Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Agricultorii din fostele bazine legumicole plătesc tribut lipsei de susținere a statului pentru producțiile obținute și condițiilor meteorologice nefavorabile, capriciile vremii dijmuindu-le serios recoltele. Cel mai mult au avut de pierdut cultivatorii de roșii din cîmp, pagubele culturilor neprotejate avînd efect direct asupra procesatorilor. Astfel, după frigul din ultima perioadă, producătorii buzoieni de conserve au ajuns în situația de a nu găsi pe piața locală materia primă pentru procesul de fabricație, liniile de producție fiind închise pentru mai multe zile.


Ce ironie a sorții! Trăim într-unul dintre județele cu o bogată tradiție în legumicultură și, totuși, pe mesele noastre ajung legumele altora: ale bulgarilor, italienilor, turcilor sau grecilor care au știut să își susțină producătorii și să transforme munca lor într-o afacere. La noi, legumicultorii stau cu marfa la poartă în așteptarea samsarilor, iar producătorii de conserve au ajuns să facă importuri ca să își asigure materia primă pentru bulion, zacuscă sau alte conserve de legume, informează SansaNews. 

Aprovizionarea din alte state, reflectată inclusiv în prețul de raft 

În cazul producției de conserve, cei mai mulți procesatori au început să importe materia primă, așa că bulionul cumpărat iarna de gospodine ajunge să fie făcut cu roșii aduse din Bulgaria sau din alte țări. Reprezentanții unuia dintre producătorii tradiționali de conserve din Buzău, SC Legume Fructe SA, susțin că, din păcate, anul acesta materia primă a fost obținută, în mod predominant, din importuri.


Chiar dacă principalele piețe de desfacere ale companiei buzoiene sînt unități bugetare, precum și engrosiști de conserve de legume cu rețele de supermarketuri la nivel național (Rewe și Metro), cu care sînt prestabilite cantitățile de produse pentru aprovizionare, procesatorul buzoian a fost nevoit să se aprovizioneze cu roșii din țările vecine pentru a-și onora comenzile. "Lipsa materiei prime din bazinele noastre tradiționale de aprovizionare ne-a făcut să ne îndreptăm spre alte piețe de aprovizionare, spre Bulgaria, de exemplu.


Ca atare, costurile produsului vor fi mai ridicate, deoarece materia primă este mai scumpă, inclusiv la ei, dar la ei măcar există", ne-a declarat ing. Cătălin Popa. Reprezentantul producătorului de  conserve susține că aprovizionarea cu materie primă din alte state se va reflecta inclusiv în prețul de raft al produselor. (Mai multe, pe www.sansanews.ro)Raion legume

Alte articole recomandate:

Șeful de la Protecția Consumatorului a declarat că a primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germania în care se cer scuze publice pentru declarațiile făcute în legătură cu salamul expirat. Până acum s-au retras de la comercializare 9.236 de kilograme de produse care nu erau etichetate corespunzăror. „Am primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germana să ne cerem scuze public și să infirmăm ce am constatat”, a declarat șeful regional de la [...]
“Miere din Poiană”, afacerea dezvoltată de informaticianul Dan Fenea, a ajuns după o investiție inițială de 100.000 de euro la cinci game de produse, 80 de sortimente și o prezență în 40 de magazine, dar și în mai multe hoteluri și restaurante. Vânzările brandului trec de 50.000 de euro, iar pentru a evita caracterul se­zonier al businessului an­tre­pre­norul a trebuit să iden­tifice noi seg­mente de piață pentru a consolid [...]
În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, vor intensifica acțiunile de control la unitățile care procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală animală și non-animală. Sunt vizate și unități de fabricare a produselor de morărit și panificație, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, semințe și conserve, unități de fabricare a băuturilor alcoolice ș [...]
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care prevede interzicerea desfășurării de activități în spațiile comerciale precum magazine, săli de spectacole și structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea clădirilor.   Legea modifică Ordonanța Guvernului 20/1994, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente și a fost inițiată de senatorii PSD Darius Vâlcov și Mihai Fifor în anul [...]
Cunoscutul chef și star TV britanic Jamie Oliver va deschide până în 2017 o rețea de restaurante cu specific italian în câteva aeroporturi din Europa, pentru a face cunoscute pasagerilor europeni deliciile bucătăriei din zona Alpilor, potrivit lejdc.fr. Bucătarul britanic, originar din Essex, conduce șase restaurante cu specific diferit, printre care și Jamie's Italian. Cunoscut pentru promovarea unei alimentații sănătoase bazate pe ingrediente [...]
Acționarii producătorului de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) sunt convocați în Adunare Generală pe 30 octombrie pentru a alege doi membri în consiliul de administrație al companiei, în condițiile în care mandatele lui Raul Ciurtin și Petru Ciurtin expiră pe 5 octombrie, potrivit unui anunț publicat pe site-ul bursei de la București. Menționăm că, portivit Rasdaq, cifra de afaceri a producătorului de lactate Albalact (ALBZ), a crescut cu 11,6% în primul [...]
AMRCR anunță numirea lui George Bădescu în funcția de director executiv. Acesta o înlocuiește în funcție pe  Delia Nica, care și-a dat demisia în luna februarie 2016. Înainte de a prelua această poziție, George Bădescu a fost, începând cu 2010, Senior Consultant la Links Associates, agenție de PR și Public Affairs, responsabil de contul  AMRCR. Între 2000 și 2009 a fost Consilier Juridic [...]
Noul membru in managementul de vanzari al Nutrivita - companie de marketing si distributie ce activeaza in segmentul produselor dietetice si BIO in Romania - are o experienta extinsa de peste 6 ani in domeniul retailului modern, informeaza Revista Piata. Anterior, Alexandru Stanuta a ocupat pozitii in departamentele de buying in companii precum Metro Cash&Carry, Carrefour si Real Hypermarket. Prin cooptarea in echipa, compania isi propune consolidarea prezentei marcilor in piata si [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN