Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Fondatorii firmei se recomandă mai întâi ca specialiști în industria laptelui și abia apoi ca oameni de afaceri. O afacere construită cu mână sigură și care nu s-a prins în hățișurile crizei. Deși SC Almera International este o firmă gălățeană, punctul de lucru în care se prelucrează laptele e în Bacău.


Într-o țară în care cei mai mulți dintre consumatori sunt săraci și țin bine de puținii bani pe care îi au, trebuie să știi și cum să faci lactate, dar și cum să le vinzi ca să poți ajunge la un profit de 2.779.131 de lei într-un an ca 2012. A reușit să o facă firma SC Almera Internațional, fondată de familia Lungulescu, în orașul nostru, în anul 1996.


De la deschidere, an de an, cifrele de producție ale societății comerciale au tot crescut, așa că întreprinzătorii au avut nevoie de mai mult spațiu și, în mod evident, de ceva sprijin din partea autorităților locale ca să se extindă în ritmul impus piață. Și, cum în orașul nostru au găsit mai mult uși închise, au valorificat, în schimb, o oportunitate din Bacău pentru mărirea potențialului productiv. Și la acest moment, după 11 ani de la preluarea fabricii din Bacău, procesarea lactatelor se face, în continuare, tot acolo, iar depozitarea produselor finite, în depozitele frigorifice de la Galați. Trei sferturi dintre angajați sunt gălățeni care muncesc fie în orașul nostru, fie fac naveta la Bacău.


Potrivit portalului Finanțelor Publice, în ultimii cinci ani firma SC Almera International a avut, în permanență, cifră de afaceri de peste 37.400.000 lei și profit de peste 1.900.000 lei. Iată, pe ani, cifrele exacte: 2008 (cifră de afaceri netă de 37.656.753 lei, cu un profit de 2.735.915 lei), 2009 (cifră de afaceri netă de 38.121.497 lei , cu un profit de 3.966.273 lei ), 2010 (cifră de afaceri netă de 37.408.757 lei, cu un profit de 1.949.227 lei), 2011 (cifră de afaceri netă de 44.494.711, cu un profit de 2.312.659) și 2012 (cifră de afaceri netă de 52.876.400, cu un profit net de 3.259.396).


Ca număr mediu de angajați pe ultimii cinci ani, potrivit portalului Finanțelor, SC Almera Internațional a evoluat astfel: 182 de angajați (2008), 165 de angajați (2009), 165 de angajați (2010), 156 de angajați (2011), 160 de angajați (2012).


Cumulat, SC Almera International a plătit, în cursul anului trecut, impozite și taxe în valoare de 4.871.994 lei, din care TVA de 2.415.265 lei, plăți diverse către bugetul de stat -1.136.065 lei. S-au adăugat cei 69.701 de lei dați pe impozite locale și 1.250.963 le, contribuții către bugetul asigurărilor sociale. (viata-libera.ro)


 Profit infoALIMENT Magazin

Alte articole recomandate:

Heineken a inregistrat o scadere puternica, de doua cifre, a vanzarilor din Romania in trimestrul al treilea, din cauza situatiei economice dificile, care a afectat consumul si conditiilor meteo nefavorabile, potrivit unui raport al grupului olandez. "Volumul vanzarilor de bere la nivel de grup a scazut cu 2% in trimestrul al treilea, pe fondul conditiilor dificile pe piata din Europa Centrala si de Est, mai ales in Rusia si in Romania. De altfel, aceste doua piete au generat mai mult de [...]
Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
În perioada 01.08.2014-31.08.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.446 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
În perioada 20-21 Mai 2014, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR, membră a Federației Naționale PRO AGRO, împreună cu Ministerul Economiei, au organizat participarea cu pavilion național la expoziția "World of Private Label" Amsterdam. Târgul anual "World of Private Label" PLMA Trade Show dă posibilitatea producătorilor și comercianților cu amănuntul să construiască programe de promovare pentru produse tip “private label”, iar [...]
În cadrul programului primei zile a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va fi organizat Workshop-ul cu titlul ”Industria lactatelor, sub imperativul investițiilor în tehnologie”.    Astfel, în intervalul orar 11-14, participanții vor avea ocazia să ia contact cu cele mai noi informații tehnice și [...]
Firma DEXWOR propune un sistem inovator  de presare si coacere a suncilor si a bacon-ului in turnuri.Fiecare turn este special realizat astfel incat numarul de forme sa fie  conform cu  camera /spatiul procesului de coacere, randamentul injectarii, pierderii si uniformitatii produsului. Marea diferenta este sistemul de inchidere si presare care este foarte adaptabil, mic si eficient. Avantaje:- spatiu castigat- uniformitatea produsului final cu greutate constanta- [...]
Cu aproape 25 de ani în urmă, au fost emise regulamente de stabilire a unei proceduri comunitare pentru limitarea maximă a nivelului reziduurilor provenite din produsele medicinale veterinare, în alimentele de origine animală.  La nivel național, au fost, de asemenea, structurate direcții și grupuri de cercetare care au susținut Ministerul Agriculturii (MADR) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în emiterea și promovarea de [...]
Doamna Viorica Dăncilă a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central de cea mai mare vizibilitate, dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN