Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În industria alimentara apa este folosită in cantităti mari, rezultand cantitati mari de ape reziduale. Consortiul olandez Colsen si H. van den Hul a gasit o solutie de tratare integrala a acestor ape reziduale. Ape reziduale tratate pot fi aduse la norme NTPA 001 sau 002, sau la calitati care sa le permita refolosirea in procesul de productie. In plus, cu aceasta tehnologie se poate produce energie (biogaz) prin transformarea materiilor organice in metan (CH4, componenta de baza a gazului natural). Energia produsa este sub forma de biogaz care poate inlocui total sau partial gazul natural, folosindu-se ca si combustibil in arzatoare existente, pentru producerea de agent termic. De asemenea biogazul poate fi folosit ca combustibil in motoare de cogenerare pentru producere de energie electrica si agent termic.


 


Tratarea anaerobă a apelor reziduale se aplică ca tehnologie clasica pe scară largă pentru apele cu conținut ridicat de materii organice (CCOCr >  2 000 mg/l). Tehnologia UASB (Upflow Anaerobic Sludge Blanket = Pătură de bacterii anaerobe într-un flux ascendent al apelor reziduale) este folosită in scopul tratarii apelor reziduale, producerii de biogaz (energie regenerabilă) si în stațiile de epurare pentru scăderea costurilor de exploatare.


 






















Componenta Îndepărtare
CCOCr 70% – 90%
N (azot) circa 10%
P (fosfor) circa 10%


 


 


Oportunitățile de sinergie sunt identificate pentru a reduce volumele de apă utilizate și pentru a purifica apa reziduală, cu recuperea de energie și nutrienți. Această abordare oferă, în general, următoarele beneficii:


ü  Eliminarea de carbohidrați, proteine ​​si grăsimi


ü  Conversia azotului proteic în azot amoniacal (NH4+)


ü  Recuperarea energiei prin transformarea materiilor organice în biogaz


ü  Reducerea consumului de energie (biogazul poate înlocui gazul natural)


ü  Reducerea consumului de energie (eliminarea pasului tehnologic de aerare)


ü  Reducerea consumului de apă potabilă


ü  Reducerea cantității de ape reziduale


ü  Calitatea efluentului îndeplinește cerințele europene (91/271/EEG)


ü  Minimizarea cantității de nămol rezultat


 


Fabrica de produse lactate Covalact din Sfântu Gheorghe a gazduit in 2013 o instalație pilot  cu recuperare de energie si tratarea apelor reziduale in sistem integrat.



  • Tehnologia aplicată procesului are la baza sistemul UASB imbunatatit cu tehnologii de ultima generatie. Ea oferă o soluție economică de protecție a mediului și asigură o amprenta energetica neutră .

  • In plus, tehnologii complementare pot fi adăugate pentru reutilizarea apelor reziduale și/sau recuperarea simultană de nutrienți precum K, N, S și P.


 


Aceasta instalatie pilot a fost construita pentru fabrica de lapte Covalact, tehnologia fiind aplicabila in intreg sectorul alimentar.


Daca sunteti interesati ne puteți contacta la adresa de email n.e.moldovan@kpnmail.nl


Pentru mai multe informatii puteti vizita pagina de website www.hren.ro si www.colsen.eu

Alte articole recomandate:

Reprezentanții marilor retaileri din România sunt interesați să comercializeze fructe proaspete din Republica Moldova prin rețele proprii, iar în perioada următoare vor avea loc discuții între fiecare hypermaket și producătorii moldoveni în vederea dezvoltării unui parteneriat în acest sens. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a menționat joi, susținerea pe care o acordă autoritățile din România producătorilor agricoli din [...]
Pornind de la povestea Luizei (fetița adorabila) care a devenit o mică vedetă odată cu apariția în spotul din 2002, Cris Tim cauta 8 copii care vor fi vedetele noului spot Salam Sasesc, prin intermediul campaniei Cris-Tim te face superstar! Provocarea campaniei: Scrie pe blogul tău o postare în care să-ți convingi cititorii părinți să-si înscrie copiii în concursul Cris-Tim te face superstar, folosindu-te de informațiile existente [...]
  Bursa de pește de la Tulcea va deveni realitate la jumătatea anului viitor. La opt ani de la anunțarea proiectului, au fost demarate lucrările la Bursa de pește din Tulcea. Potrivit contractului și autorităților tulcene, lucrările vor fi finalizate la începutul lunii iulie 2015. „Mai sunt niște chestiuni de aranjament cu șantierul naval (situat în vecinătatea amplasamentului pe care se va realiza proiectul, n.r.), dar asta nu afectează cu nimic buna desfășurare a [...]
În cadrul programului primei zile a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va fi organizat Workshop-ul cu titlul ”Industria lactatelor, sub imperativul investițiilor în tehnologie”.    Astfel, în intervalul orar 11-14, participanții vor avea ocazia să ia contact cu cele mai noi informații tehnice și [...]
După ce părinții îi alintau în copilărie, aducându-le acasă delicioasa ciocolată ce se producea la fabrica de lapte praf din Remetea, județul Harghita, un cuplu a dorit să reînvie gustul unic și au fondat în 2000 o fabrică de ciocolată de casă. Astăzi, cifra de afaceri a societății lor ”sare” de 1,5 milioane de euro pe an. ”E ușor de ghicit faptul că numele mărcii produselor vine de la prenumele nostru End – Ibo [...]
Investitorii străini sunt interesați de producția de vin din România, piață care a trecut în ultimii ani prin procese ample de retehnologizare și replantare și care începe să pună pe rafturile magazinelor și în restaurante vinuri de calitate superioară. Pe lista investitorilor se află ju­cători precum Cramele Recaș, Cramele Halewood sau Ro­ten­berg. „În momentul de față Cra­mele Recaș este unul dintre cele mai bune ținte din busi­nessul [...]
    Proiectul 'Anotimpuri la borcan' București-Ilfov s-a îmbogățit, de vineri, cu încă 28 de femei fără loc de muncă din comuna Crețești, județul Ilfov, care au devenit, oficial, lucrătoare specializate în conservele din fructe și legume, informeaza Agerpres.   Cele 28 de absolvente au înțeles oportunitatea profesională oferită de proiect și își doresc să deschidă afaceri de familie în domeniul alimentar. Cursul absolvit vineri a fost [...]
Wall-Street.ro te invita la a doua editie a conferintei retailArena – Innovation in Retail pentru a dezbate alaturi de speakeri de top din retail, FMCG si online cele mai noi tendinte intr-o piata in care amprenta digitalului devine din ce in ce mai puternica. Ia parte la un maraton al discutiilor intre profesionisti, pe 4-6 noiembrie, la hotel Howard Johnson. 1. Lucrezi in retail sau productie de bunuri de larg consum? retailArena – Innovation in Retail iti ofera oportunitatea de [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN