Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Pret porc infoALIMENT MagazinPuțini români își pot imagina masa de Crăciun fără preparate din carne de porc, dar medicii atrag atenția cu privire la cantitatea consumată. Totuși, specialiștii îi avertizează pe români cu privire la felul în care trebuie să arate carnea prospătă atunci când este cumpărată. adevarul.ro vă propune o plimbare prin goana după carnea de porc, oraș cu oraș.


BACĂU: În ceea ce privește, modalitatea prin care carnea de porc ajunge pe masa de Crăciun, tehnologia modernă își găsește aplicabilitate și în domeniul comerțului cu animale domestice. În unle părți din țară, porcii de Crăciun se vând pe internet. Mai mulți crescători particulari de porci își caută clienți pe internet, prin intermediul siteurilor de anunțuri. Oamenii susțin că nu este pentru prima oară când recurg la internet pentru a-și vinde “marfa”, însă anul acesta comerțul a mers mai bine decât la Sărbătorile trecute.


CONSTANȚA: Dacă vor să plătească un preț minimal la carnea de porc pentru Sărbători, constănțenii trebuie să ia legătura direct cu crescătorii de animale. Cea mai simplă soluție este să întrebați la producătorii care vând în piețe. Oferta expusă de ei pentru carnea tranșată de porc este între 28 și 12 lei kilogramul. Diferența o face felul cărnii, care poate fi cu os sau fără os, ceafă, spată, pulpă, mușchi, cotlet, șuncă, costiță, fleică, cap, rasol, picioare etc.


BISTRIȚA: Vechiul obicei al tăiatului porcului a început să se întâlnească tot mai rar în Bistrița-Năsăud, locul lui Ghiță fiind luat de carnea la kilogram cumpărată de la carmangerie sau din supermarket. „De vină” pentru asta este tocmai prețul care a ajuns încet, încet prohibitiv, un porc ajungând să coste cât un salariu mediu.


TÂRGU-JIU: Carnea de porc în viu se vinde în județul Gorj cu 10-11 lei. Suinele sunt vândute prin intermediul anunțurilor, pentru că în Târgu Jiu nu există un târg de animale. În hala de carne, prețurile au crescut foarte mult în ultimele zile, comercianții sperând că vor obține câștiguri consistente de sărbători. Dacă în urmă cu doar o o săptămână, ceafa de porc costa 17 lei/kilogram, acum se vine cu 20 de lei. De asemenea, pulpa de porc se vine cu 15-16 lei/kilogramulm, în timp ce cârnații afumați se vând cu 22 lei.


IAȘI: Marile magazine din Iași se întrec în oferte, în această perioadă, în ceea ce privește carnea de porc și bunătățile derivate din aceasta. Ieșenii își mai pot procura alimentele și din piețele din oraș. Pentru a-și procura carnea de porc pentru masa de Sărbători, ieșenii au la dispoziție fie supermarketurile mari din oraș fie piețele. Acestea din urmă au devenit, în ultima perioadă, supraglomerate atât de comercianți cât și de clienții care caută prețuri cât mai avantajoase.


CLUJ-NAPOCA: Carnea de porc în viu costă la Cluj de la 8 la 10 lei kilogramul, iar în carmangeriile din piețe, de la 17 la 30 de lei, kilogramul de carne. Slănina se poate cumpăra cu 8,6 lei kilogramul, iar jumările, cu 46 de lei kilogramul. Cu puține zile înainte de sărbători, în târgurile de pe sate unde se vând cereale și animale, prețul în viu al kilogramului de porc este de 8-9 lei, negociabil. Cu 8 lei kilogramul se vindea porcul în viu la târgul de la Mociu, unul dintre cele mai mari din județ.


VASLUI: Criza își spune cuvântul și în acest an și încî îi ține departe pe vasluieni de carnea de porc. Comercianții au profitat de apropierea Crăciunului și au ridicat prețurile, în această perioadă, cu aproximativ 20%. Pe ultima sută de metri, vasluienii au început să ia cu asalt magazinele și standurile dedicate produselor din carne pentru masa de Crăciun., Cei mai mulți încă mai testează piața, puțini fiind cei care se îndură să scoată din buzunar câteva sute de lei și să cumpere carne de porc.


PITEȘTI: Rafturile piețelor din Pitești, ca de altfel și din hipermarketuri sunt pline până la refuz de carne de porc. Cumpărătorii dau buluc și, înainte de a achiziționa, iau pulsul în toate centre comerciale pentru a vedea unde sunt cele mai mici prețuri. După cum se știe, în lanțurile mari de magazine, prețurile sunt bătute în cuie. În piețe comercianții nu lasă la bani pentru a avea un câștig cât mai substanțial, mergând pe premiza ”fie el cât de sărac, românul tot își cumpără o bucată de carne de porc”.


BUZĂU: În oboarele buzoiene, porcii vii se vând cu 10 lei kilogramul, nici mai mult, nici mai puțin. Nici în cel mai aglomerat weekend din târgul de animale de la marginea Buzăului crescătorii nu au fost prea dispuși să se tocmească și sunt hotărâți să mențină prețurile până de Crăciun. Sutele de clienți ai oborului buzoian, sosiți de dimineață în căutarea purceilor pentru masa de Crăciun, au dat de crescători extrem de hotărâți să-și valorifice animalele la maximum.


CĂLĂRAȘI: Criza îi ține departe pe călărășeni de carnea de porc, iar vânzările slabe dau peste cap profitul comercianților. Deși pregătirile pentru Crăciun au intrat în linie dreaptă, clienții nu se înghesuie la cumpărături. Vânzările la carnea de porc au scăzut în magazine cu 10 % față de anul trecut. Comercianții sunt optimiști și speră ca situația să iasă din amorțeală în această săptămână. Producătorii din județul Călărași spun că vânzările sunt pe linia de plutire.


FOCȘANI: Focșănenii așteaptă săptămâna viitoare deschiderea pieței de carne pentru a putea spera că prețurile vor mai scădea. Deși mai sunt zece zile până la Crăciun, zi în care tot omul, sărac sau bogat, va avea pe masa de sărbători cele mai bune bucate, agitația după carnea de porc din Piața Moldovei a început cu mult mai înainte.


CRAIOVA: Prețul cărnii de porc a explodat în luna decembrie. Craiovenii susțin că este cu 20% mai scump ca anul trecut. În fața vitrinelor pline oamenii se uită lung, însă își văd de drum mai departe. Anul acesta se anunță unul sărac pentru craiovenii care pun preț pe carnea de porc. Cumpărătorii se tem că majorările nu se vor opri aici, mai ales că vânzătorii vor profita din plin că se apropie Crăciunul.


ARAD: Producătorii din piețele arădene care comercializează poduse din carne de porc au început să umple vitrinele frigorifice cu produse. De asemenea, și marile centre comerciale din Arad cu specific alimentar au început să se aprovizioneze cu carne pentru sărbătoarea Crăciunului. Din astfel de locuri reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad recomandă cumpărarea cărnii, mai ales că sunt puncte unde au loc verificări periodice.


ALEXANDRIA: Alexăndrenii au început deja pregătirile pentru masa de Crăciun și au plecat în căutarea celor mai bune oferte la carnea de porc, ingredientul de bază al meselor de sărbători. Cele mai bune prețuri le-au găsit anul acesta la hipermarket. Porcii în viu se cumpără , anul acesta, în doi, iar în ceea ce privește vietnamenzii, prețul prea mare pare să bată colesterolul.


ZALĂU: Bugetele tot mai mici alocate sărbătorilor de iarnă afectează anul acesta și tradiția tăierii porcului de Crăciun. Tot mai mulți sălăjeni aleg, de nevoie, să-și cumpere din carmangerii câte două – trei kilograme de carne, în locul porcului pe care și-l cumpărau în trecut. Situația a dus, în ultimele zile, la scăderea dramatică a porcilor de carne, care se vând acum chiar și sub 8 lei pe kilogram.RRÂMNICU VÂLCEA: Prețuri piperate la carnea de porc în magazinele din Râmnicu Vâlcea. Un kilogram de carne se vinde și cu 17,99 lei în magazinele din oraș. Înainte de Crăciun, comercianții din Râmnicu Vâlcea practică aproximativ aceleași prețuri, cu foarte mici diferențe.


TURNU-SEVERIN: Zilele acestea, carnea de porc e la mare căutare. Severinenii au început din timp să-și facă aprovizionarea de Crăciun, astfel că la acest sfârșit de săptămână măcelăriile au fost pline ochi de clienți. Cei care nu au avut posibilitatea de a cumpăra un porc din târg, s-au reorientat și au mers în măcelăriile din Turnu Severin. Aici prețurile cu crescut puțin față de anul trecut, însă fiecare client a putut să cumpere cele de trebuință pentru masa de Crăciun.


SLATINA: Prețurile la carnea de porc, cel mai căutat produs în această perioadă, îi țin la distanță pe slătineni, cel puțin până la acest moment. În afară de fericiții posesori de asemenea animale “la țară”, puțini sunt cei care își permit să cumpere carne de porc din cauza prețurilor ridicate. Piețele agroalimentare din municipiul Slatina sunt dovada unei situații care pare a devenit tot mai vizibilă de la un an, la celălalt.


SLOBOZIA: În piețele și carmangeriile din Slobozia, carnea de porc nu mai este la mare căutare. Comercianții susțin că vânzările au scăzut cu aproximativ 10 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Un kilogram de carne de porc costă 20 de lei la Slobozia. Comercianții care vând carne de porc în carmangeriile și supermarketurile din Slobozia susțin că apropierea sărbătorilor de iarnă nu schimbă cu nimic situația. Vânzările la carnea de porc sunt extrem de scăzute.


ALBA IULIA: În perioada ce precede sărbătorile de iarnă se constată și în Alba o cerere mult mai mare de carne de porc. Preparatele care au la bază acest produs sunt o parte componentă importantă a alimentației din perioada sfârșitului de an. Oferta este variată, dar prețurile destul de piperate nu permit decât achiziționarea unor cantități minime. (Mai multe, pe www.adevarul.ro)

Alte articole recomandate:

Lăsând alte considerente referitoare la accesările fondurilor europene, considerente care țin mai mult de zonele gri ale relațiilor oamenilor de afaceri cu autoritățile, merită de subliniat faptul că, pe lângă hachițele instituționale, sunt destule inadvertențe în metodologia specifică, fapt care ne determină să prezentăm câteva observații. Observațiile sunt efectuate de specialiștii de la Metodologie.ro.   Inadvertențe de substanță Una dintre inadvertențele HG [...]
Producatorul de salamuri crud-uscate Salbac, parte a grupului de firme Agricola, a finalizat o investitie de 1,7 milioane euro destinata cresterii cu 25% a capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate. „Actionam in trendul impus de piata si de obiceiurile de consum si ne focusam activitatea pe producerea si vanzarea salamurilor crud-uscate Agricola, unde ocupam pozitia de lider national din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cota  de piata de 17%. Ne dorim sa [...]
Grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoș Petrescu, a terminat anul trecut cu afaceri de 115 mil. lei, în creștere cu 28% față de 2014 și aproape duble față de 2012. Compania cuprinde 16 restau­ran­te și ca­fenele sub mai multe branduri, pre­cum City Grill, Trattoria Buon­gior­no sau Caru’ cu Bere (în administrare). „Anul trecut am deschis restau­ran­tele Pescăruș și Hanul lui Manuc, care au avut un aport important la cifra de [...]
    Regulament 1169, numele tau e Dezastru si, da, recunoastem, titlul a fost sugerat de cuvintele lui Shackespeare: ”Femeie, numele tau e fatarnicie”. Dar, fatarnicia invocata in Hamplet de geniul dramaturgiei mondiale nu e departe de adevarul situatiei de acum a companiilor din Industria alimentara din Romania, care, de la data de 13 decembrie, trebuie sa treaca la o noua forma de etichetare. Lucrul acesata a iesit in evidenta ieri, la Seminarul organizat de Federatia [...]
Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat miercuri trei proiecte de lege privind clonarea animalelor și alimentele noi, care vor oferi securitate juridică în acest domeniu, două dintre acestea urmând să interzică utilizarea tehnicilor de clonare în Uniunea Europeană pentru animalele de fermă și importurile de clone ale acestor animale, a anunțat comisarul european responsabil cu sănătatea, Tonio Borg. Potriv [...]
Polițiștii din Arad au confiscat 116 kilograme de preparare și semipreparate din carne, 120 de kilograme de detergent, 35 de kilograme de cafea și peste 430 de ciocolate, transportate ilegal cu două autoturisme.Marfa d contrabandă era adusă din Ungaria. Polițiștii de la Postul de Poliție Rurală Socodor – I.P.J. Arad au oprit, marți, pentru control, pe DN 79 A, două autoturisme care transportau mărfuri.  În urma controlului, în autoturismul condus de un bărbat de 54 de [...]
Cele mai mari zece companii din industria bunurilor de larg consum alimentare au afaceri anuale de 355 de miliarde de euro, conform calculelor ZF. Pe piața locală ele fac afaceri de circa 1,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că România este practic inexistentă în economia totală a businessului lor, cu o pondere de 0,4%.  Giganți precum Nestlé, Coca-Cola, Da­no­ne sau Unilever controlează ce mănâncă și ce bea o lume întreagă prin intermediul a [...]
Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi