Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Fondatorii firmei se recomandă mai întâi ca specialiști în industria laptelui și abia apoi ca oameni de afaceri. O afacere construită cu mână sigură și care nu s-a prins în hățișurile crizei. Deși SC Almera International este o firmă gălățeană, punctul de lucru în care se prelucrează laptele e în Bacău.


Într-o țară în care cei mai mulți dintre consumatori sunt săraci și țin bine de puținii bani pe care îi au, trebuie să știi și cum să faci lactate, dar și cum să le vinzi ca să poți ajunge la un profit de 2.779.131 de lei într-un an ca 2012. A reușit să o facă firma SC Almera Internațional, fondată de familia Lungulescu, în orașul nostru, în anul 1996.


De la deschidere, an de an, cifrele de producție ale societății comerciale au tot crescut, așa că întreprinzătorii au avut nevoie de mai mult spațiu și, în mod evident, de ceva sprijin din partea autorităților locale ca să se extindă în ritmul impus piață. Și, cum în orașul nostru au găsit mai mult uși închise, au valorificat, în schimb, o oportunitate din Bacău pentru mărirea potențialului productiv. Și la acest moment, după 11 ani de la preluarea fabricii din Bacău, procesarea lactatelor se face, în continuare, tot acolo, iar depozitarea produselor finite, în depozitele frigorifice de la Galați. Trei sferturi dintre angajați sunt gălățeni care muncesc fie în orașul nostru, fie fac naveta la Bacău.


Potrivit portalului Finanțelor Publice, în ultimii cinci ani firma SC Almera International a avut, în permanență, cifră de afaceri de peste 37.400.000 lei și profit de peste 1.900.000 lei. Iată, pe ani, cifrele exacte: 2008 (cifră de afaceri netă de 37.656.753 lei, cu un profit de 2.735.915 lei), 2009 (cifră de afaceri netă de 38.121.497 lei , cu un profit de 3.966.273 lei ), 2010 (cifră de afaceri netă de 37.408.757 lei, cu un profit de 1.949.227 lei), 2011 (cifră de afaceri netă de 44.494.711, cu un profit de 2.312.659) și 2012 (cifră de afaceri netă de 52.876.400, cu un profit net de 3.259.396).


Ca număr mediu de angajați pe ultimii cinci ani, potrivit portalului Finanțelor, SC Almera Internațional a evoluat astfel: 182 de angajați (2008), 165 de angajați (2009), 165 de angajați (2010), 156 de angajați (2011), 160 de angajați (2012).


Cumulat, SC Almera International a plătit, în cursul anului trecut, impozite și taxe în valoare de 4.871.994 lei, din care TVA de 2.415.265 lei, plăți diverse către bugetul de stat -1.136.065 lei. S-au adăugat cei 69.701 de lei dați pe impozite locale și 1.250.963 le, contribuții către bugetul asigurărilor sociale. (viata-libera.ro)


 Profit infoALIMENT Magazin

Alte articole recomandate:

(INS) Producția de brânzeturi, inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (88,3% din producția totală de brânzeturi), a scăzut, în septembrie 2014 comparativ cu august, cu 798 de tone (12,4%). Evoluții similare s-au înregistrat și la cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare, care s-a redus, în septembrie, cu 3.734 tone (4,2%), conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică [...]
Compania Sartorom a confirmat participarea la ediția a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes într-o economie aflată în dezechilibru”. Despre Sartorom Sartorom s-a născut acum aproape 25 de ani din dorinta unei [...]
Urmare a consolidării economiilor din țările membre ale Uniunii Europene, sectorul producției de carne a început anul 2016, pe creștere, evaluările pentru finalul anului, precum și previziunile pentru 2017 fiind cât se poate de îmbucurătoare, după cum arată un Raport al Comisiei Europene. Ca urmare, este de așteptat ca prețul cărnii-materie primă să scadă, fapt care va conduce la mărirea producției de produse din carne. Cererea de carne de [...]
Urmare a informațiilor primite de la Comisia Europeană și mesajele de alertă ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală referitoare la situația epidemiologică privind influența aviară din Uniunea Europenă, ANSVSA a întreprins următoarele măsuri suplimentare pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României: - monitorizarea severă a comerțului intracomunitar, verificarea tuturor transporturilor de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost [...]
(Mediafax) Producătorii elvețieni de brânzeturi vor să combată falsificarea produselor lor, între care renumita brânză Emmental, cu ajutorul amprentei genetice, înființând în acest scop un depozit unde, la o temperatură de minus 80 de grade Celsius, sunt păstrate 10.000 de mostre de bacterii din lapte. Industria elvețiană a brânzeturilor, care a realizat anul trecut exporturi de 604 milioane de franci elvețieni (659 milioane dolari), a recurs la metoda [...]
Cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, aduce noutăți de substanță, în programul său.    Una dintre acestea este organizarea unei Sesiuni de întrebări și răspunsuri, de dialog liber, fără nicio altă prezentare sau introducere de complezență, între reprezentanți de vârf [...]
Polițiștii din Arad au confiscat 116 kilograme de preparare și semipreparate din carne, 120 de kilograme de detergent, 35 de kilograme de cafea și peste 430 de ciocolate, transportate ilegal cu două autoturisme.Marfa d contrabandă era adusă din Ungaria. Polițiștii de la Postul de Poliție Rurală Socodor – I.P.J. Arad au oprit, marți, pentru control, pe DN 79 A, două autoturisme care transportau mărfuri.  În urma controlului, în autoturismul condus de un bărbat de 54 de [...]
(Agerpres) Berea nu ar fi o cauză a obezității, iar un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, arată un studiu publicat de Institutul Științific pentru Sănătate Publică - Louis Pasteur, din Belgia.       Studiul, care a avut la bază obiceiurile a 10.000 de băutori de bere belgieni, arată, că 'un consum moderat de bere nu contribuie la instalarea obezității', în timp ce, între factorii de risc în creșterea masei corporale sunt [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN