Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

harbuz infoALIMENT MagazinMedicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat și actualmente deputat, este în cărți pentru un loc în conducerea celei mai importante agenții europene de supraveghere a siguranței alimentare: Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară – European Food Safety Authority (EFSA).


Boardul de management al EFSA este format din șapte membri, iar mandatul actualei echipe de conducere expiră pe 30 iunie 2014. Dr. Liviu Harbuz este singurul specialist român care se află pe lista scurtă pentru un loc în conducerea agenției europene.


Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) este agenția Uniunii Europene care furnizează consultanță științifică independentă și comunicare cu privire la riscurile asociate cu lanțul alimentar, creat prin Regulamentul European 178/2002. Agenda de lucru a Autorității acoperă toate aspectele cu impact direct sau indirect asupra siguranței alimentelor și furajelor, inclusiv sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor a alimentației.


Consiliul de administrație al EFSA stabilește bugetul, aprobă programul anual de lucru, și este responsabil pentru asigurarea că Autoritatea colaborează cu succes cu organizații partenere din întreaga UE și nu numai. Directorul executiv este reprezentantul legal al Autorității și este responsabil pentru problemele operaționale, aspecte legate de personal și elaborarea programului anual, în consultare cu Comisia Europeană, Parlamentul European și statele membre ale UE.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Alte articole recomandate:

Preocuparea pentru a furniza ambalaje cât mai sigure, din punct de vedere al siguranței alimentare destinate laptelui UHT, precum si sucurilor sau a berii devine din ce în ce mai presantă pentru producătorii de ambalaje, în condițiile în care se pune tot mai mult accentul pe calitatea produselor. O soluție oferă compania Sidel, noutatea fiind anunțată de DairyReporter. Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia [...]
În cursul lunii noiembrie 2015 ANSVSA și Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și [...]
Virusul diareei epidemice porcine (The Porcine Epidemic Diarrhea virus - PEDv) a afectat 20 de state americane, printre care și  Iowa, Carolina de Nord, Minnesota, Oklahoma și Nebraska, informează  Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (UDSA). Boala se răspândește doar în rândul porcilor tineri a căror rată de mortalitate este de 50%, dar poate ajunge până la 100%, susțin medicii veterinari implicați în studierea acestui focar de infecție. [...]
Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de S [...]
Fabricile de procesare a cărnii trebuie să îndeplinească o serie de norme sanitare cum ar fi: suprafete usor de curatat si sterilizat; suprafete antiderapante in conditii de umezeala; suprafete rezistente la agresiunea substantelor dezinfectante si detergentilor; suprafete continue care sa asigure drenaj eficient si rezistenta in timp si rezistenta mecanica la trafic greu.   Pentru a veni în ajutorul procesatorilor de carne firma NORTH STAR oferă sisteme eficient [...]
În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc. Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]
(Comunicat) Având în vedere evoluția Bolii Limbii Albastre (Bluetongue) pe teritoriul României, ANSVSA aduce la cunoștință faptele care constituie contravenții la normele sanitare veterinare referitoare la măsurile generale și speciale de menținere a indemnității teritoriului față de bolile transmisibile la animale, de apărare a sănătății animalelor și de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om și se sancționează după cum urmează: - Potrivit HG nr. [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN