Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna martie 2014, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile  agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna martie 2013 cu 19,7%, respectiv cu 18,2%.


În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile  procesatoare a crescut cu 12,5%.


 


Martie 2014 comparativ cu februarie 2014


 


În luna martie 2014 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 13134 tone (+19,7%). Dintre principalele produse lactate cea mai mare creștere a producției în luna martie 2014 comparativ cu luna februarie 2014 a avut loc la brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (91,3% din producția totală de brânzeturi) cu 999 tone (+20,2%).


 


Scăderea producției, în luna martie 2014 comparativ cu luna precedentă, poate fi menționată la: smântâna de consum cu 204 tone (-4,4%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 109 tone (-0,8%), lapte de consum cu 105 tone (-0,5%). Cantitatea de lapte brut importat a scăzut de la 10264 tone în luna februarie 2014 la 8018 tone în luna martie 2014 (-21,9%).


 


Martie 2014 comparativ cu martie 2013


 


Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna martie 2014 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 12287 tone (+18,2%).


 


Producția principalelor produse lactate a crescut în luna martie 2014 comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2013 astfel: brânzeturi inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă cu 695 tone (+13,2%), lapte de consum cu 1510 tone (+7,7%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și altele) cu 309 tone (+2,2%), unt cu 13 tone (+1,7%), smântâna de consum cu 58 tone (+1,3%). Cantitatea de lapte brut importat a scăzut de la 9755 tone în luna martie 2013 la 8018 tone în luna martie 2014 (-17,8%).


 


Trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013


 


În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 24037 tone (+12,5%).


 


Creșteri ale producției în trimestrul I 2014 față de trimestrul I 2013 pot fi menționate la: lapte de consum cu 8025 tone (+14,2%), brânzeturi inclusiv brânză obținută exclusiv din lapte de vacă (91,7% din producția totală de brânzeturi) cu 1630 tone (+11,4%), smântână de consum cu 931 tone (+7,1%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut și altele) cu 1480 tone (+3,4%).


 


În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, producția a scăzut la unt cu 33 tone (-1,4%). Cantitatea de lapte brut importat a scăzut de la 29158 tone în trimestrul I 2013 la 28295 tone în trimestrul I 2014 (-3,0%). (Biroul de Presă al INSSE)

Alte articole recomandate:

Uleiuri presate la rece. Ulei de floarea-soarelui. Ulei de rapiță. Ulei de nucă. Ulei de in. Ulei de cânepă. Ulei de  dovleac. Toate produse de o familie în localitatea Luna, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca. Povestea micii afaceri de succes a fost povestită pentru Agrointeligența de către Felicia Tulai, tânăra care, alături de părinții săi, a creat brandul românesc ”Luna Solai”.   Când a simțit că vrea să facă o [...]
Unul dintre punctele centrale ale Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014 l-a reprezentat, cu siguranță, Masa rotundă din finalul celei de-a doua zile a evenimentului, care s-a desfășurat sub genericul ”Risc major: TVA ridicat, evaziune, private label”. La dezbateri au participat: Laurențiu Rebega-Europarlamentar, membru al Comisiei pentru Agricultură și Industrie Alimentară a Parlamentului European, Claudiu Frânc-Președinte [...]
  Raportul anual (2009) al ANSVSA constată (prin examinarea 4597/25.05.09), referitor la un lot de carne de cal, etichetată și livrată ca provenind de la specia bovină, că este originară din Bulgaria, producător MEKOM. Fără valuri mediatice. Acel eveniment (făcut public exclusiv în raportul anual al ANSVSA) a determinat foarte puțini procesatori de carne și cu atât mai puțini consumatori să își pună întrebări vizavi de substituirea frauduloasă.   Calul, [...]
„Mărcile private sunt o amenințare pentru branduri”, susține Mihai Dinculescu, Senior Brand Manager la producătorul Meda, însă recunoaște că ele pot fi și o oportunitate. Mezelurile sunt o categorie care a atras mai multe proiecte de marcă privată, dezvoltate în general pe cele mai reprezentative produse, preluând astfel din cota de piață a brandurilor naționale. „Marile rețele de retail cunosc foarte bine nevoile și [...]
De câteva sute de ani, vinul se îmbuteliază în recipiente din sticlă incoloră sau colorată, cu forme și capacități variate. La începuturi, buteliile din sticlă erau masive întrucât erau obținute prin suflare manuală, astfel că erau groase și adesea mai grele decât conținutul. De câteva decenii, butelia din sticlă cu volumul de 750 ml a devenit unitatea standard în industria vinului pentru caracterizarea vânzărilor. Forma clasică a [...]
(Comunicat) Organizațiile industriale din toată lumea depun eforturi pentru administrarea riscului. Incidentele, de tipul retragerilor de produse, încălcarea securității datelor sau vătămarea personalului, pot avea consecințe imediate și pot afecta clienții, angajații, proprietatea intelectuală și venitul. Managementul riscului trebuie să se concentreze pe cauza problemelor. În multe cazuri, aceasta se află în cadrul infrastructurii de [...]
Compania GoodMills (fosta Titan), unul dintre cei mai mari jucători de pe piața produselor de panificație, se va diviza parțial în două societăți, una purtând același nume, și cealaltă - Frozen Bakery Products SA, pe care se vor transfera activitățile de producție a produselor de panificație con­ge­lată, conform unui pro­iect al companiei apărut în Monitorul Oficial.   GoodMills reali­zează pâine proas­pătă, produse de pa­tiserie, dar ș [...]
Ermatec este o companie specializata in tehnologia de portionare  si feliere cu ultrasunete si poate oferi cele mau bune sotutii de taiere cu greutate fixa sau variabila pentru branza, carne sau produse de panificatie. Compania a lansat de curand ultimul model de echipament, ERMA 30C Caracteristice tehnice ERMA 30C: -realizat din otel inoxidabil AISI 304 -picioare ajustabile pentru planeiateta masinii -parte electrice si penumatica sunt protejate inpotriva patrunderii apei -partea de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN