Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

O solicitare privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă referitoare la piața românească a băuturilor fermentate liniștit, precum și noi propuneri legislative privind susținerea producătorilor viticoli au fost formulate marți de membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate în localitatea Jariștea din județul Vrancea.


          În cursul dezbaterilor la care au fost invitați fermieri vrânceni, în atenția parlamentarilor, ai oficialilor din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai autorităților locale a fost adusă problema băuturilor fermentate liniștit (BFL) altele decât berea și vinul, produse cu un potențial mare de risc pentru sănătatea consumatorilor și care fac concurență neloială vinurilor românești. 'Aceste licori lasă impresia falsă că ar fi vinuri românești, purtând pe etichetă imagini cu butoaie tradiționale, struguri și alte elemente care să convingă consumatorii. Producătorii de vinuri se plâng de o concurență neloială din partea acestor produse suspecte. În consecință, Comisia pentru agricultură va solicita Biroului Permanent al Camerei Deputaților înființarea unei comisii de anchetă privind piața BFL-urilor din România', a declarat deputatul liberal Nini Săpunaru, președintele respectivei comisii.


       In Vrancea, județ în care există peste 18 mii de mici proprietari de vie, care dețin 14 mii hectare de teren, s-a ajuns, din acest motiv ca producătorii să vândă un litru de vin și cu 1,3 lei, adică sub costurile de producție. Mai multe, pe www.agerpres.ro


         


 

Alte articole recomandate:

Totul a început in urma cu un an, când s-a născut ideea proiectului nostru, la început  mai confuză, apoi din ce în ce mai clară și mai îndrăzneața. De mare ajutor ne-a fost partenerul nostru de la IFI Spania (Instituto de Formacion Integral S.L.U. –  www.ifionline.com/ro ) care a pus imediat la bătaie experiența lui în concepere, accesare și implementare proiecte cofinanțate din fonduri europene, destinate [...]
Și în acest an, publicația infoALIMENT Magazin va fi prezentă la Indagra, acolo unde va lua pulsul evenimentului, va lua contact cu cele mai noi preocupări ale companiilor expozante, care activează în industria alimentară din România, ale furnizorilor de tehnologii, materii prime, soluții pentru siguranță alimentară, soluții informatice, ale specialiștilor care vor participa la numeroasele simpozioane și consfătuiri. Ca de fiecare dată, [...]
Meat & Milk- 25-26 mai 2017; Discutii directe, rezultate concrete! Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic Și în acest an, agenția infoGROUP invită fermierii, procesatorii și specialiștii din industriile de Lapte și Carne ale României, precum și din domeniile adiacente, să participe la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, eveniment care se va desfășura [...]
În ziua de 15 octombrie, la Balotești, în organizarea Consorțiului proiectului european FP7 SOLID și a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală România, se deschid lucrările Workshop-ului Internațional cu tema „Sisteme de producere a laptelui în Estul Europei”, eveniment care se va încheia în ziua de 16 Octombrie 2015, la sediul din Balotesti al INCDBNAR. [...]
Mii de cozonaci produși și comercializați de firma doljeană „Teoden” au avut inscripționat, în limba engleză, pe eticheta descriptivă a compoziției produsului, denumirea „bullshit” ca echivalent pentru produsul de cofetărie „rahat”. Oficialii companiei spun că este vorba de „o eroare observată cu întârziere”. Cozonacul „moale și pufos de Băilești”, preparat “ca la mama acasă” cu stafide, rahat și cacao a [...]
RBC (Romanian Business Consult), lider al pieței de soluții IT pentru retail-ul și industria alimentară din România, a devenit Partener al EXPO-Conferinței Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La eveniment, RBC va fi reprezentată de domnii Gabriel Pavel și Daniel Bejan, prezența companiei fiind marcată atât de o prezentare care va fi susținută [...]
Salariul mediu brut al unui angajat de la Coca-Cola HBC România, liderul pieței de băuturi răcoritoare, s-a situat anul trecut la 5.766 de lei (1.304 euro) lunar, în creștere cu aproape 50% comparativ cu anul 2008, în condițiile în care compania a renunțat la aproape 1.000 de angajați în această perioadă. Compania, care a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 410 mil. euro, a alocat 112 milioane de lei salariilor și indemnizațiilor oferite angajaților, [...]
Industria alimentară româ­neas­că duce la Paris săptămâna viitoare 47 de producători și procesatori cu afaceri cumulate de 1 mld. euro anual, la cel mai important târg de mâncare din lume, pentru a-și consolida pozi­țiile pe piața de export care a ajuns să genereze încasări de 800 mil. euro, informeaza ZF. „Ne întâlnim cu clienții actuali și potențiali noi clienți. Târgurile reprezintă pentru unii un element important, pentru [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN