Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de Sibiu în România.


 


Conducerea APSS este reprezentată prin doamna Carmen Gavrilescu (manager Marketing AGRICOLA) în calitate de președinte al Asociației și, respectiv, domnul Sorin Minea, (președintele Angst) în calitate de vicepreședinte al Asociației.


 


„Scopul Asociației este apărarea mărcii Salam de Sibiu ca Indicație Geografică Protejată la nivel comunitar, dezvoltarea durabilă a producției acestui produs, sprijinirea și creșterea puterii economice a producătorilor acestui sortiment, atât în plan național, cât și internațional. În acest sens, de 4 luni se lucrează la elaborarea Caietului de Sarcini și a întregii documentații necesare pentru demararea respectivei proceduri. Asociația este asistată, în acest demers, de două case de avocatură cu background în domeniu.  Cu cei cinci producători relevanți lucrăm excelent într-o echipă multidisciplinară în care au fost cooptați juriștii noștri, tehnologii fabricilor, managerii de calitate, marketerii, organismele de certificare  și nu numai. Au fost accesate nenumărate surse care atestă prezența produsului, între care arhivele interbelice și comuniste, arhivele producătorilor, date ale ministerelor, date de presă”, a precizat Carmen Gavrilescu, Președinte APSS.


 


Asocierea doritorilor la APSS este extrem de simplă, făcându-se printr-o cerere adresată Asociației și, evident, prin parcurgerea ulterioară a procedurii de asociere conform legislației în vigoare.


 


Înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu este o dovadă că producătorii relevanți ai acestui sortiment prețios, de mare notorietate, au găsit cea mai bună soluție de a stinge ceea ce era perceput drept «o luptă» în jurul produsului ca atare. APSS este o construcție susținută de președinții celor cinci companii, care sprijină efortul ca pe masa consumatorilor din România și nu numai, întotdeauna, să ajungă produsul Salam de Sibiu de cea mai bună calitate”, a apreciat Grigore Horoi, Președintele Grupului AGRICOLA.


 


Pentru a evita confuziile care s-au instalat de-a lungul timpului și pentru acuratețe precizăm că Scandia Română este deținătorul mărcii «Sibiu» și al unei vaste familli de mărci construite în jurul acesteia încă din 1968. Pe de altă parte,  mai multe companii care produc de foarte mulți ani Salam de Sibiu, respectiv Agricola Internațional SA Bacău, Salsi SA Sinaia, Principal Company SA Salonta, Aldis SRL, H&E Reinert SRL, Spar Groupe SRL, și Medeus&CO Prodimpex SRL au înregistrat în septembrie 2008 la OSIM, potrivit legislației în vigoare, denumirea ”Salam de Sibiu” ca indicație geografică protejată, în ideea de a crea o protecție în jurul acestui produs extrem de prețios pentru tezaurul românesc.

Alte articole recomandate:

Consumate frecvent în perioada postului de români, produsele de tip pate vegetal abundă în aditivi alimentari și nu sunt deloc sănătoase. Așa arată un studiu făcut de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS), realizat pe eticheta a peste 20 de produse care se găsesc pe rafturile hipermarketurilor de la noi din țară. Potrivit cercetării, numărul de E-uri din produsele de tip pate vegetal variază. Astfel, sunt [...]
Un singur abator, situat în localitatea Hereclean, este autorizat sanitar-veterinar în prezent la nivelul județului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale. "În județul nostru este autorizat sanitar veterinar abatorul de ovine aparținând Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn din Hereclean, unde se asigură controlul oficial sanitar veterinar prin personal cu experiență instruit în acest scop. Din motiv [...]
(Comunicat) În cadrul ședinței de Guvern, desfășurată în data de 04.11.2014, președintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înțelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit și Alimentație din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Național de Sănătate Publică, [...]
(Comunicat) EFSA îndeamnă insistent oamenii de știință să aducă o schimbare pozitivă în sistemul european de siguranță alimentară, alăturându-se echipelor sale de experți în evaluarea riscurilor. Sunt așteptate candidaturi din partea oamenilor de știință de mare calibru, cu specializări în: sănătatea plantelor, organisme modificate genetic, hrană pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor, contaminanții din lanțul alimentar, pericole [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) organizează o conferință științifică în timpul expoziției internaționale World EXPO 2015, care va avea loc în Milano, informează Food Navigator. Reprezentanți ai comunității de evaluare științifică și a riscurilor și managerii de risc din Europa și din alte părți sunt invitați să ia parte la această conferință care va avea loc în [...]
Setul Testo 206-pH2 vă permite să măsurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentară sau procesele de producție industrială. Testo 206-pH2 este ideal pentru aplicații în medii semisolide, în special pentru măsurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarcă datorită combinației dintre sonda pH [...]
(Comunicat) O delegație din partea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au participat la Conferința privind Fraudele Alimentare, organizată de Comisia Europeană în colaborare cu Ministerul Sănătății din Italia, la Roma. La această reuniune au participat specialiști ai autorităților responsabile de siguranța alimentelor din statele membre, ai poliției, vămilor, cercetători, dar și reprezentanți ai operatorilor din domeniul indus [...]
Inspectorii sanitari-veterinari declară război deschis rețelelor de carne de animale sacrificate clandestin. Saptamana trecuta, o echipă de control a Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași a surprins mai multe persoane din Podu Iloaiei care urmăreau să comercializeze ilegal aproximativ 200 de kilograme de carne de cal. Aurel Mihnea, în vârstă de 73 de ani, împreună cu unul din fii și mai mulți nepoți au primit “vizita” un [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN