam sunt recompensate cu bere după ce muncesc aproximativ șase ore pe zi pentru salubrizarea orașului, informează BBC. Inițiativa aparține companiei private Rainbow, iar proiectul de față este finanțat parțial cu bani de la guvernul olandez.   Organizatorii afirmă că din punctul lor de vedere și celelalte țări ar trebui să abandoneze corectitudinea politica de modă veche și să adopte aceleași măsuri.   Rene, un bărbat în vârstă de 52 [...]
Cetățenii care vin din Ucraina și Republica Moldova nu mai au voie să aducă lapte sau carne proaspata în România. Măsura a fost luată pentru a preveni apariția virusului gripei porcine africane și pe teritoriul țării noastre. Focare există în Lituania, Polonia și Rusia, dar există un risc crescut și în Ucraina. Carnea și laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN