Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Luand in considerare succesul inregistrat de competitia din 2013, Unilever lanseaza a doua editie a Premiilor Unilever in domeniul sustenabilitatii pentru tinerii antreprenori. Astfel, compania ii invita pe tineri sa propuna solutii practice si inovatoare pentru a raspunde unora dintre cele mai mari provocari din domeniul sustenabilitatii.


“Cred ca tinerii pot gasi solutiile pentru provocarile cu care se confrunta planeta, iar propunerile de anul trecut sunt o dovada clara in acest sens. Tinerii vor reprezenta in curand 50% din populatia tarilor in curs de dezvoltare, dar sunt 100% viitorul nostru, deci este esential sa ii implicam in formarea unui stil de viata sustenabil si sa investim in ideile lor”, a declarat Paul Polman, CEO Unilever.

Unilever cauta produse, servicii sau aplicatii scalabile si sustenabile care sa reduca impactul asupra mediului, sa imbunatateasca sanatatea si starea de bine sau sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata ca urmare a unor schimbari ale practicilor curente sau a unor comportamente (mai multe pe www.magazinulprogresiv.ro).

Alte articole recomandate:

Cei mai mari producători și importatori au luat decizia de a înființa asociația patronală a producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase denumită Spirits Romania. Asociația, în curs de înființare, va deveni membră spiritsEUROPE, cel mai important patronat european din industria băuturilor spirtoase, având în componența sa 31 de asociații profesionale naționale din 25 de țări, precum și pe cei mai importanți producători din domeniu: Bacardi Martini, [...]
Teodora Chiorean: Nu există o lege a alimentului în fiecare țară, pusă în concordanță cu legislațiile internaționale. Aditivii folosiți în diferite țări cad sub incidența Parlamentului European, a Consiliului European al Alimentarius, respectiv a Codex privind aditivii alimentari și a legislației sanitare elaborate de de ministerele de resort. Procedura comună de autorizare pentru aditivii alimentari a fost instituită, la nivelul Uniunii Europene, de către Parlamentul [...]
Fermierii care produc țuică în gorspodăriile proprii vor trebui să înregistreze producția de alcool realizată și să solicite autorităților statului calcularea accizei pentru producția obținută, arată un proiect de lege aflat în lucru. Legislația actuală prevede că toate gospodăriile individuale care au instalații de producție de țuică și rachiuri trebuie să fie înregistrate la autoritatea vamală teritorială și au obligatoriu un sigiliu aplicat pe instalații pe toată [...]
Grapple sau mărul-strugure este un nou fruct care face furori în SUA. Dacă vă place textura de merelor, dar vă dați în vânt după gustul strugurilor, veți iubi noul experiment alimentar. Noile fructe arată ca merele, sunt frumoase, proaspete, doar că ele au un gust cu totul diferit. Merele-struguri au fost create de compania „Todd Snyder de C & O Nursery ” din Washington și potrivit site-ului acestora, ”baza pentru aceste fructe cu gust [...]
  Producătorul american de băuturi răcoritoare Coca Cola a anunțat miercuri că a semnat un acord pe 10 ani cu  Green Mountain Coffee Roasters, o companie care deține în SUA un brand foarte popular de aparate de cafea, prin intermediul căruia gigantul din Atlanta intenționează să-și plaseze produsele direct în locuințele consumatorilor prin dozatoare de băuturi carbonatate dezvoltate de partenerul său, scrie Wall Street Journal. Coca Cola va prelua și o participație de [...]
Mihai Vișan: Cu o cifră de afaceri de 10 miliarde euro (2011), segmentul alimentar și cel al băuturilor este, din acest punct de vedere, cel mai puternic sector manufacturier din țara noastră și cel mai important angajator, cu peste 186.000 de angajați. Cum am scris si pe site-ul nostru, această poziție de top necesită o atenție pe măsură din partea autorităților, cu atât mai mult cu cât industria alimentară este principalul debușeu al [...]
Ministrul finanțelor, Ioana Petrescu, a declarat, miercuri, că numărul de firme active în domeniul panificației a crescut datorită reducerii TVA de la 24% la 9%, fără a preciza cifra. Ulterior, președintele Rompan, Aurel Popescu, a spus că, acum, sunt înregistrate 4.570 de firme la Autoritatea Sanitar-Veterinară, față de 5.000, în urmă cu un an.Premierul Victor Ponta, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin și reprezentanții Rompan au [...]
Prețurile mărfurilor alimentare și nealimentare s-au majorat cu 0,9% fiecare, iar tarifele serviciilor au avansat cu 0,7%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS). Cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat la legume (cu 6,37%), fructe (1,57%), gaze naturale (1,17%) și combustibili (1,12%). Tarifele serviciilor poștale au urcat cu 5,49%, iar cele de telefonie cu 1,3%, în același ritm cu transporturile aeriene. "Indicele prețurilor de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN