Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Recentele scandaluri alimentare care au avut ca rezultat retragerea de produse de la raft, imbolnaviri si chiar decese au generat o reactie vehementa a media ce a accentuat scaderea increderii consumatorului in produsele din cosul zilnic. De aceea, a avea un sistem de siguranta alimentara potrivit, certificat de un organism cu o reputatie impecabila, recunoscut la nivel international, este astazi mai important ca niciodata pentru companiile din domeniu.


Rina Simtex asigura certificarea de sisteme de siguranta alimentara simple sau integrate precum: HACCP (metoda de abordare sistematica a asigurarii inocuitatii alimentelor, bazata pe identificarea, evaluarea si tinerea sub control a tuturor riscurilor ce ar putea interveni in procesul de fabricatie, manipulare si distributie a acestora), ISO 22000 (standard ISO dedicat sigurantei alimentare), FSSC 22000 (Food Safety Security System, un update al ISO 22000), IFS (International Food Standard, certificare voluntara solicitata de retailerii europeni), BRC (British Retail Consortium, certificare voluntara solicitata de retailerii britanici), GlobalGap, care se bazeaza pe analizarea riscurilor procesului de productie, pornind de la stadiul de seminte / material seminal pana la livrarea produsului final catre client, GMP+, Bune Practici Agricole, care garanteaza companiilor calitatea, sutenabilitatea, siguranta si increderea pentru un produs pe intreg lantul alimentar. Aceste standarde asigura trasabilitatea pe intreg lantul alimentar demonstrand angajamentul companiei certificate vis-à-vis de livrarea de produse sigure, intr-un mod responsabil.


In plus, Rina Training Factory furnizeaza programe complete de cursuri pentru toate standardele solicitate in domeniul alimentar, atat in Bucuresti cat si in tara. Printre cele 30 de cursuri furnizate se regasesc cele de Auditor Intern, Auditor Extern, Manager Calitate & Mediu s.a.


RINA este un grup multi-national cu o vasta expertiza ce ii permite sa isi sprijine clientii in dezvoltarea si gestionarea diferitelor faze ale activitatii lor, oferind prin intermediul unor entitati dedicate servicii de certificare, testare, inspectii si consulting engineering. Cu o cifra de afaceri de 280 milioane de euro, peste 2100 de angajati si 150 de birouri in 53 de tari, RINA este recunoscuta pentru solutiile inovatoare personalizate, de inalta complexitate, precum si pentru raspunsurile promte oferite clientilor, prin intermediul unei retele globale. Mai multe detalii gasiti pe www.rinasimtex.rowww.rina.org.

Alte articole recomandate:

DairyReporter publică în ediția on-line de ieri o știre potrivit căreia EFSA este pe cale să anunțe declararea utilizării tehnologice a aspartamului ca fiind sigură. Astfel, potrivit declarațiilor Alicjei Mortensen, Chairman al Food Additives and Nutrient Sources Added to Foods, din cadrul EFSA, ”ultimele opinii ale specialiștilor care au efectuat peste 200 de cercetări în acest domeniu, sunt favorabile utilizării aspartamului în produs [...]
Cu o creștere de peste 17 %, prevăzută pentru acest an, firma Lloyd’s Register se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți auditori din domeniul gestionării siguranței alimentare, precum și a certificărilor de calitate. Doamna Nicoleta Copăceanu, Sales & Marketing Manager, ne-a declarat: ”Practic, acoperim orice tip de servicii de audit și certificare în domeniul calității alimentelor, dar preocupările noastre acoperă tot [...]
Veterinarii constănțeni au retras, din nou, de pe piață cantități importante de alimente care ar fi pus în pericol sănătatea consumatorului. Astfel, în perioada 9 – 15 mai, în cadrul controalelor tematice, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au confiscat și retras de la vânzare tone de alimente. Mai exact, au fost scoase de pe piață 5.429 kilograme de carne și produse din carne, 1.275 kilograme de lapte și [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de S [...]
(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București, au desfășurat 1.293 de controale în unitățile de producție, colectare, procesare, depozitare și comercializare a peștelui și produselor din pescuit.          Au fost verificate următoarele tipuri de unități: puncte de debarcare a peștelui, centre d [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
OMS și FAO au susținut documentul-cadru ICN2 care propune 60 de recomandări pentru îmbunătățirea sistemelor alimentare și de nutriție la nivel global, informeaza Food Navigator. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au publicat un plan de 60 puncte, ca parte a unui "cadru de acțiune" în vederea îmbunătățirii sistemelor alimentare [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN