Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna martie 2014, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile  agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna martie 2013 cu 19,7%, respectiv cu 18,2%.


În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile  procesatoare a crescut cu 12,5%.


 


Martie 2014 comparativ cu februarie 2014


 


În luna martie 2014 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 13134 tone (+19,7%). Dintre principalele produse lactate cea mai mare creștere a producției în luna martie 2014 comparativ cu luna februarie 2014 a avut loc la brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (91,3% din producția totală de brânzeturi) cu 999 tone (+20,2%).


 


Scăderea producției, în luna martie 2014 comparativ cu luna precedentă, poate fi menționată la: smântâna de consum cu 204 tone (-4,4%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 109 tone (-0,8%), lapte de consum cu 105 tone (-0,5%). Cantitatea de lapte brut importat a scăzut de la 10264 tone în luna februarie 2014 la 8018 tone în luna martie 2014 (-21,9%).


 


Martie 2014 comparativ cu martie 2013


 


Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna martie 2014 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 12287 tone (+18,2%).


 


Producția principalelor produse lactate a crescut în luna martie 2014 comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2013 astfel: brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă cu 695 tone (+13,2%), lapte de consum cu 1510 tone (+7,7%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 309 tone (+2,2%), unt cu 13 tone (+1,7%), smântâna de consum cu 58 tone (+1,3%). Cantitatea de lapte brut importat a scăzut de la 9755 tone în luna martie 2013 la 8018 tone în luna martie 2014 (-17,8%).


 


Trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013


 


În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 24037 tone (+12,5%).


 


Creșteri ale producției în trimestrul I 2014 față de trimestrul I 2013 pot fi menționate la: lapte de consum cu 8025 tone (+14,2%), brânzeturi inclusiv brânză obținută exclusiv din lapte de vacă (91,7% din producția totală de brânzeturi) cu 1630 tone (+11,4%), smântână de consum cu 931 tone (+7,1%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut și altele) cu 1480 tone (+3,4%).


 


În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, producția a scăzut la unt cu 33 tone (-1,4%). Cantitatea de lapte brut importat a scăzut de la 29158 tone în trimestrul I 2013 la 28295 tone în trimestrul I 2014 (-3,0%). (Biroul de Presă al INSSE)

Alte articole recomandate:

Polibutilena succinată bio (PBS) folosită ca material de ambalat este deja investigată ca parte a unui proiect european, informează Dairy Reporter. SUCCIPACK va produce materiale PBS cu acid succinic bio 100% ( din grâu) pentru procesarea de ambalaje pentru alimente.Aceasta va ajuta industria europeană, în special întreprinderile mici și mijlocii, să își întărească avantajul competitiv asupra dezvoltării PBS-ului bio în SUA și Asia. Scopul [...]
Marile companii de vinuri din SUA lucrează doar cu soiuri fine de struguri, iar gustul este asigurat de faptul că nici un strugure necopt sau stricat nu are voie să ajungă în procesul de producție. De aceea, în Napa Valley, o sarcină importantă o aveau cei care selectau strugurii, oameni plătiți bine ca să nu dea greș. Până de curând, când viticultorii au investit într-un robot industrial acapabil să facă această muncă de [...]
Exista sperante pentru reducerea cotei de TVA la carne, dar si la alte categorii de produse, dupa cum lasa in continuare sa se inteleaga premierul Victor Ponta: "Anul viitor va exista spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne, a precizat inca o data, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.  "Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificație. Asta înseamnă că anul viitor putem [...]
Air Liquide Romania va participa în calitate de Partener la EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk 2015, evenimant care se va desfășura în zilele de 3, 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Compania Air Liquide Romania își va prezenta cele mai noi produse și servicii din domeniul gazelor industriale în standul pe care îl va organiza în cadrul secțiunii Expo.   Amintim că Air Liquide Romania [...]
(Mdeiafax) Britanicii au desemnat un whisky single malt, produs din orz germinat la o singura distilerie, din Japonia ca fiind cel mai bun din lume. Prestigiosul ghid britanic "Jim Murray's Whisky Bible" ("Biblia whisky-ului lui Jim Murray", n.r.) a desemnat, in premiera, un whisky produs in Japonia drept cel mai bun din lume. Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 a fost descris ca fiind "consistent, sec, dar rotund ca o minge de biliard" de ghidul britanic, ce [...]
Potrivit unei cercetari privind obiceiul de consum al romanilor, alimentele bio inca nu conving. Afirmatia este facuta intr-un studiu realizat de Miriam Moroianu si Catalina Laschon, pentru Nielsen Romania, fiind publicat de Iqads. Romanii privesc alimentatia sanatoasa fie ca pe o renuntare la anumite alimente, fie ca pe nevoia de a introduce altele: respondentii cred ca o alimentatie sanatoasa ar trebui sa ex [...]
  Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator. NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul [...]
Alexandru Peligrad:   Producția totală de fructe de pădure a României, obținută de pe suprafețe cultivate s-a cifrat în ultimii zece ani la circa 26.000-27.000 tone anual, cu un maximum înregistrat în 2006 (28.500 tone) și un minimum înregistrat în 2007 (de 23.300 tone), deși, față de anul 2006, suprafața cultivată crescuse cu 341 ha, se arată în Studiul ”Potențialul de export al României – Fructe de pădure” realizat d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN