Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunțat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producția de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.
Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com și preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.
Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de pui, de vită sau de pește, rețetele cuprind un „ingredient secret”: în loc de carne, se folosesc oasele de la fermele din jurul New York-ului.
Femeia spune că, în felul acesta, vine în ajutorul micilor fermieri care întâmpină probleme în a scăpa de resturile oaselor de la animale.
Fermele industriale se descotorosesc de resturile de oase transportându-le către alte fabrici care le procesează, de obicei, în hrană pentru animale.
De-a lungul timpului, aceste fabrici procesatoare de oase de fermă și-au dezvoltat afacerea astfel că acum acceptă numai cantități industriale de oase.
Micile ferme, care nu pot furniza o cantitate mare de oase, au trebuit să găsească alte soluții pentru a scăpa de reziduurile de animale. Multe ferme încearcă să vândă oasele în piață către proprietarii de câini sau persoanelor care doreau să le fiarbă pentru a face propria lor supă.
Însă oferta depășește cererea, iar cei mai mulți mici fermieri se văd nevoiți să depoziteze în propria fermă resturile de oase. Prin afacerea sa, Mamane scapă fermierii de acest surplus, se arată în articolul citat.


Datorită succesului micii sale afaceri, Mamane a început să călătorească în afara statului New York și a încheiat parteneriate cu alte cinci ferme, dar și cu o pescărie, trecând pe lista sa și o rețetă de supă din oase de pește.


În ultima perioadă, nu mai trebui să traverseze statul New York în căutarea de furnizori. Au început să vină fermierii la Mamane pentru a-i oferi resturile de oase.


Dar pentru a accepta noi propuneri de colaborare din partea fermierilor, newyorkeza a trebuit să-și extină afacerea. Se pregătește să-și punctul de lucru din Brooklyn în Hudson pentru a fi mai aproape de furnizori și unde închirierea spațiului de producție costă mai puțin. Aceste schimbări îi vor permite să investească în creșterea producției.

Alte articole recomandate:

Compania vâlceană Diana, unul dintre cei mai prestigioși procesatori de carne din România, va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care își va desfășura cea de-a V-a ediție în zilele de 12 și 13 mai sun genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   Iată, însă, [...]
Compania Indal Partner din Cluj oferă o gamă variată de echipamente destinate procesarii produselor lactate.Astfel de instalații sunt destinate efectuării proceselor de pasteurizare prin operații de încălzire/răcire prin recircularea laptelui pe traseul:vană produs >pompa de recirculare > modul schimbător de căldură >vană produs. Întreg procesul de pasteurizare este automatizat, toate operațiile sunt controlate de către un procesor. Componență: a) [...]
Compania Metalquimia a realizat o nouă gamă de echipamente de injectare a cărnii, soluții cuprinse în gama Movistick, după cum informează MeatProcessing. Capătul de agmă este utilajul Movistick 30 PJ, o mașină de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, [...]
Inspirați de berăriile artizanale din America sau Marea Britanie, tot mai mulți deschid astfel de afaceri si in România. Investiția începe de la un sfert de milion de euro, iar rețetele trebuie respectate întocmai. Berea albă, roșie sau neagră conține doar malț și hamei, nu și aditivi.   Alin Matache, unul dintre proprietarii unei astfel de afaceri, a declarat pentru Iqads: Rețetele noastre sunt de inspirație englezească. Și din America ne luăm o part [...]
Procesatorul polonez de carne de pasăre Drobimex a anunțat că va investi aproape 31 de milioane de dolari pentru extinderea și modernizarea unităților sale de procesare din Polonia, anunțul fiind făcut de Klaus Roppel, CEO-ul companiei, informează Global Meat News. Drobimex operează în prezent două unități de procesare carne în două orașe din Polonia. Cele două unități angajează peste 680 de persoane. Roppel a declarat că investiția, [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]
   Vorbim despre preparate obținute din carne tocată și condimentată maturată, majoritatea mezelurilor fiind introduse în membrane naturale sau artificiale și supuse ulterior unor tratamente termice (pasteurizare, afumare, uscare), diferite în funcție de tipul și sortimentul fabricat.   Argumentație tehnică pentru prepararea în membrană   După calibrul membranelor folosite și după particularitățile compoziției, mezelurile în membrană se clasifică [...]
Fondurile europene și naționale disponibile, în 2015, pentru investiții în procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol depășesc 8,8 milioane de euro, iar alocările totale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 -2020 pentru întreaga perioada de programare se ridică la 35,2 de milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ului Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Sumele sunt disponibile pe submăsura 4.2a [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN