Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

La conferința internațională Meat&Milk 2014, desfășurată la Sibiu, Sorin Minea, președintele Romalimenta, a tras un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă procesatorii, probleme care, în final, tot asupra consumatorilor se răsfrâng.


„România este singura țară din lume care-și distruge procesatorii. De ce procesarea cărnii –care, în România este o companie de familie-de ce noi suntem huliți și se dorește eliminarea noastră de pe piață?”, a întrebat retoric Sorin Minea.


Președintele Romalimenta a susținut că trebuie urgent redus TVA-ul la carne, întrucât în acestdomeniu se înregistrează o foarte mare evaziune fiscală, care se ridică, numai în cazul cărnii de porc, la 300-400 milioane de euro pe an. „Aș prefera să nu bag 24% TVA în buzunarul statului, ci să-i bag în calitatea produselor”.


Nu în ultimul rând, Sorin Minea a făcut o afirmație explozivă, care va face valuri mult timp: „Sunt firme care fac lobby la guvern, ca să nu scadă TVA-ul la carne, pentru că le-ar pica afacerile”. Însă președintele Romalimenta nu a dat niciun nume concret despre ce firme ar fi vorba.


În aceeași conferință, domnul Florin Căpățână, Director Corporate Carrefour, a afirmat că și marile rețele de hipermarket-uri resimt uriașul nivel al TVA-ului, acest lucru reflectându-se în vânzările care, chiar dacă au crescut într-o oarecare măsură, sunt departe de potențial. (Aura Alexa Ioan)

Alte articole recomandate:

Ulma propune o mașinp de generație nouă pentru ambalarea produselor proaspete în atmosfera modificată (MAP), pretabil la aambalarea uneo forte largi game de alimente: carne proaspătă sau procesată, pui, pizza, pește, paste sau brânzeturi.Noul sistem de sigilare transversală “Long Dwell”, caracterizat printr-o mișcare “ovală” a fălcilor, asigură o sigilare perfect ermetică și, totodată, conferă rapididate. Acest nou sistem de [...]
ConfectioneryNews a realizat un top al primelor 20 de națiuni mâncătoare de ciocolată, folosind datele Euromonitor International, privind consumul de ciocolată pe cap de locuitor.   Elveția, mereu în frunte     De departe, Elveția își păstrează locul fruntaș, fiind țara unde consumul de ciocolată este la rang de lege , fiecare persoană consumând în medie, 9 kg pe an, adică echivalentul a 209 (43 g) batoane de dimensiuni obișnuite. [...]
În perioada 10.01.2014 – 13.02.2014, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 8.066 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produs [...]
  În ultimii ani piața românească a ciocolatei s-a dovedit a fi mai puțin atractivă pentru investitori. Astfel, mai multe companii producătoare precum Perfetti van Mello Ferrero sau preferat să plece din România sau să își mute producția în țările vecine, după ce au înregistrat pierderi, în vreme ce acele companii care au rămas, au fost nevoite să facă față dificultăților legate de restrângerea pieței [...]
Chiar dacă unii producători agricoli sunt mulțumiți de căderile de zăpadă din ultimile două zile, sunt și fermieri afectați. Printre ei se numără și legumicultorii din Matca, județul Galați, pe care căderile de nea i-a obligat să taie folia pe pe solariile cu structură din lemn, pagubele înregistrate ridicându-se la 3.500 lei pentru 1.000 de metri pătrați de solarii acoperite cu polietilenă. Legumicultorii din localitatea Matca au luat această măsură pentru a evita ruperea [...]
Pestele ieftin nu este neaparat si recomandat pentru consum, mai ales cand este vorba de pangasius adus din Vietnam (peste crescut industrial de-a lungul raului Mekong). Gheorghe Stefan, presedintele Patronatului Pestelui din Romania, sustine ca acesta este foarte ieftin deoarece este crescut in conditii mai “ciudate”, comparativ cu acvacultura de la noi, si se foloseste drept hrana faina de oase, interzisa in UE. Romania importa anual circa 100.000 de tone de peste, producti [...]
Agenții economici care desfășoară activități comerciale, de producție sau prestări servicii au obligația obținerii acordului administrației publice locale, materializat prin eliberarea unui certificat de oportunitate, de către primăria localității în care își desfășoară activitatea.   Cerințe și criterii ce trebuie îndeplinite   Certificatul de oportunitate, emis simultan cu avizul pentru programul de funcționare, se eliberează pentru fiecare punct de lucru al [...]
De obicei, carnea este expusă consumatorilor într-o vitrină frigorifică. Aspectul cărnii atunci când este expusă consumatorilor, în caseta de prezentare, este cel mai important factor pentru a atrage clienții să cumpere produsul, cât și termenul de valabilitate al cărnii. Prin urmare, a fost necesar un studiu al metodei de ambalare, care să păstreze calitatea KNP × carne D, în special păstrarea culorii roșii. Procedeul de ambala [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN