Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunțat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producția de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.
Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com și preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.
Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de pui, de vită sau de pește, rețetele cuprind un „ingredient secret”: în loc de carne, se folosesc oasele de la fermele din jurul New York-ului.
Femeia spune că, în felul acesta, vine în ajutorul micilor fermieri care întâmpină probleme în a scăpa de resturile oaselor de la animale.
Fermele industriale se descotorosesc de resturile de oase transportându-le către alte fabrici care le procesează, de obicei, în hrană pentru animale.
De-a lungul timpului, aceste fabrici procesatoare de oase de fermă și-au dezvoltat afacerea astfel că acum acceptă numai cantități industriale de oase.
Micile ferme, care nu pot furniza o cantitate mare de oase, au trebuit să găsească alte soluții pentru a scăpa de reziduurile de animale. Multe ferme încearcă să vândă oasele în piață către proprietarii de câini sau persoanelor care doreau să le fiarbă pentru a face propria lor supă.
Însă oferta depășește cererea, iar cei mai mulți mici fermieri se văd nevoiți să depoziteze în propria fermă resturile de oase. Prin afacerea sa, Mamane scapă fermierii de acest surplus, se arată în articolul citat.


Datorită succesului micii sale afaceri, Mamane a început să călătorească în afara statului New York și a încheiat parteneriate cu alte cinci ferme, dar și cu o pescărie, trecând pe lista sa și o rețetă de supă din oase de pește.


În ultima perioadă, nu mai trebui să traverseze statul New York în căutarea de furnizori. Au început să vină fermierii la Mamane pentru a-i oferi resturile de oase.


Dar pentru a accepta noi propuneri de colaborare din partea fermierilor, newyorkeza a trebuit să-și extină afacerea. Se pregătește să-și punctul de lucru din Brooklyn în Hudson pentru a fi mai aproape de furnizori și unde închirierea spațiului de producție costă mai puțin. Aceste schimbări îi vor permite să investească în creșterea producției.

Alte articole recomandate:

  Prima imprimantă comercială 3D pentru retail va fi folosita pentru a crea jeleuri și bomboane în diferite forme, dimensiuni, culori și arome, spune creatorul Katjes Fassin UK, informează Food Navigator. Magic Candy Factory, cum este cunoscută imprimanta 3D, va fi lansată în SUA, Marea Britanie și Germania până în 2016. Imprimanta durează aproximativ cinci minute pentru a crea jeleurile cântărind între 15 g și 20 g. [...]
Adrian Simion și Floriana Vlaicu, el antreprenor de „profesie“, care a testat industria de advertising, cea de brokeraj și a înființat o firmă de securizare a sistemelor informatice în urmă cu zece ani, iar ea fondatoare a unei școli de cafea, au deschis la jumătatea lunii iulie o prăjitorie de cafea pe strada Eminescu din Capitală, în care au investit în jur de 60.000 de euro. „În urmă cu un an, într-o perioadă în care eram ma [...]
Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria băuturilor, a terminat anul 2014 cu un profit net de 11,4 milioane de lei, de opt ori peste nivelul înre­gistrat în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerțului.   Majorarea profitului net vine în condițiile în care cele mai importante două piețe pe care activează compania - băuturile nonalcoolice și berea - au avut un declin de 2-3%, respectiv 8,6% în volum anul [...]
Un profesor de chimie din Iowa a dezvoltat un nou concept: laptele Shaka, un produs cu mai multe arome, care-și schimbă gustul cu fiecare înghițitură, atunci când este scuturat! Inventatorul așteaptă acum să primească licența pentru acest produs. Larry Martin, care s-a retras de doi ani de la catedra de chimie a Colegiului Morningside, după 24 de ani de activitate, și-a dedicat ultimii doi ani, dezvoltării conceptului Shaka.   Folosing gelatină, Martin a constatat că ar [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Miozina este principalul responsabil de legarea apei și a particulelor de grăsime. Fabricarea produselor din carne mărunțită cu proprietăți texturale corespunzătoare este strâns legată de funcționalitatea proteinelor din carne în matricea tridimensională. Formarea acestei matrice este rezultatul interacțiunilor proteine-apă, proteine-proteine și proteine-lipide în [...]
Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat miercuri trei proiecte de lege privind clonarea animalelor și alimentele noi, care vor oferi securitate juridică în acest domeniu, două dintre acestea urmând să interzică utilizarea tehnicilor de clonare în Uniunea Europeană pentru animalele de fermă și importurile de clone ale acestor animale, a anunțat comisarul european responsabil cu sănătatea, Tonio Borg. Potriv [...]
Producătorii de la Metalquimia, de tehnologie destinată sectorului de carne, au lansat mașina de injectat Movistick 30 PJ, după cum informează Meat & Poultry. Utilaj de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, injectarea efectuându-se în 440 [...]
Bucătari cu ochelari de protecție, cu eprubete și costum de azbest, în locul clasicului șorț de bucătărie. Aceasta este o imagine care nu mai șochează atât de mult azi, nici în România, unde s-au deschis câteva restaurante – puține, într-adevăr - cu acest specific. Cât din această fascinantă bucătărie reprezintă o artă, o toană, știință pură sau magie gastronomic, este greu de spus! Moda a început să prindă și în România. Chef [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN