Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunțat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producția de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.
Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com și preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.
Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de pui, de vită sau de pește, rețetele cuprind un „ingredient secret”: în loc de carne, se folosesc oasele de la fermele din jurul New York-ului.
Femeia spune că, în felul acesta, vine în ajutorul micilor fermieri care întâmpină probleme în a scăpa de resturile oaselor de la animale.
Fermele industriale se descotorosesc de resturile de oase transportându-le către alte fabrici care le procesează, de obicei, în hrană pentru animale.
De-a lungul timpului, aceste fabrici procesatoare de oase de fermă și-au dezvoltat afacerea astfel că acum acceptă numai cantități industriale de oase.
Micile ferme, care nu pot furniza o cantitate mare de oase, au trebuit să găsească alte soluții pentru a scăpa de reziduurile de animale. Multe ferme încearcă să vândă oasele în piață către proprietarii de câini sau persoanelor care doreau să le fiarbă pentru a face propria lor supă.
Însă oferta depășește cererea, iar cei mai mulți mici fermieri se văd nevoiți să depoziteze în propria fermă resturile de oase. Prin afacerea sa, Mamane scapă fermierii de acest surplus, se arată în articolul citat.


Datorită succesului micii sale afaceri, Mamane a început să călătorească în afara statului New York și a încheiat parteneriate cu alte cinci ferme, dar și cu o pescărie, trecând pe lista sa și o rețetă de supă din oase de pește.


În ultima perioadă, nu mai trebui să traverseze statul New York în căutarea de furnizori. Au început să vină fermierii la Mamane pentru a-i oferi resturile de oase.


Dar pentru a accepta noi propuneri de colaborare din partea fermierilor, newyorkeza a trebuit să-și extină afacerea. Se pregătește să-și punctul de lucru din Brooklyn în Hudson pentru a fi mai aproape de furnizori și unde închirierea spațiului de producție costă mai puțin. Aceste schimbări îi vor permite să investească în creșterea producției.

Alte articole recomandate:

  Alegerea optimă a echipamentelor utilizate la procesarea cărnii este determinantă pentru eficientizarea fluxului tehnologic și a fiecărei afaceri în sine. În această ediție a infoALIMENT Magazin vă propunem câteva soluții de la companiile Bradley Technologies, Omcan și Fleetood.   Bradley Digital 6-Rack Meat Smoker   Fabricat de compania Bradley Technologies, echipamentul de afumare a produselor din carne Bradley Digital 6-Rack Meat [...]
În urma declarațiilor domnului Claudiu Frânc, referitoare la situația dificilă a fermierilor din Maramureș, în relația cu FrieslandCampina, privind livrările de lapte-materie primă spre această companie, declarații apărute în Stirile Agricole și preluate de media specializată, domnul Cornel Caramizaru, Director de Vânzări al firmei, face următoarele precizări: ”In primul rand, am vrea sa subliniem ca informatiile privind [...]
Grupul leton Food Union, acționarul majoritar al producătorului local de înghețată Alpin57 Lux, a primit o investiție totală de 214 milioane de euro de la fondul de investiții  PAG, unul dintre cele mai importante fonduri din Asia cu active administrate de peste 16 mld. USD și de la Meridian Capital, un investitor existent în grup, în vederea extinderii la nivel internațional. Investiția fondului PAG este de 161,6 milioane de euro, în timp ce Meridian Capital [...]
Romfood Trading, unul dintre principalii importatori și distribuitori de produse din pește și fructe de mare din România și dezvoltator al brandului Alfredo Seafood, a încheiat anul 2016 cu performanțe notabile și se pregătește pentru un 2017 aflat sub semnul creșterii, dar și al consolidării. Cu o cifră de afaceri estimată la finalul anului trecut la circa 16 milioane de euro, în creștere cu 45% față de cele 11 milioane de euro [...]
Mașină de tocat cu o capacitate de prelucrare de 140 de kg pe oră, Vollrath 40743 este recomandat procesatorilor de dimensiune medie, carmangeriilor, măcelăriilor, magazinelor medii sau restaurantelor cu bucătării mari, anunta Bizrate. Deosebit de versatilă, mașina poate fi utilizată atât la obținerea cărnii tocate, cât și a fabricării cârnaților. Fiind prevăzută cu cuțite și site de foarte bună calitate, mașina poate fi folosită și la mărunțirea fructelor de mare sau [...]
Grupul turc Acelik, proprietarul Arctic, vrea să transforme România în hub european de producție și export, astfel că are planuri să construiască și o a treia fabrică pe piața locală, spun sursele din piață. Turcii au deja o fabrică de frigidere și congelatoare la Găești și au anunțat o unitate de producție de mașini de spălat vase și rufe la Ulmi, în același județ, Dâmbovița. Cea de-a treia unitate de producție, ce ar urma să fie am­plasată tot la Ulmi, v [...]
Carmina Paraschiv, Director General al Ana și Cornel, care de-a lungul timpului a dobândit respectul angajaților, competitorilor, clienților și comunității, este inscrisa la prima ediție a competiției EY Entrepreneur of The Year 2014 România, potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre. Carmina Paraschiv conduce un business cu o tradiție de peste 20 de ani, compania Ana și Cornel situându-se constant [...]
Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria băuturilor, a terminat anul 2014 cu un profit net de 11,4 milioane de lei, de opt ori peste nivelul înre­gistrat în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerțului.   Majorarea profitului net vine în condițiile în care cele mai importante două piețe pe care activează compania - băuturile nonalcoolice și berea - au avut un declin de 2-3%, respectiv 8,6% în volum anul [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN