Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

La ferma fraților Cățean se produc brânzeturi după aceeași rețetă pe care au folosit-o și strămoșii lor. Brânza de burduf din Țara Bârsei-Brașov este atestată documentar încă din 1412.


”Procesăm laptele de oaie împreună cu o parte din laptele de vacă, la fel cum faceau și înaintașii noștri. Producem astfel 9 tipuri de brânză (brânză de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau bășică de porc), telemea de oaie, proaspată sau maturată 6 luni, caș afumat din lapte de vacă, urdă dulce, caș proaspăt de oaie, cașcaval de oaie maturat. Pentru a obține aceste brânzeturi folosim doar lapte crud (nepasteurizat) din ferma noastră, cheag, sare și uneltele traditionale din lemn. De asemenea, facem și produse din carne de oaie: Pastramă afumată, cârnați afumați sau sloi de oaie. Avem rase de oi foarte vechi, țurcană și țigaie, iar creșterea tehnologizată nu este posibilă, de aceea mulsul și tunsul se fac manual”, a declarat George Cățean, co-proprietarul fermei.


Ferma fraților Cățean, Silviu (28 de ani-medic veterinar), George (26 de ani-economist) și Ionuț (23 de ani-cascador) a fost vizitată recent de mai mulți jurnaliști străini care l-au avut “ghid” chiar pe comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloș.


Cu o tradiție de aproape 300 de ani în creșterea oilor, cei trei frați, cu origini din două neamuri mari de ciobani din Țara Bârsei, au pus bazele la Rotbav, județul Brașov, unei afaceri ce a devenit, în scurt timp, nu numai profitabilă, ci și exemplu pentru investitorii în creșterea animalelor. (Mai multe, pe www.agrointel.ro; Foto: Agrinet)

Alte articole recomandate:

  (Comunicat) Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, își extinde gama de lactate bio și lansează Olympus Lapte Bio de Consum, primul lapte organic de consum, produs local. Fabricat la Hălchiu, județul Brașov, Olympus Lapte Bio de Consum provine 100% de la ferme bio locale, unde animalele sunt hrănite si crescute conform standardelor înalte impuse de către organismele internaționale și naționale d [...]
Ioan Tătăran, cel mai mare crescător de porci Mangalița din România a reușit să își reatesteze patru specialități ca produse tradiționale, conform noilor norme. Cârnații de casă Tătăran, jambonul afumat Tătăran, slănina afumată Tătăran și caltaboșul Tătăran, toate produse de către Ioan Tătăran au fost înregistrate ca produse tradiționale conform noilor norme. Porcul de Mangalița, cândva o rasă foarte răspândită în zona Transilvaniei, pare să f [...]
Bucureștenii caută în ultima perioadă pe rafturile magazinelor produse făcute din ingrediente naturale și mâncare autentic românescă, motiv pentru care mulți se îndreaptă atunci când merg la cumpărături spre băcănii în locul supermarket-urilor și al hipermarketurilor. "Băcănia cu suflet" este doar una dintre băcăniile din Capitală care au reușit să atragă astfel clienți, înregistrând în 2013 o cifră de afaceri de aproape 120.000 de euro, de [...]
Laurul Arad, cel mai mare pro­ducător de siropuri, spe­ră la un contract cu un mare retailer european care i-ar aduce prezența în 800 de magazine pen­tru a atenua din efectele insol­venței.  „Laurul este singurul brand pe care îl mai producem și este motorul fabricii. În prezent exporturile reprezintă circa 2-3% din cifra de afaceri. Exportăm în Belgia, Italia și Spania, acolo unde sunt comunități mari de români“, a declara [...]
(Autor: Maria Demetriad)  Pe plan mondial, dezvoltarea producției de alimente din categoria ”Nutria” a luat o amploare extraordinară. România, însă, este total repetentă la această ”materie”, din două mari cauze: Pe de o parte, este mult mai comod să fii importator și distribuitor; pe de altă parte, controversele legate de această categorie de produse alimentare, dar și investițiile și responsabilitatea deosebită pe care le [...]
Ministru Vâlcov anunta scaderea TVA la produsele bio Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a anunțat că în proiectul de buget pe 2015 este propusă scăderea TVA de la 24% la 9% la produsele bio, arătând că în buget ”mai sunt și alte surprize extrem de plăcute”.   Vâlcov a precizat că proiectul de buget pe 2015 este finalizat, dar urmează negocierile cu FMI și nu sunt cuprinse niciun fel de creșteri de taxe și impozite, ci dimpotrivă [...]
Compania Monini si-a extins portofoliul cu un produs nou, conceput special pentru copii. Mini Monini este primul ulei de masline extra virgin BIO, anunta compania intr-un comunicat, remis de Magazin Progresiv.  Uleiul de masline Mini Monini poate fi folosit pentru gatit, dar este recomandat si pentru  hidratarea pielii sensibile a sugarilor si a copiilor.   Mini Monini este  produs din masline organice, iar intregul proces de productie este certificat de catre Institutul [...]
Marian Radu împreună cu soția sa Claudia și cu alți patru prieteni - Valentin Marcu, Mihaela Cristea, Gabriel Desculțu și Radu Desculțu - au investit circa 60.000 de euro pentru dezvoltarea unei afaceri în agricultura bio sub brandul Tomatina. Ei au mizat exclusiv pe distribuția și comercializarea legumelor în mediul online - magazin online, aplicație mobilă și magazin pe Facebook, datorită costurilor mai mici decât în cazul unui magazin tradițional și reducer [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN