Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Mai multe persoane alcoolice din Amsterdam sunt recompensate cu bere după ce muncesc aproximativ șase ore pe zi pentru salubrizarea orașului, informează BBC.


Inițiativa aparține companiei private Rainbow, iar proiectul de față este finanțat parțial cu bani de la guvernul olandez.   Organizatorii afirmă că din punctul lor de vedere și celelalte țări ar trebui să abandoneze corectitudinea politica de modă veche și să adopte aceleași măsuri.   Rene, un bărbat în vârstă de 52 de ani, este dependent de alcool de aproape 30 de ani.


„Am patru copii și trei foste soții. Alcoolul le-a terminat pe toate. Nu-mi văd copiii, ei nu mă văd pe mine, nici nu știu dacă sunt în viață. De circa 30 de ani, alcoolul este mereu lângă mine, la vremurile bune sau mai puțin bune", spune Rene.   Acesta este doar unul dintre cei 20 de alcoolici care au acceptat să adere la inițiativa grupului Rainbow, o companie privată care își propune să ajute persoanele fără adăpost sau cele care sunt alcoolice, noteaza Adevarul.  


 „Este destul de dificil să îi facem pe acești oameni să renunțe complet la viciul lor. Am încercat orice altceva. Acesta este singurul lucru care funcționează. Poate nu reușim să-i facem mai buni, dar le dăm ocazia să ofere și ei ceva în schimb societății", apreciază Janet van de Noord, președinta organizației.   Grupul nu a dorit să precizeze suma pe care guvernul olandez o acordă unui asemenea proiect, dar a susținut că abordarea lor este una cel puțin eficientă.  


„Dacă oamenii sunt arestați, societatea va plăti și mai mulți bani ca să se ocupe de acești oameni. Așadar, ceea ce facem noi este un lucru bun. Nu văd de ce alte țări nu ar adopta o măsură asemănătoare", mai spune Janet van de Noord.   În timpul celor douăsprezece luni de când funcționează acest proiect, poliția locală a primit mai puține sesizări cu privire la tâlhărie. De asemenea, locuitorii pe care reporterul BBC i-a intervievat se declară fericiți că autoritățile sprijină o asemenea abordare neconvențională.  


Organizația Rainbow este optimistă cu privire la succesul ei și consideră că în viitor va putea atrage și mai multe fonduri pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. Alte orașe din Olanda iau acum în considerare introducerea unor sisteme similare.(Mai multe, pe www.adevarul.ro)matoala infoALIMENT Magazin

Alte articole recomandate:

  Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator. Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din [...]
Reprezentanții Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS) au avut o curiozitate: să afle câte E-uri conțin mărcile de ciocolată puse în vânzare pe piața autohtonă. Acești aditivi sunt blamați în totalitate de nutriționiști, care recomandă înlocuirea dulciurilor oferite copiilor cu fructele și legumele. Metoda de lucru a celor de la “Protecția Consumatorului” după care au [...]
Compania Sartorom a confirmat participarea la ediția a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes într-o economie aflată în dezechilibru”. Despre Sartorom Sartorom s-a născut acum aproape 25 de ani din dorinta unei [...]
În comunicatele primite din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor crescătorii de animale sunt îndemnați să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului. Acesta va verifica nu numai starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare ci  va da și o serie de sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare și analizele ce trebuie făcute, informează Jurnalul Giurgiuvean. Odată cu venirea [...]
În cursul lunii noiembrie 2015 ANSVSA și Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și [...]
(Comunicat) EFSA îndeamnă insistent oamenii de știință să aducă o schimbare pozitivă în sistemul european de siguranță alimentară, alăturându-se echipelor sale de experți în evaluarea riscurilor. Sunt așteptate candidaturi din partea oamenilor de știință de mare calibru, cu specializări în: sănătatea plantelor, organisme modificate genetic, hrană pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor, contaminanții din lanțul alimentar, pericole [...]
  O taxă de 20 de pence pe litru pentru băuturile cu zahăr în Londra ar îmbunătăți sănătatea și ar economisi până la 39 de milioane de lire sterline în domeniul asistentei medicale, spun militanții acestei campanii, informează Food Navigator. Militantii din Marea Britanie au sugerat că o taxă de 20 de pence per litru pentru băuturile cu zahăr va îmbunătăți sănătatea consumatorilor și de a salva bani - dar sunt astfel de id [...]
CODEX ALIMENTARIUS, adoptat in Romania sub forma SR 13462-1:2001 – Igiena alimentara. Principii generale,  face referire in Cap.9 “Informatii despre produse si constientizarea consumatorilor” la urmatorul aspect:“Informarea insuficienta cu privire la produs si/sau cunostintele neadecvate de igiena generala a alimentului pot duce la produse care sunt manevrate gresit in etapele ulterioare ale lantului alimentar. O astfel de manevrare gresita poate avea drept rezultat [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN