Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

40 de restaurante, peste 4.000 de clienți și încasări brute de peste 200.000 de lei. Așa arată, în cifre, prima ediție românească a evenimentului ”Săptămâna Restaurantelor”, desfășurată în București între 16 și 23 mai. Majoritatea localurilor participante au raportat, pentru perioada respectivă, creșteri de cel puțin 20%, atât pentru încasări, cât și pentru numărul de clienți, în comparație cu săptămânile precedente.


„Prin Săptămâna Restaurantelor, dorim să oferim unui public mai mare acces la localuri de top. Iar evenimentul este mai mult decât atât: pur și simplu, vrem să creăm în România - deocamdată în București -, un eveniment care să însemne celebrarea ieșitului în oraș, celebrarea industriei culinare românești“, spunea Cristi Roman, manager de proiect Săptămâna Restaurantelor.


Acesta locuiește de șase ani în Dublin, unde, în perioada Săptămânii Restaurantelor, localurile din program sunt rezervate 100% tot timpul, ceea ce nu se întâmplă în restul anului. Practic, uneori încasările pot crește cu 50% în această săptămână, în comparație cu una obișnuită. Iar exemplele pot continua, cu orașe precum Londra sau New York, unde se practică de peste zece ani. Mai multe, pe www.capital.ro

Alte articole recomandate:

Cel mai mare si important eveniment agricol din Romania, targul INDAGRA , organizat de catre ROMEXPO in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, implineste, in 2015, XX de editii si se va desfasura in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie 2015, atat in interior cat si pe platformele exterioare. Deschiderea oficiala va avea loc miercuri, 28 octombrie, pe platoul din fata Pavilionului Central, in prezenta Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohanis, si a Minis [...]
Și în acest an, onorăm invitația organizatorilor de a participa la târgul international Indagra, care va avea loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie. Organizatorii evenimentului anunță o participare record, peste 500 de companii expozante și se aproximează că numărul vizitatorilor va depășii cifra edițiilor trecute. Ca și anul trecut, vom fi alături de bunii noștri prieteni și colaboratori de la Aqua D&P [...]
Mii de cozonaci produși și comercializați de firma doljeană „Teoden” au avut inscripționat, în limba engleză, pe eticheta descriptivă a compoziției produsului, denumirea „bullshit” ca echivalent pentru produsul de cofetărie „rahat”. Oficialii companiei spun că este vorba de „o eroare observată cu întârziere”. Cozonacul „moale și pufos de Băilești”, preparat “ca la mama acasă” cu stafide, rahat și cacao a [...]
Vânzările de alimente, băuturi și tutun au crescut în iulie, în serie brută, cu 11,4% față de aceeași lună a anului trecut și cu 5% comparativ cu iunie, iar cele de produse nealimentare au urcat cu 8,7% și, respectiv, 3,5%, astfel că afacerile din comerțul cu amănuntul au înregistrat un plus de 6,3%.  Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut, în serie brută, cu 3% în iulie, raportat la lun [...]
Pe bursele internaționale este deja vizibilă o creștere cu peste 50% a prețului cafelei, iar în România scumpirea se va vedea încă din primăvară. Presa economică internațională consemnează creșteri spectaculoase ale cotațiilor la cafea pe bursele specializate și explică această scumpire prin seceta care afectează culturile din Brazilia. „În câteva săptămâni, consumatorii vor vedea creșteri de prețuri“, notează „Wall Street Journal“, [...]
Maria Demetriad: Ieșirea companiilor românești din domeniul Industriei alimentare pe piețele externe a devenit nu doar o necesitate ci și, din fericire, o realitate din ce în ce mai profitabilă pentru toți. Pentru această ediție a infoALIMENT Magazin, am făcut o selecție a celor mai importante manifestări de profil din prima jumătate a anului 2014, fiind convinși că multe dintre firmele autohtone vor fi prezente acolo, cu standuri.   ISM- Köln, 26-29 [...]
(Agerpres) Vinurile românești au obținut nouă medalii de aur și 11 de argint, la „Concours Mondial de Bruxelles 2014”, una dintre cele mai importante competiții mondiale de vinuri și degustare. La concurs au fost prezentate 8.060 de vinuri din 41 de țări producătoare. Medaliile de aur au fost acordate vinurilor Fetească Neagră Egregio 2013 (Vincon), Floare de Lună Privat Reserve Fetească Neagră 2013 (cramele Halewood), Floare de Lună Privat Reserve Fetească Albă 2013 (cramele [...]
(Comunicat) Asociația profesională de standardizare GS1 Romania, în parteneriat cu Guvernul României – Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, organizează Lansarea oficială a agregatorului național de date de încredere despre produse “Cumpară Informat”.   Lansarea are loc luni, 28 septembrie a.c., cu începere de la ora 10, în București, la Hotel InterContinental, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN