Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

O solicitare privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă referitoare la piața românească a băuturilor fermentate liniștit, precum și noi propuneri legislative privind susținerea producătorilor viticoli au fost formulate marți de membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate în localitatea Jariștea din județul Vrancea.


          În cursul dezbaterilor la care au fost invitați fermieri vrânceni, în atenția parlamentarilor, ai oficialilor din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai autorităților locale a fost adusă problema băuturilor fermentate liniștit (BFL) altele decât berea și vinul, produse cu un potențial mare de risc pentru sănătatea consumatorilor și care fac concurență neloială vinurilor românești. 'Aceste licori lasă impresia falsă că ar fi vinuri românești, purtând pe etichetă imagini cu butoaie tradiționale, struguri și alte elemente care să convingă consumatorii. Producătorii de vinuri se plâng de o concurență neloială din partea acestor produse suspecte. În consecință, Comisia pentru agricultură va solicita Biroului Permanent al Camerei Deputaților înființarea unei comisii de anchetă privind piața BFL-urilor din România', a declarat deputatul liberal Nini Săpunaru, președintele respectivei comisii.


       In Vrancea, județ în care există peste 18 mii de mici proprietari de vie, care dețin 14 mii hectare de teren, s-a ajuns, din acest motiv ca producătorii să vândă un litru de vin și cu 1,3 lei, adică sub costurile de producție. Mai multe, pe www.agerpres.ro


         


 

Alte articole recomandate:

Directorul executiv al retelei de magazine cash&carry Selgros, Alexandru Vlad, considera ca distinctia intre en gros si en detail este invechita si ar trebui sa dispara din legislatie, in conditiile in care in piata nu mai exista o astfel de diferentiere clara intre formele de comert. ”Fiecare client, indiferent ca este business-to-business sau business-to-client, cumpara de acolo de unde gaseste marfa de care are nevoie la pretul de care are nevoie. Din punctul acesta de vedere, [...]
La începutul lunii martie 2014, La Fântâna, liderul pieței de apă minerală în sistem de watercoolere a intrat pe piața cafelei, având planuri extrem de ambițioase pe acest segment. O demonstrează și faptul că intrarea pe segmentul de cafea nu s-a făcut oricum, ci prin achiziția companiei Blue Cffee Service, parte a grupului de firme Aquila și reprezentant al produselor Lavazza în România. Lavazza este una dintre cele mai mari companii producătoare de [...]
Premierul Victor Ponta a declarat ieri seara, că ar prefera ca mai întâi să se reducă TVA la fructe, legume și carne,, dar aceste reduceri se vor putea negocia după ce vom avea încasările pe primul semestru de TVA la pâine. 'Dacă avem un ritm de creștere așa cum am avut în 2013, de 3,5% e sustenabilă propunerea privind reducerea TVA la 19%. Trebuie să mergem atât cât se poate tot spre zone țintite în care să reducem TVA, deocamdată în zon [...]
Rewe România deschide miercuri un magazin Penny Market în orașul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, și ajunge astfel la o rețea de 152 unități la nivel național, a anunțat retailerul, investiția într-o astfel de unitate fiind de circa două milioane euro. Unitatea are 100 locuri de parcare și a creat 16 locuri de muncă. Rewe România, parte a grupului german omonim, mai operează în România opt magazine XXL Mega Discount. În luna mai, Rewe Români [...]
Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri. Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea [...]
Crama Liliac, o investiție de 5,5 mil. euro a omului de afaceri austriac Alfred Beck, a intrat în al patrulea an de producție a vinurilor premium, când vânzările sunt estimate la aproximativ 120.000 de sticle, majoritatea realizate prin HoReCa (hoteluri, restaurante). „Am ajuns în 2010 întâmplător. In­tenționam să investim în păduri. Am venit aici (la Batoș, în județul Mureș - n.red.) cu dl. Beck, care s-a atașat de locuri și a avut [...]
Patronatul Național al Viei și Vinului (PNVV) estimează pentru 2014 o diminuare a recoltei de struguri cu 25%, comparativ cu anul 2012, din cauza precipitațiilor și grindinei, ceea ce va influența și producția totală de vin. În schimb, calitatea ar putea fi una "de excepție" dacă vremea călduroasă se va menține și în perioada următoare. 2014 este un an cu o producție diminuată față de 2012 cu 25%. Vreau să punctez că anul 2013 a fost un an cu o producție de struguri și de vin [...]
Producătorii români de lactate bio sunt așteptați la Biofact 2015. MADR a publicat anunțul de înscriere la eveniment, detaliile putând fi consultate pe site-ul instituției. Biofach 2015 va avea loc în perioada 11 – 14 februarie 2015 la Nuremberg, în Germania. Firmele certificate ecologic de către organismele de inspecție și certificare (condiție obligatorie) interesate să participe la această expoziție sunt invitate să completeze [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN