Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În workshop-ul Fabrica de Lapte din prima zi a Expo-Conferinței Meat & Milk 2014, domnul Michal  Holdynski – Sef  al Departamentului  Cercetare si Dezvoltare  TEWES- BIS, din Polonia, a sustinut comunicarea cu titlul ”Solutii inovatoare aplicabile in Procesarea Laptelui”, in cadrul careia a prezenta cele mai noi produse si solutii ale companiei poloneze, dar si detalii despre activitatea companiei pe care o reprezintă si a firmei Legra Impex, reprezentanta din Romania. Din expunerea domniei sale amintim:


LEGRA  IMPEX  BRASOV  este  prezenta  pe piata  din  ROMANIA de  15  ani ,  oferind  o  gama  foarte  larga  de  Echipamente, avand  un  mare numar  de  beneficiari.


Participantilor la workshop li s-au propus urmatoarele solutii tehnologice:


A)  LINII   TEHNOLOGICE  pentru  procesarea  urmatoarelor  PRODUSE  LACTATE


- BRANZETURI  PROASPETE,  tip  “Branza  de  Vaci /  Tvarog“,  “FAGARAS“


Branzeturi  Moi,  tip Cas, TELEMEA


- Branzeturi  Maturate, tip  “TILSIT“


- LACTOACIDE, Produse  Fermentate, IAURT  GRECESC


B) LINII -  RECEPTIE/Procesare  Initiala/STOCARE LAPTE


- STATII  IGIENIZARE- CIP


- AUTOMATIZARI;   Sisteme  Comanda si Control


- Alte  Echipamente, conform  cerintelor  Beneficiarilor


C)   MASINI de AMBALAT


- ROTATIVE (2.500-10.000 Caserole/h)


- LINIARE (10.000-40.000  Caserole/h)


Linii Tehnologice pentru  productia de:


Branzeturilor Proaspete si a Branzei de Vaci Tvarog, in diferite  Versiuni si Configuratii, permitand obtinerea Produselor Finite intr-un  SORTIMENT foarte larg si diversificat, luand in considerare si Specificul  Regional si  Obiceiurile de Consum.


1-Linie Tehnologica de procesare  Branza  de  Vaci Tvarog si  Branzeturi  Moi, cu PRESARE & FORMARE in  COLOANA


2-Linie Tehnologica de procesare Branza de Vaci Tvarog si Branzeturi Moi, cu AUTOPRESARE  (Bloc-Forme/  Multi-Forme)


3-Linii Tehnologice de Procesare Branzeturi Moi, tip “TELEMEA“


4-Linii Tehnologice Mecanizate/Automatizate  pentru Branza de Vaci & “FAGARAS“


5-Linii Tehnologice pentru “ Cottage Cheese“  (Perle de Branza cu Smantana)


SOLUTIILE TEHNICE ASIGURA:


-Mecanizarea  si  Automatizarea  Proceselor  de  Productie


-Asigurarea  unor  Standarde   inalte   de  Igiena  ( prin  Ermetizarea  Proceselor  )


-Repetabilitatea  Proceselor  Tehnologice  /  Standardelor  de  Calitate  ale  Produselor


-Prelungirea  Termenelor  de  Valabilitate  ale  Produselor


-Optimizarea  Consumurilor  Specifice  si  Reducerea  Consumurilor  Energetice


LEGRA IMPEX SRL: Strada de Mijloc nr. 150-152, sc A ap. 7, Brasov-Romania, tel: 0268.422.807, mobil: 0744.516.261, fax: 0268.425.240, legraimpex@clicknet.ro

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Producătorul elvețian Nestle susține că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC. Nestle susține că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puțin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea și va începe să folosească metoda din 2018. Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru [...]
Acest aparat este proiectat pentru a umple o nevoie pe piata alimentara, pentru un slicer mic, foarte competitivă și versatil, destinat porționării produselor din carne. Capacitatea feliatorului este de  de 500 de taieri pe minut.Pe lângă cârnați uscati, este posibil să taie carnea la 0 ° C de la grosimea de 3 mm, șuncă cu rata de injectare (mai mare de 100%). Aceasta masina este complet automata și pot fi programati mai multi parametrii: lungimea [...]
Producția mondială de ulei de măsline s-ar putea reduce cu circa 19% în actuala campanie agricolă 2014 - 2015, la 2,56 de milioane de tone, fiind afectată de puternicele scăderi estimate pentru Spania (circa 50%), informează Efe Agro. Consiliul Internațional al Uleiului a publicat primele date, pe baza informațiilor furnizate de țările membre, dar acestea ar putea suferi modificări, deoarece sectorul agricol spaniol vehiculează deja producții mai mici și lipsesc datele din Italia.   [...]
Brandul de mezeluri Marex, deținut de omul de afaceri Marin Moraru, este prezent pe rafturile magazinelor din retailul modern ca fiind produs de firma MIMBU din Brăila, entitate fără notorietate, dar care a fost înființată în 2009, noteaza Ziarul financiar. MIMBU este controlată de Aura Mariana Bratu (61 de ani), iar administrator este Gabriel Valentin Preda, care deține și 4,9% din firma Marex SA. Anul trecut, MIMBU a cumpărat terenuri, clădiri și echipamente de la Marex [...]
(Autor: Ioan Serbanescu)  Efectul principal al afumării cu ajutorul fumului lichid constă în îmbunătățirea gustului, datorită componenților fumului și temperaturii scăzute la care se produce afumarea. La acestea, se adaugă îmbunătățirea aspectului, o acțiune antioxidantă a produselor și prelungirea duratei de conservare, datorată acțiunii antibacteriene a componenților fumului lichid.   Particularități generale, [...]
  Glanbia Ingredients a inserat mai mult de 200 de milioane de € în capacitățile sale de prelucrare a produselor lactate din întreaga Irlanda ca plan de pregătire pentru eliminarea cotelor de lapte la sfârșitul acestei luni (martie), informeaza Food Navigator. Noua fabrică care produce formula pentru sugari aparținând diviziei Nutritional Ingredients din Kilkenny, Irlanda, va fi cel mai recent produs de investiții al firmei atunci care va [...]
Ca de fiecare dată, standul companiei Valdo Invest a găzduit numeroase întâlniri de afaceri, în urma cărora vor rezulta, cu siguranță, noi contracte comerciale. Special pentru infoALIMENT Magazin, domnul Liviu Năstase, Director General al firmei, a declarat că, din păcate, segmentul afacerilor care vizează furnizarea de tehnologii de procesare a laptelui a stangat, din cauza dificultăților prin care trece această industrie. Însă, a adăugat acesta, [...]
Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia de decontaminare a ambalajelor PET destinate laptelui UHT. Tehnologia dezvoltată de Sidel reduce greutatea sticlelor cu 20% și, mai mult decât atât, reduce drastic eliberarea de compuși chimici prezenți în materialul în sine, din care este confecționată sticla.   Tema de cercetare a fost lansată în cadrul Sidel încă din 2009, unele variante fiind oferite [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN