Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

40 de restaurante, peste 4.000 de clienți și încasări brute de peste 200.000 de lei. Așa arată, în cifre, prima ediție românească a evenimentului ”Săptămâna Restaurantelor”, desfășurată în București între 16 și 23 mai. Majoritatea localurilor participante au raportat, pentru perioada respectivă, creșteri de cel puțin 20%, atât pentru încasări, cât și pentru numărul de clienți, în comparație cu săptămânile precedente.


„Prin Săptămâna Restaurantelor, dorim să oferim unui public mai mare acces la localuri de top. Iar evenimentul este mai mult decât atât: pur și simplu, vrem să creăm în România - deocamdată în București -, un eveniment care să însemne celebrarea ieșitului în oraș, celebrarea industriei culinare românești“, spunea Cristi Roman, manager de proiect Săptămâna Restaurantelor.


Acesta locuiește de șase ani în Dublin, unde, în perioada Săptămânii Restaurantelor, localurile din program sunt rezervate 100% tot timpul, ceea ce nu se întâmplă în restul anului. Practic, uneori încasările pot crește cu 50% în această săptămână, în comparație cu una obișnuită. Iar exemplele pot continua, cu orașe precum Londra sau New York, unde se practică de peste zece ani. Mai multe, pe www.capital.ro

Alte articole recomandate:

Consiliul Concurenței analizează concentrarea economică prin care Agrana Zucker GmbH din Austria preia controlul unic asupra unor active ce aparțin Grupului Lemarco: SC Lemarco Cristal SRL și SC Zahărul Liești SA. Consiliul Concurenței va analiza operațiunea de concentrare economică ce se realizează pe piața producției și comercializării zahărului din Romania, din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurențiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor [...]
Peroni Nastro Azzuro invita publicul sa descopere arta ospitalitatii oferite cu naturalete si sentimentul a  petrece timp alaturi de cei dragi, inspirate de bucuria si rafinamentul stilului Italian, printr-o serie de show-uri de live cooking in cele mai prestigioase 8  restaurante cu specific Italian din Bucuresti (pana in acest moment, au avut loc sesiuni in Trattoria Buongiorno), Constanta, Brasov si Timisoara. Placerea jocului cu ingredientele, decorul elegant, atentia acordata [...]
(Agerprs) Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților se află zilele acestea în județul Vrancea, locul unde astăzi va avea loc o ședință extraordinară a acestui for legislativ. Deplasarea în teritoriu a parlamentarilor va aduce și o dezbatere elaborată a Legii viei și vinului împreună cu cei mai importanți producători din această parte a țării, precum și cu reprezentanții organizațiilor profesionale și a [...]
Polițiștii bucureșteni verifică, miercuri dimineață, peste 30 de patiserii, covrigării și brutării, acțiunea având ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificației, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliția Capitalei. Sursele citate au precizat că sunt verificate 33 de puncte de lucru din domeniul panificației. Pentru această acțiune au fost mobilizați peste o sută de polițiști, care verifică dacă societățile comerciale înregistrează [...]
Deși consumul a crescut cu aproape 10% în primul trimestru al acestui an, un semnal puternic al ieșirii din criză, revenirea nu s-a văzut pe bursă: acțiunile companiilor din industria alimentară sunt pe minus de la începutul anului. Brokerii pun subperformanța bursieră a com­paniilor din industria alimentară pe seama faptului că acestea nu dețin cote relevante în piețele în care activează și pe lipsa de lichi­di­tatea acțiunilor.  Cele cinci companii [...]
Totalul energiei consumate de magazinele Mega Image din Bucuresti si Ilfov va fi acoperit de energie verde achizitionata de la Enel. “In anul 2012, am facut primul pas in utilizarea energiei verzi in magazinele noastre, Mega Image fiind in acel moment primul lant de supermarketuri din Romania care a investit in aceasta directie. In prezent, am reusit sa ne atingem obiectivul de a creste la maximum procentul de energie verde utilizat, iar acest rezultat demonstreaza angajamentul companiei [...]
Brutariile Paul lanseaza o campanie promotionala de vara dedicata tartelor cu fructe, desfasurata in perioada 8 iulie - 17 august, anunta un comunicat emis de Golin. Campania "Festivalul fructelor" are componente in-store, PR, OOH (stickere in metrou) si online pe paginile de Facebook si Instagram ale Paul Romania. Agentiile care s-au ocupat de dezvoltarea si implementarea campaniei sunt McCann si Golin, informeaza Iqads. In perioada promotiei, clientii Paul primesc o tarta gratuit pentru [...]
Și în acest an, publicația infoALIMENT Magazin va fi prezentă la Indagra, acolo unde va lua pulsul evenimentului, va lua contact cu cele mai noi preocupări ale companiilor expozante, care activează în industria alimentară din România, ale furnizorilor de tehnologii, materii prime, soluții pentru siguranță alimentară, soluții informatice, ale specialiștilor care vor participa la numeroasele simpozioane și consfătuiri. Ca de fiecare dată, [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN