Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Berea nu ar fi o cauză a obezității, iar un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, arată un studiu publicat de Institutul Științific pentru Sănătate Publică - Louis Pasteur, din Belgia.


      Studiul, care a avut la bază obiceiurile a 10.000 de băutori de bere belgieni, arată, că 'un consum moderat de bere nu contribuie la instalarea obezității', în timp ce, între factorii de risc în creșterea masei corporale sunt enumerați 'pâinea albă, un regim bogat în grăsimi, consumul de produse lactate în cantități mari, consumul de snacks-uri și băuturi bogate în zahăr și chiar nivelul scăzut al educației'.


      Potrivit specialiștilor, un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml./ zi pentru bărbați și 330 ml./zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.


      'Obezitatea trebuie tratată cu seriozitate pentru că este asociată cu multe alte probleme de sănătate, inclusiv cu diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, osteoartrita sau steatohepatita. Se știe chiar că obezitatea poate reduce speranța de viață cu aproximativ 10 ani, în medie. Nerespectarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate poate fi un factor determinant în instalarea obezității, de aceea se recomandă consumul de alimente și băuturi bogate în vitamine și minerale. Așa cum a demonstrat și studiul belgian, datorită aportului său de carbohidrați, proteine și vitamine, berea este unul dintre alimentele care poate avea efecte benefice atunci când este parte a unei diete echilibrate', avertizează Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, într-un comunicat remis AGERPRES.


      Cu un conținut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice, berea este totodată o băutură bogată în fibre, minerale, antioxidanți și vitamine. Cu sau fără alcool, aceasta conține mult mai puține calorii pentru 100 de ml. (doar 43 kcal. în varianta cu alcool și 17 kcal. în varianta fără alcool), decât băuturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere. În plus, 350 de ml. de bere conțin 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine și 0 g de grăsimi, putând face parte, în cantități moderate, dintr-o dietă alimentară sănătoasă.


                Piața berii din România scăzuse cu 10,3%, în 2013, până la 16,3 milioane de hectolitri, față de 18,2 milioane de hectolitri, în 2012. În 2013, consumul de bere a fost de aproximativ 81 de litri pe locuitor.

Alte articole recomandate:

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a prezentat rezultatele activității Comandamentului Estival Litoral 2014. “E prima dată când pe litoral nu au fost toxiinfecții alimentare confirmate”, a declarat Geronimo Brănescu, directorul general al DSVSA Constanța. În context, acesta a precizat că au fost amendați 141 de agenți economici cu sancțiuni în valoare de 112.6000 de lei, iar activitatea a patru unităț [...]
În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) poate solicita companiilor mai multe date privind siguranța plantelor modificate genetic în aplicații pentru reautorizarea necesară după zece ani, despre care experții spun ar putea duce la confuzie și documente inutile atât pentru companie cât și pentru evaluator, informează Food Navigator. Unitatea GMO a EFSA a propus modificările în proiectul său document de orienta [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-a actualizat raportul de consultanță științifică cu privire la alergeni alimentari, luând în considerare datele recente publicate privind prevalența alergenilor alimentari în Europa, informează Food Navigator. Cele mai recente sfaturi actualizează raportul EFSA din 2003, și examinează toate datele publicate referitoare la proteinele care au fost identificate ca alergen [...]
Urmare a informațiilor primite de la Comisia Europeană și mesajele de alertă ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală referitoare la situația epidemiologică privind influența aviară din Uniunea Europenă, ANSVSA a întreprins următoarele măsuri suplimentare pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României: - monitorizarea severă a comerțului intracomunitar, verificarea tuturor transporturilor de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost [...]
Fabricile de procesare a cărnii trebuie să îndeplinească o serie de norme sanitare cum ar fi: suprafete usor de curatat si sterilizat; suprafete antiderapante in conditii de umezeala; suprafete rezistente la agresiunea substantelor dezinfectante si detergentilor; suprafete continue care sa asigure drenaj eficient si rezistenta in timp si rezistenta mecanica la trafic greu.   Pentru a veni în ajutorul procesatorilor de carne firma NORTH STAR oferă sisteme eficient [...]
Printre cauzele evaziunii fiscale se numără povara taxelor, în special cele pe muncă, birocrația și calitatea slabă a serviciilor publice. Așa a ajuns România, spun producătorii, piață de desfacere pentru alcool obținut în fabrici ilegale, pentru țigări neverificate aduse din Cipru sau pentru haine sau încălțăminte pline de coloranți și care provoacă boli de piele.   Reprezentanții Consiliului Fiscal spun că datele statistice sunt influențate d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN