Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Vinul produs în condiții casnice este, cu mici excepții, un anti-argument pentru cultura vinicolă din Republica Moldova. De această părere este managerul Companiei Bostavan Wineries, Victor Bostan.


Acesta a realizat o amplă analiză în care prezintă în cifre situația paradoxală  despre cultura de consum a vinului în Republica Moldova, transmite UNIMEDIA cu referire la Agora.


„Acru, astringent, cu alcoolul deplasat, „maturat” în butoaie putrezite după multele recolte de Isabella, vinul de casă e de cele mai dese ori o insultă față de vinificație. E bun pentru a te răcori, servit rece dintr-un PET Gura Căinarului, după o zi de prășit, dar nicidecum o alegere inspirată pentru a acompania o cină sau a impresiona un oaspete (mai ales străin). Iarăși, sunt excepții (cu toții avem bunelul, moșul sau vecinul din Călărași, Orhei sau Cahul care face un vin de casă legendar), dar în 95% din cazuri – e jale. Sună elitist, snob, anti-mioritic, dar e crudul adevăr”, a scris Bostan pe pagina electronica a companiei.


Cu toate acestea, antreprenorul spune că nu vinul de casă este cel ce subminează cultura vinicolă în Moldova. „Adevărul trist este că acasă, în Moldova, cultura vinului se reduce la un segment preponderent chișinăuian, progresiv, elitist și … aproape inexistent. Realitatea e că Moldova, țara vinului, este de fapt … țara berii și a vodcăi”, a mai adăugat Bostan.


Potrivit datelor statistice, în Moldova, pentru fiecare sticlă de vin sau șampanie consumată, se vând alte patru sticle de vodcă și 30 de sticle de bere.(Mai multe, pe www.unimedia.info

Alte articole recomandate:

Diabeticii, persoanele care suferă de intoleranțe alimentare, afecțiuni digestive, renale,  alergii sau cei care pur și simplu au adoptat un stil de viață mai sănătos pot avea o masă festivă de Sărbători la fel de bogată ca restul familiei, potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piața locală, specializat în produse dietetice și terapeutice.   În timp ce majoritatea românilor mai fac anumit [...]
  Glanbia Ingredients a inserat mai mult de 200 de milioane de € în capacitățile sale de prelucrare a produselor lactate din întreaga Irlanda ca plan de pregătire pentru eliminarea cotelor de lapte la sfârșitul acestei luni (martie), informeaza Food Navigator. Noua fabrică care produce formula pentru sugari aparținând diviziei Nutritional Ingredients din Kilkenny, Irlanda, va fi cel mai recent produs de investiții al firmei atunci care va [...]
Pe piața batoanelor de ciocolată din România, doar trei din primele zece branduri sunt produse pe plan local, arăta un clasament întocmit anul trecut de Ziarul Financiar. Cu toate acestea, într-un top cinci al celor mai vândute mărci de batoane de ciocolată de pe piața românească, cele două mărci românești (Rom Autentic și Făgăraș, ce dețin pozițiile unu și trei) totalizează vânzări care întrec locurile doi, [...]
”Noul Cod civil refuzând să preia nominalismul monetar ca principiu, consacrat ca atare, manifestă un valorism „punctual”, aplicabil doar în unele cazuri prevăzute de lege sau, dimpotrivă, complet exclus în alte ipoteze reglementate legal”, arăta Lect. Univ. Dr. Felicia ROȘIORU, în articolul ”Mecanisme de actualizare a creanței consacrate de noul cod civil”.   Data de evaluare a prejudiciului   ”Deși Noul Cod civil [...]
FoodProcessing anunță lansarea unui nou echipament de ambalare a produselor alimentare, folosind o tehnologie inovatoare, denumită de specialiști PoziPressure. Mai precis, este vorba despre Ultravac 2100, care este un utilaj de vacuumare de mare productivitate dotat cu o cameră dublă de vacuumare și ambalare. Noul echipament nu are restricții în ambalarea flexibilă. Prin camerele de vacuum este păstrată prospețimea produsului, eliminând depunerile d [...]
În carul Campaniei ”Focus pe TEHNOLOGIE”, declanșată de agenția infoGROUP, Linde Gas a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La eveniment, prestigioasa companie va fi reprezentată de domnul Attila Dienes– Manager pe Segmentul de Industrie Alimentară în cad [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Miozina este principalul responsabil de legarea apei și a particulelor de grăsime. Fabricarea produselor din carne mărunțită cu proprietăți texturale corespunzătoare este strâns legată de funcționalitatea proteinelor din carne în matricea tridimensională. Formarea acestei matrice este rezultatul interacțiunilor proteine-apă, proteine-proteine și proteine-lipide în [...]
Valoarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură aferentă anului 2014 se ridică la 635,7 milioane de lei, respectiv 93% din suma totală alocată ajutoarelor de stat în anii 2014 și 2015 de 683,1 milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Pentru trimestrul IV din acest an, plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează în anul 2015. Suma totală alocată [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN