Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Agricultorii din fostele bazine legumicole plătesc tribut lipsei de susținere a statului pentru producțiile obținute și condițiilor meteorologice nefavorabile, capriciile vremii dijmuindu-le serios recoltele. Cel mai mult au avut de pierdut cultivatorii de roșii din cîmp, pagubele culturilor neprotejate avînd efect direct asupra procesatorilor. Astfel, după frigul din ultima perioadă, producătorii buzoieni de conserve au ajuns în situația de a nu găsi pe piața locală materia primă pentru procesul de fabricație, liniile de producție fiind închise pentru mai multe zile.


Ce ironie a sorții! Trăim într-unul dintre județele cu o bogată tradiție în legumicultură și, totuși, pe mesele noastre ajung legumele altora: ale bulgarilor, italienilor, turcilor sau grecilor care au știut să își susțină producătorii și să transforme munca lor într-o afacere. La noi, legumicultorii stau cu marfa la poartă în așteptarea samsarilor, iar producătorii de conserve au ajuns să facă importuri ca să își asigure materia primă pentru bulion, zacuscă sau alte conserve de legume, informează SansaNews. 

Aprovizionarea din alte state, reflectată inclusiv în prețul de raft 

În cazul producției de conserve, cei mai mulți procesatori au început să importe materia primă, așa că bulionul cumpărat iarna de gospodine ajunge să fie făcut cu roșii aduse din Bulgaria sau din alte țări. Reprezentanții unuia dintre producătorii tradiționali de conserve din Buzău, SC Legume Fructe SA, susțin că, din păcate, anul acesta materia primă a fost obținută, în mod predominant, din importuri.


Chiar dacă principalele piețe de desfacere ale companiei buzoiene sînt unități bugetare, precum și engrosiști de conserve de legume cu rețele de supermarketuri la nivel național (Rewe și Metro), cu care sînt prestabilite cantitățile de produse pentru aprovizionare, procesatorul buzoian a fost nevoit să se aprovizioneze cu roșii din țările vecine pentru a-și onora comenzile. "Lipsa materiei prime din bazinele noastre tradiționale de aprovizionare ne-a făcut să ne îndreptăm spre alte piețe de aprovizionare, spre Bulgaria, de exemplu.


Ca atare, costurile produsului vor fi mai ridicate, deoarece materia primă este mai scumpă, inclusiv la ei, dar la ei măcar există", ne-a declarat ing. Cătălin Popa. Reprezentantul producătorului de  conserve susține că aprovizionarea cu materie primă din alte state se va reflecta inclusiv în prețul de raft al produselor. (Mai multe, pe www.sansanews.ro)Raion legume

Alte articole recomandate:

De curând, Leoncini Group a fost acreditată pentru a putea exporta produse din carne pe piața Chinei, anunță compania într-un comunicat remis redacției noastre, fiind una dintre cele doar cinci firme italiene care li s-a permis acest lucru.   Leoncini va exporta în China sxpecaialități din carne cum ar fi: șuncă afumată, mortadella, pancetta și diverse specialități de salam.   Totodată, unul dintre produsele care a fost cerut [...]
Producatorul de mezeluri Caroli Foods Group si-a extins portofoliul cu un nou produs in categoria salamurilor fiert afumate, salamul Sissi. Lansat sub umbrela unuia dintre cele mai apreciate branduri de sunca de pe piata, Sissi, noul salam este preparat din bucati de pulpa de porc si vita atent selectionate si are un continut ridicat de carne, din 110 g de carne realizandu-se 100 g de produs. Produsul este realizat in fabrica pe care Caroli o detine la Pitesti, in conformitate cu cele m [...]
Restaurantele Bordello au cca 3000 de clienti pe saptamana, afirma pentru ZfCorporate domnul Oprea Bebi, fondatorul și directorul de operațiuni al barului Bordello din centrul vechi, unul dintre cele mai vechi din „inima orașului“.   Bordello este unul dintre barurile din prima generație a centrului istoric, care a rezistat pe piață șase ani. Unitatea este unul dintre cele cinci baruri cu cele mai mari încasări din zonă. El afirmă că cifra de afaceri a rămas stabilă și [...]
Înființată încă din anul 1992, compania Kalpo a acumulat o mare experiență pe piața ceiului din România, fiind prezentă în acest an cu stand propriu al Salonului Național al României, de la SIAL-Paris.   La sand, Kalpo a expus întreaga gamă de ceaiuri: Sub marca Vedda, vizitatorii au putut lua cunoștință cu ceaiurile curative, tradiționale, ceaiurile din fructe, la plic, ceaiurile din fructe întregi, din plante [...]
Acționarii Bergenbier, al treilea mare produ­cător local de bere, au aprobat ieri majorarea capitalului social cu 65 mil. euro, sumă care potrivit companiei va fi foloistă pentru dezvoltarea brandurilor din portofoliu. „Molson Coors (compania care deține Bergenbier – n.red.) este decisă să sprijine toate eforturile companiei sale în România, investind în continuare în Bergenbier S.A. pentru a-și atinge obiectivele: susținerea și creșterea mărcilor din [...]
Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator de soluții IT pentru industria alimentară și de retail, mizează anul acesta pe majorarea afacerilor cu circa 10% ca urmare a orientării către noi verticale precum petrol și gaze, producția de componente auto și componente IT și a consolidării businessului din retail, noteaza Ziarul financiar. În primele nouă luni ale anului veniturile companiei au crescut cu 5% comparativ cu același interval din 2013, avansul situându-se deja [...]
Acțiunea declanșată de conducerea Poliției Române, în toată țara, în perioada premergătoare Paștelui, s-a soldat cu amenzi-record: peste 194.000 de sancțiuni, în valoare totală de 54.185.244 lei (echivalentul a peste 12 milioane de euro). Cele mai multe amenzi le-au încasat șoferii – 148.934, pentru infracțiuni la regimul circulației. Pe locul doi au fost scandalagii – 19.977, pentru încălcarea legii [...]
Din cauza vânzărilor în accentuată scădere, la nivel mondial, numărul unu mondial în fast-food, McDonald's, a anunțat miercuri plecarea neașteptată a președintelui-director general Don Thompson, după un 2014 "negru", marcat de o scădere a vânzărilor, relatează AFP. Don Thompson va renunța la funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație "după 24 de ani de serviciu în companie", a anunțat grupul într-un comunicat. El va f [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN