Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Potrivit ultimelor date provenite de la Institutul Național de Statistică, la finalul anului 2013, România va înregistra cel mai mare PIB de după revoluție. Cu alte cuvinte, avem motive de bucurie.Belsug


După cum se cunoaște, o bună parte din ”pozitivul” acestui an vine dinspre agricultură, dar și dinspre industria alimentară. Se dovedește încă o dată că minima facilitare a afacerilor din zona de agro-industrie poate determina revigorarea întregii economii naționale. Să nu ne bucurăm prea mult, însă, pentru că nu e cazul; mai sunt multe de făcut.


Dar, dacă e bine, atât cât e, atunci, meritul este al fermierilor români și al tuturor celor care lucrează în industria alimentară autohtonă. Am spune, mai ales al celor din a doua categorie!, pentru că ei se luptă cu nivelul uriaș al taxării și impozitării, ei se luptă cu nemernica de concurență neloială, ei se luptă cu hipermarket-urile, atunci când negociază contractele.


Să recunoaștem însă și meritul retail-ului, pentru că el pare a fi cel mai mare contributor la bugetul național. Așa că, oricâte s-ar putea spune pe seama retailiștilor, justificat sau nu, trebuie ca toată lumea să le recunoască meritul principal în determinarea creșterii consumului aducător de bunăstare generală.


Una peste alta, anul 2013 pare a se termina mai bine decât 2012 și toți jucătorii din piață merită felicitări! Iar, dacă guvernul se va ține de promisiune și va decide, la vară, diminuarea TVA-ului, măcar pentru carne și lactate, atunci perspectivele pentru 2014 par a fi pline de speranță.


Alături întregii industrii, și infoALIMENT a traversat un an benefic. Iată, fostul catalog a fost transformat radical, devenind un adevărat compendium bianual al tuturor sectoarelor industriei alimentare românești dar și internaționale. Totodată, site-ul www.infoaliment.ro a fost și el transformat radical, fapt care a bucurat pe toată lumea și, mai ales, pe beneficiarii muncii noastre.


Și pentru noi, anul 2014 pare a fi plin de speranțe bine argumentate de fapte. Conferința Internațională Meat & Milk a devenit deja un brand și, încă de acum, așteptăm cu emoție deschiderea lucrărilor celei de-a III-a ediții care va fi organizată în 2014 la finalul primăverii. infoALIMENT Magazin va reflecta în continuare activitatea industriei alimentare românești și mondiale, iar cele două reviste de specialitate, Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, alături de publicația infoFERMA, întregesc paleta noastră editorială care vă este pusă la dispoziție, atât ca suport informațional, cât și ca oportunitate de afaceri.


Cu alte cuvinte, cu toții avem destule motive de bucurie, acum, la final de an.  Agenția infoALIMENT  Magazin vă urează un Crăciun și un An Nou fericit, iar anul 2014 să aducă tuturor sănătate și profit! La Mulți Ani!

Alte articole recomandate:

La începutul lunii martie 2014, La Fântâna, liderul pieței de apă minerală în sistem de watercoolere a intrat pe piața cafelei, având planuri extrem de ambițioase pe acest segment. O demonstrează și faptul că intrarea pe segmentul de cafea nu s-a făcut oricum, ci prin achiziția companiei Blue Cffee Service, parte a grupului de firme Aquila și reprezentant al produselor Lavazza în România. Lavazza este una dintre cele mai mari companii producătoare de [...]
Importurile de carne și lapte-materie prima, alaturi de importurile de produse alimentare din carne si lapte, au crescut in ultima perioada intr-un ritm care a determinat plasarea celor doua sectoare pe marginea prapastiei.   Ultimele date oficiale, precum si luarile de pozitie ale oficialitatilor din Romania, impreuna cu cele ale reprezentantilor principalelor asociatii profesionale din Romania, atrag din ce in ce mai des atentia asupra necesitatii cresterii productiei interne dar, [...]
"Degustarea cârnaților bănățeni" este o sărbătoare cu o tradiție de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat și nu numai. Evenimentul este organizat anual, înainte de intrarea în Postul Paștelui catolic. Manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a 45-a ediție.   Organizată de săptămânalul de limbă germană Banater Zeitung, "Degustarea cârnaților" a devenit o tradiție pe care amfitrionii au dorit să o [...]
Grupul american Kellogg's a decis să mute aproximativ 80 de locuri de muncă de la sediul său din Manchester (Marea Britanie) la un nou birou din București (România), informează publicația Manchester Evening News. Publicația menționată susține că directorul executiv de la Kellogg's, John Bryant, i-a informat pe angajați de decizia companiei de a-și eficientiza operațiunile. În consecință, grupul american a ales Bucureștiul pentru un centru european de servicii globale (GBS) care se [...]
Conducerea Companiei viniviticole Cotnari SA, din județul Iași, a lansat duminică 'Primul vin al anului', la o sărbătoare câmpenească organizată sub titlul 'Cotnari, primul vin al anului', eveniment la care au participat peste 5.500 de persoane. 'Primul vin al anului', adus de o caleașcă pe cea mai înaltă culme din Podgoria Cotnari, Dealul Cătălina, locul unde cu peste 2.000 de ani în urmă exista o cetate a lui Burebista, a fost certificat de un reprezentant al Oficiulu [...]
(Comunicat) Rezultatele studiului GfK FutureBuy despre influența tehnologiei asupra comportamentului de cumpărare 15 septembrie 2014 – Într-un context economic instabil și dominat de tehnologie, o nouă tipologie de cumpărător se naște la nivel global: Xtreme Shoppers. Studiul GfK FutureBuy în România remarcă o creștere spectaculoasă a acestui segment, în 2014 înregistrându-se cu 34% mai mulți astfel de cumpărători decât [...]
La doi ani de la înființare, SaladBox – un brand de restaurante pus pe picioare de șase antreprenori din Cluj, Mureș și Sălaj – a ajuns la o rețea de 25 de unități în toată țara și 250 de angajați, informeaza ZF.   „SaladBox s-a născut din dorința de a oferi o alternativă mâncării de tip fast-food”. Așa începe descrierea afacerii pe care a pus-o pe picioare în aprilie 2012 împreună cu alți tineri Dan Isai, 27 de ani, cel [...]
Adrian Simion și Floriana Vlaicu, el antreprenor de „profesie“, care a testat industria de advertising, cea de brokeraj și a înființat o firmă de securizare a sistemelor informatice în urmă cu zece ani, iar ea fondatoare a unei școli de cafea, au deschis la jumătatea lunii iulie o prăjitorie de cafea pe strada Eminescu din Capitală, în care au investit în jur de 60.000 de euro, informeaza ZF. „În urmă cu un an, într-o perioadă în care [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN