Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Înrăutățirea condițiilor meteo și seceta excesivă din ultimii ani i-au determinat pe cercetătorii Universității din Florida să caute soluții pentru a dezvolta un nou soi de alune, rezistente la secetă.


Echipa de cercetare va primi câte 500.000 dolari, timp de patru ani, de la Institutul Național de Alimentație și Agricultură USDA, pentru a găsi strategiile care pot  îmbunătăți toleranța la secetă a arahidelor. Cercetarea își propune să aclimatizeze aproximativ șase soiuri de arahide la condiții de secetă, care pot fi apoi utilizate în programe de reproducere.


Mai puțină apă, în perioada decreștere


Diane Rowland, profesor de agronomie la Universitatea din Florida, împreună cu echipa sa vor continua studierea unui proces numit aclimatizare amorsată- procedeu prin care alunele sunt udate în jur de 60%-70% din rata normală de irigare, înainte să înceapă cultura să producă alune. Metoda aceasta are rolul de a pregăti cultura cu mai puțină apă, pentru a rezista la perioada de secetă.


Dincolo de procesul de aclimatizare amorsată, echipa va căuta și alte instrumente de management de producție, care pot fi folosite în combinație, pentru a economisi cât mai multă apă la cultură.


Cultivarea cu benzi lucrative – în cazul în care solul este perturbat în fâșii de-a lungul domeniului, poate duce la creșterea infiltrațiilor din apa de ploaie, reduce evaporarea și se adaugă materie organică, a explicat Rowland. Această metodă de producție, în combinație cu aclimatizarea amorsată poate condiționa mai bine cultura, pentru a îmbunătăți rezistența și creșterea nivelului de recuperare în perioadelede secetă.


Cercetarea de până acum a arătat că benzile lucrativecu aclimatizare amorsată pot îmbunătăți randamentul la arahidela un deficit de apă de 50%. Mai multe, pe www.foodnavigator-usa.com

Alte articole recomandate:

              Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a atins în luna martie 2014 cel mai ridicat nivel din ultimul an, din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și a tensiunilor geopolitice din regiunea Mării Negre, arată datele publicate, joi, de FAO, relatează Reuters.           FAO dă lunar [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galați)  Tumblerizarea este un proces fizic de transferare a energiei într-o bucată de carne. Acest proces îmbunătățește frăgezimea cărnii printr-o distribuție mai uniformă a lichidelor în țesut, de exemplu, a soluției de sare și printr-o extracție mai bună a proteinei solubile în saramură și migrarea sa spre suprafața bucății de carne. De asemenea, în timp [...]
Reacționând față de situația deosebit de gravă din zona afacerilor cu alcool și băuturi spirtoase, Asociația Spirits România a luat atitudine în mod public, prin domnul Florin Rădulescu, președintele organizației.   Potrivit acestuia, statul român colectează circa 85 de milioane de euro anual din acciza la alcool (fără bere și vin), în timp în ce țări precum Bulgaria sau Slovacia, unde consumul de băuturi spirtoa [...]
Compania locală Transart, specializată în furnizarea de soluții software pentru business, a implementat sistemul de automatizare a forței de vânzări Hermes Merchandising & Marketing în cadrul Kandia Dulce, cel mai mare producător local de dulciuri, potrivit ZF.   Astfel, echipa de vânzări Kandia Dulce care își desfășoară activitatea pe teren dispun de informațiile de business de care au nevoie direct pe dispozitivele mobile care rulează sistemul d [...]
Comisia Europeană vrea să interzică vânzărea de alimente provenite de la animale clonate, importurile de astfel de animale, precum și tehnicile de clonare în cazul animalelor de fermă pe teritoriul Uniunii Europene (UE).Interdicțiile ar putea intra în vigoare, cel mai devreme în 2016, în cazul în care Parlamentul European și Consiliul European vor da undă verde celor trei proiecte legislative adoptate în cursulsăptămânii în acest sens [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a scăzut în mai, pentru a doua lună consecutiv, deoarece prețurile mai mici la produsele lactate, cereale și ulei au contracarat majorarea la cele ale zahărului și cărnii, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.           FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care [...]
(Mediafax) Carnea de pui s-a ieftinit cu 7% la poarta fermei, la presiunea cumparatorilor, iar la pretul de 7 lei pe kilogram fara TVA, producatorii se plang ca au pierderi si ca risca intrarea in insolventa, scrie Mediafax. “Pretul conteaza foarte mult pentru consumator. Carnea de pui este cea mai ieftina, cam 7 lei pe kilogram, fara TVA, la poarta fabricii. La pretul asta dam faliment”, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania. El a spus [...]
În timp ce șansele politicianului xenofob și antieuro Marine Le Pen de a ocupa președinția Franței cresc, iar aceasta își croiește drum spre Palatul Elysée dezbinând societatea, vechi frici reapar pe piețele financiare europene. Investitorii au început să ia în considerare posibilitatea ca datoria franceză să fie redenominată în franci sau într-o altă nouă monedă franceză și sunt la fel de prudenți în ceea ce privește obligațiunil [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN