Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Mediafax) Producatorul de lactate Prodlacta din Brasov vrea sa-si majoreze capitalul social cu aproximativ 16 milioane lei, printr-o emisiune de actiuni noi cu o valoare nominala de 1,36 lei, si a bugetat pentru acest an dublarea veniturilor si reducerea pierderilor de aproape patru ori.


 


“Exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor, in proportia capitalului social detinut,  pentru subscriere de actiuni, se va efectua in termen de 30 de zile incepand cu data publicarii deciziei in Monitorul Oficial. Capitalul social se va majora doar in cuantumul actiunilor subscrise si a capitalului social aferent, varsat. Actiunile subscrise si nevarsate in termenul stabilit, vor fi anulate, astfel incat capitalul social se va majora doar cu suma actiunilor subscrise si a caror contravaloare a fost achitata”, se arata intr-un raport al companiei, controlata de grupul JLC din Republica Moldova.


 


Compania a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 25,6 milioane lei (5,8 milioane euro), de circa trei ori mai mare comparativ cu valoarea raportata in 2012, si o pierdere de 11,7 milioane lei.


Pentru anul in curs, producatorul de lactate a bugetat venituri de 61,4 milioane lei (13,8 milioane euro), de peste doua ori mai mari fata de anul trecut, si pierderi in scadere de circa patru ori, la 3,14 milioane lei.


 


“Principalul obiectiv urmarit in anul 2014 de catre actionarul majoritar al Prodlacta va fi cresterea cifrei de afaceri, care pana in anul 2015 sa ajunga la 20 millioane euro. In privinta vanzarilor, principalele obiective sunt: cresterea vanzarilor pe fiecare tip de client printr-o buna executie de piata si prin implementarea unei sortimentatii adecvate, crearea unei retele proprii de distributie nationala pentru comertul traditional, efectuarea de exporturi in pietele unde JLC are deja piata de desfacere, in tarile vecine, precum si oferirea de marca proprie (ale magazinelor) pentru export si retehnologizarea societatii pentru lansarea de noi produse”, se mentioneaza in raportul companiei.


 


Anul trecut, masurile de crestere si dezvoltare a vanzarilor au vizat dezvoltarea pietei locale (Brasov), organizarea structurilor de vanzari directe pentru reintrarea si dezvoltarea Prodlacta pe comertul traditional de proximitate din Bucuresti, Ploiesti si Pitesti, reluarea colaborarii cu marile retele internationale, adaptarea sortimentatiei de produse la cerintele pietei si activitati de promovare.

Alte articole recomandate:

Esti interesat de un acidifiant eficient si rentabil care faciliteaza si îmbunătățește producția de mezeluri crude sau pregătite? Ești în căutare de un întăritor care te ajută să reduci conținutul rezidual de nitrit din produse? Funcțiile tehnologice și beneficiile produsului Glucono-delta-lactone (GdL) ajută la susținerea producătorilor de condimente și mixuri de ingrediente pentru alimente, precum și pe procesatorii de [...]
Interfrig Ploiești, una dintre companiile de vîrf din România, care activează în zona tehnologică a producției de lactate și carne, va fi prezentă la Expo-Conferința InternaționalăMeat & Milk 2016, care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai a.c. la Hotel Alpin, din Poiana Brașov.   Special pentru sectorul lactatelor, Interfrig Ploiești produce și furnizează: Sisteme integrate de procesare, de la design, [...]
Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.   Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează [...]
La mai putin de un an de la deschiderea primului magazin in Targu Mures, Carrefour va deschide, marti, cel de-al treilea supermarket din acest oras, ridicand numarul total de magazine în acest format la 81. Noul magazin Market, aflat pe Bulevardul 1848 nr. 59-63, are o suprafata de peste 500 de mp.Modelul comercial se axeaza pe o gama de aproximativ 6.000 de produse, iar oferta include peste 1.000 de articole marca proprie Carrefour: •    Apel gratuit pentru [...]
Producătorul turc de lactate Sutaș, care a achiziționat anul trecut fosta fabrică Tnuva din Popești-Leordeni, la 9 kilometri de București, amână deschiderea unității de producție până anul viitor. Inițial turcii aveau în plan să deschidă fabrica în prima jumătate a acestui an. „Un delegat al companiei a venit la noi acum un an și am făcut cunoștință. N-au mai dat de atunci niciun semn și deocamdată nu știm nimic“, a spus pentru ZF Iosif [...]
(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunțat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producția de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com și preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de [...]
De precizia în funcționare a unei linii de ambalare a lactatelor buvabile depinde în bună măsură finalizarea procesului tehnologic de procesare. Viteza, acuratețea operațiunii de umplere, controlul și etanșeizarea recipientelor sunt esențiale pentru furnizarea unui produs sigur din punct de vedere alimentar. În aceasă ediție vă prezentăm câteva dintre ultimele propuneri ale companiei Serac. Având o viteză de umplere de până [...]
România a propus Parlamentului European introducerea unui nou sistem legislativ pentru comercializarea albinelor prin spațiu comunitar și formarea unui grup de lucru la nivelul Uniunii Europene (UE), care să fie consultat în momentul în care se iau deciziile pentru rezolvarea problemelor concrete cu care se confruntă apicultura, potrivit informațiilor furnizate de Adrian Siceanu, director științific la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Apicultura [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi