Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Pret porc infoALIMENT MagazinPuțini români își pot imagina masa de Crăciun fără preparate din carne de porc, dar medicii atrag atenția cu privire la cantitatea consumată. Totuși, specialiștii îi avertizează pe români cu privire la felul în care trebuie să arate carnea prospătă atunci când este cumpărată. adevarul.ro vă propune o plimbare prin goana după carnea de porc, oraș cu oraș.


BACĂU: În ceea ce privește, modalitatea prin care carnea de porc ajunge pe masa de Crăciun, tehnologia modernă își găsește aplicabilitate și în domeniul comerțului cu animale domestice. În unle părți din țară, porcii de Crăciun se vând pe internet. Mai mulți crescători particulari de porci își caută clienți pe internet, prin intermediul siteurilor de anunțuri. Oamenii susțin că nu este pentru prima oară când recurg la internet pentru a-și vinde “marfa”, însă anul acesta comerțul a mers mai bine decât la Sărbătorile trecute.


CONSTANȚA: Dacă vor să plătească un preț minimal la carnea de porc pentru Sărbători, constănțenii trebuie să ia legătura direct cu crescătorii de animale. Cea mai simplă soluție este să întrebați la producătorii care vând în piețe. Oferta expusă de ei pentru carnea tranșată de porc este între 28 și 12 lei kilogramul. Diferența o face felul cărnii, care poate fi cu os sau fără os, ceafă, spată, pulpă, mușchi, cotlet, șuncă, costiță, fleică, cap, rasol, picioare etc.


BISTRIȚA: Vechiul obicei al tăiatului porcului a început să se întâlnească tot mai rar în Bistrița-Năsăud, locul lui Ghiță fiind luat de carnea la kilogram cumpărată de la carmangerie sau din supermarket. „De vină” pentru asta este tocmai prețul care a ajuns încet, încet prohibitiv, un porc ajungând să coste cât un salariu mediu.


TÂRGU-JIU: Carnea de porc în viu se vinde în județul Gorj cu 10-11 lei. Suinele sunt vândute prin intermediul anunțurilor, pentru că în Târgu Jiu nu există un târg de animale. În hala de carne, prețurile au crescut foarte mult în ultimele zile, comercianții sperând că vor obține câștiguri consistente de sărbători. Dacă în urmă cu doar o o săptămână, ceafa de porc costa 17 lei/kilogram, acum se vine cu 20 de lei. De asemenea, pulpa de porc se vine cu 15-16 lei/kilogramulm, în timp ce cârnații afumați se vând cu 22 lei.


IAȘI: Marile magazine din Iași se întrec în oferte, în această perioadă, în ceea ce privește carnea de porc și bunătățile derivate din aceasta. Ieșenii își mai pot procura alimentele și din piețele din oraș. Pentru a-și procura carnea de porc pentru masa de Sărbători, ieșenii au la dispoziție fie supermarketurile mari din oraș fie piețele. Acestea din urmă au devenit, în ultima perioadă, supraglomerate atât de comercianți cât și de clienții care caută prețuri cât mai avantajoase.


CLUJ-NAPOCA: Carnea de porc în viu costă la Cluj de la 8 la 10 lei kilogramul, iar în carmangeriile din piețe, de la 17 la 30 de lei, kilogramul de carne. Slănina se poate cumpăra cu 8,6 lei kilogramul, iar jumările, cu 46 de lei kilogramul. Cu puține zile înainte de sărbători, în târgurile de pe sate unde se vând cereale și animale, prețul în viu al kilogramului de porc este de 8-9 lei, negociabil. Cu 8 lei kilogramul se vindea porcul în viu la târgul de la Mociu, unul dintre cele mai mari din județ.


VASLUI: Criza își spune cuvântul și în acest an și încî îi ține departe pe vasluieni de carnea de porc. Comercianții au profitat de apropierea Crăciunului și au ridicat prețurile, în această perioadă, cu aproximativ 20%. Pe ultima sută de metri, vasluienii au început să ia cu asalt magazinele și standurile dedicate produselor din carne pentru masa de Crăciun., Cei mai mulți încă mai testează piața, puțini fiind cei care se îndură să scoată din buzunar câteva sute de lei și să cumpere carne de porc.


PITEȘTI: Rafturile piețelor din Pitești, ca de altfel și din hipermarketuri sunt pline până la refuz de carne de porc. Cumpărătorii dau buluc și, înainte de a achiziționa, iau pulsul în toate centre comerciale pentru a vedea unde sunt cele mai mici prețuri. După cum se știe, în lanțurile mari de magazine, prețurile sunt bătute în cuie. În piețe comercianții nu lasă la bani pentru a avea un câștig cât mai substanțial, mergând pe premiza ”fie el cât de sărac, românul tot își cumpără o bucată de carne de porc”.


BUZĂU: În oboarele buzoiene, porcii vii se vând cu 10 lei kilogramul, nici mai mult, nici mai puțin. Nici în cel mai aglomerat weekend din târgul de animale de la marginea Buzăului crescătorii nu au fost prea dispuși să se tocmească și sunt hotărâți să mențină prețurile până de Crăciun. Sutele de clienți ai oborului buzoian, sosiți de dimineață în căutarea purceilor pentru masa de Crăciun, au dat de crescători extrem de hotărâți să-și valorifice animalele la maximum.


CĂLĂRAȘI: Criza îi ține departe pe călărășeni de carnea de porc, iar vânzările slabe dau peste cap profitul comercianților. Deși pregătirile pentru Crăciun au intrat în linie dreaptă, clienții nu se înghesuie la cumpărături. Vânzările la carnea de porc au scăzut în magazine cu 10 % față de anul trecut. Comercianții sunt optimiști și speră ca situația să iasă din amorțeală în această săptămână. Producătorii din județul Călărași spun că vânzările sunt pe linia de plutire.


FOCȘANI: Focșănenii așteaptă săptămâna viitoare deschiderea pieței de carne pentru a putea spera că prețurile vor mai scădea. Deși mai sunt zece zile până la Crăciun, zi în care tot omul, sărac sau bogat, va avea pe masa de sărbători cele mai bune bucate, agitația după carnea de porc din Piața Moldovei a început cu mult mai înainte.


CRAIOVA: Prețul cărnii de porc a explodat în luna decembrie. Craiovenii susțin că este cu 20% mai scump ca anul trecut. În fața vitrinelor pline oamenii se uită lung, însă își văd de drum mai departe. Anul acesta se anunță unul sărac pentru craiovenii care pun preț pe carnea de porc. Cumpărătorii se tem că majorările nu se vor opri aici, mai ales că vânzătorii vor profita din plin că se apropie Crăciunul.


ARAD: Producătorii din piețele arădene care comercializează poduse din carne de porc au început să umple vitrinele frigorifice cu produse. De asemenea, și marile centre comerciale din Arad cu specific alimentar au început să se aprovizioneze cu carne pentru sărbătoarea Crăciunului. Din astfel de locuri reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad recomandă cumpărarea cărnii, mai ales că sunt puncte unde au loc verificări periodice.


ALEXANDRIA: Alexăndrenii au început deja pregătirile pentru masa de Crăciun și au plecat în căutarea celor mai bune oferte la carnea de porc, ingredientul de bază al meselor de sărbători. Cele mai bune prețuri le-au găsit anul acesta la hipermarket. Porcii în viu se cumpără , anul acesta, în doi, iar în ceea ce privește vietnamenzii, prețul prea mare pare să bată colesterolul.


ZALĂU: Bugetele tot mai mici alocate sărbătorilor de iarnă afectează anul acesta și tradiția tăierii porcului de Crăciun. Tot mai mulți sălăjeni aleg, de nevoie, să-și cumpere din carmangerii câte două – trei kilograme de carne, în locul porcului pe care și-l cumpărau în trecut. Situația a dus, în ultimele zile, la scăderea dramatică a porcilor de carne, care se vând acum chiar și sub 8 lei pe kilogram.RRÂMNICU VÂLCEA: Prețuri piperate la carnea de porc în magazinele din Râmnicu Vâlcea. Un kilogram de carne se vinde și cu 17,99 lei în magazinele din oraș. Înainte de Crăciun, comercianții din Râmnicu Vâlcea practică aproximativ aceleași prețuri, cu foarte mici diferențe.


TURNU-SEVERIN: Zilele acestea, carnea de porc e la mare căutare. Severinenii au început din timp să-și facă aprovizionarea de Crăciun, astfel că la acest sfârșit de săptămână măcelăriile au fost pline ochi de clienți. Cei care nu au avut posibilitatea de a cumpăra un porc din târg, s-au reorientat și au mers în măcelăriile din Turnu Severin. Aici prețurile cu crescut puțin față de anul trecut, însă fiecare client a putut să cumpere cele de trebuință pentru masa de Crăciun.


SLATINA: Prețurile la carnea de porc, cel mai căutat produs în această perioadă, îi țin la distanță pe slătineni, cel puțin până la acest moment. În afară de fericiții posesori de asemenea animale “la țară”, puțini sunt cei care își permit să cumpere carne de porc din cauza prețurilor ridicate. Piețele agroalimentare din municipiul Slatina sunt dovada unei situații care pare a devenit tot mai vizibilă de la un an, la celălalt.


SLOBOZIA: În piețele și carmangeriile din Slobozia, carnea de porc nu mai este la mare căutare. Comercianții susțin că vânzările au scăzut cu aproximativ 10 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Un kilogram de carne de porc costă 20 de lei la Slobozia. Comercianții care vând carne de porc în carmangeriile și supermarketurile din Slobozia susțin că apropierea sărbătorilor de iarnă nu schimbă cu nimic situația. Vânzările la carnea de porc sunt extrem de scăzute.


ALBA IULIA: În perioada ce precede sărbătorile de iarnă se constată și în Alba o cerere mult mai mare de carne de porc. Preparatele care au la bază acest produs sunt o parte componentă importantă a alimentației din perioada sfârșitului de an. Oferta este variată, dar prețurile destul de piperate nu permit decât achiziționarea unor cantități minime. (Mai multe, pe www.adevarul.ro)

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Caroli Foods Group, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mezelurilor, a terminat primul semestru cu un profit net de 8,8 milioane de lei, în creștere cu 122% față de pe­rioada similară a anului trecut. De asemenea, în aceeași perioadă, cifra de afaceri a pro­ducă­torului a ajuns la  229 milioane de lei, în creștere cu 34% față de prima jumătate a anului trecut. Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri totală de circa 400 [...]
Grupul Carrefour Romania anunta intrarea in reteaua Express a unui nou magazin de proximitate operat in regim de franciza, in Bucuresti: Express La Parter. In acest moment, reteaua numara 59 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 10 unitati in orasul Brasov si 49 in Bucuresti si Ilfov. Conceptul de franciza propus de catre Carrefour Romania permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o retea de magazine sa pastreze, sa administreze si sa isi [...]
După ce părinții îi alintau în copilărie, aducându-le acasă delicioasa ciocolată ce se producea la fabrica de lapte praf din Remetea, județul Harghita, un cuplu a dorit să reînvie gustul unic și au fondat în 2000 o fabrică de ciocolată de casă. Astăzi, cifra de afaceri a societății lor ”sare” de 1,5 milioane de euro pe an. ”E ușor de ghicit faptul că numele mărcii produselor vine de la prenumele nostru End – Ibo [...]
METRO Cash & Carry continuă „De-ale noastre”, primul program de pe piața din România care vine în sprijinul producătorilor locali și susține agricultura sustenabilă. METRO a reușit să reunească peste 100 de agricultori în program și să se extindă în 33 de comunități. Scopul lansării programului „De-ale noastre” în anul 2012 a fost acela de a aborda principalele probleme ale producătorilor loca [...]
Surprinzator, un supermarket poate avea o oferta de pret mai avantajoasa in cazul unui cos de cumparaturi cu produse alimentare de baza decat un magazin de tip hard discount, potrivit studiului Consumer Basket realizat de compania de monitorizare Hiper Com, si citatd e Wall Street. Cosul de cumparaturi analizat cuprinde 11 alimente de baza: apa minerala 1 l, faina 1 kg, faina de porumb 1 kg, zahar 1 kg, ulei floarea soarelui 1 l, orez 1 kg, lapte 1 l, margarina 1 kg, telemea 1 kg, piept [...]
Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele patru luni atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,9%, respectiv 7,2%, a anunțat marți INS.  Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, serie brută, s-a majorat în primelepatru luni datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare [...]
Producția de vin din acest an va fi cu 11% mai mare decât cea de anul trecut – 4 milioane de hectolitri față de 3,6 milioane de hectolitri în 2015. Potrivit Patronatului Național al Viei și Vinului, vinurile vor fi de calitate, pentru că strugurii au acumulat cantități suficiente de zaharuri, dar se înregistrează diferențe semnificative de medie cantitativă de struguri la hectar atât între regiunile viticole, cât și între producătorii aflaț [...]
În zilele de 25 și 26 mai 2017, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, au avut loc lucrările celei de-a VI-a ediții a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, organizată de agenția infoGROUP Media Invest și revista Meat.Milk. Manifestarea din acest an s-a derulat sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”, reunind ca de fiecare dată elita sectoarelor de carne și lapte ale [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi